bahamut24 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Witam mam problem z doborem farbek , szukałem w tabelach i większość już mam ale brakuje mi kilku sztuk Chromate Green FS 34151 Gloss Dark Sea Blue FS 15042 Gun Metal FS 37200 Metalic Gray ( brak numeru) Proszę o odpowiedniki Revell lub Humbrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Spróbuj popatrzeć TU. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blend Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Co oznacza taki symbol w instrukcji sklejania? Pytam bo sklejam mój pierwszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Że masz gorącym śrubokrętem stopić plastik. Pewnie jakaś część ma być ruchoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blend Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 aha dzięki będę próbował a jeszcze jedno jak przygotować element do lakierowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Odtłuścić cały model, jednym słowem umyj go w wodzie z mydłem ;) Tylko ostrożnie! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 grzesioj Dziękówka za link do strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Czym się róznią metalizery Model Master oznaczone jako (Metalizer) od tych oznaczonych (Non Buff Metalizer). Które dają lepszy efekt? EDIT. Różnicę już znam (polerowanie). Drugie pytanie aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Witam. Jakich narrzedzi używacie do cięcia poliestyrenu żeby był równy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Było już tego od groma na forum ale się powtórzę - metalowa linijka (jeśli mowa o arkuszach) i skalpel AK-3 Olfy lub Excel. Zawsze możesz wyciąć nawet brzeszczotem z lekkim naddatkiem i oszlifować do pożądanego kształtu. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Mogę prosić o przeliczenie farby Model Master na Pactrę? Oto numer :2096 Red Brown. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Mogę prosić o przeliczenie farby Model Master na Pactrę? Oto numer :2096 Red Brown. na pewno red brown? nie czasem Schokoladenbraun 1943 RAL8017 (Flat) Model Master 2096 / Pactra A105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Jakiego opóźniacza (jakiej substancji) użyć do farb akrylowych (farby są firmy agama) i w jakich proporcjach je mieszać ,będę malował aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Nie będę się rozpisywał : http://www.jadarhobby.pl/agama-zapomalovac-retarder-25ml-p-16553.html?language=en¤cy=USD No chyba, że będzie problem z przetłumaczeniem. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Tak pisało w instrukcji, Dzięki ! PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bowendurth Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Kolejne pytanko czas zadać . Zastanawiam się, jakie są wasze metody na prostowanie na przykład wygiętego statecznika pionowego. Skleiłem Boeinga 767, a gdy już wszystko było skończone i pomalowane zauważyłem, że statecznik pionowy jest wygięty na bok. Coś na kształt tego nawiasu (. Ogólnie bardzo mi to nie przeszkadza, ale na przyszłość wolałbym już uniknąć takich "suprajsów". (zastanawiam się, czy możliwe, że przy klejeniu i schnięciu spoina, po prostu ściągnęła bardziej jedną połówkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Ja u siebie wyginałem po prostu na chama, żeby się naprostowało - aż plastik zbielał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 część do gorącej wody i odkształcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ceres78 Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Jako że to mój pierwszy post (wcześniej tylko czytałem) Chciałbym się serdecznie przywitać. Szukałem dosyć namiętnie ale nie mogę znaleźć. Najczęściej, jakiej grubości drucika używacie do zrobienia uchwytów w pancerce 1/72. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Witam Stała się rzecz straszna,szlifowałem szew na owiewce (i chyba za mocno docisnąłem) i mam teraz pękniecie Można coś z tym zrobić,pękniecie jest na środku oszklenia do połowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Najczęściej, jakiej grubości drucika używacie do zrobienia uchwytów w pancerce 1/72. witaj! przywitaj się oficjalnie w odpowiednim miejscu jeszcze ! ja używam takiego śmiesznego drucika do robienia kolczyków, można to dostać za grosze w pasmanteriach, empikach (dział z takimi różnościami) drucik jest posrebrzany, b. estetyczny a za razem miękki do doginania odpowiednich kształtów i w sam raz do tej skali (mam IS-3 z Trumpetera i tam uchwyty były dodane z niemal identycznego drucika, mi to b odpowiada). Stała się rzecz straszna,szlifowałem szew na owiewce (i chyba za mocno docisnąłem) i mam teraz pękniecie Evil or Very MadMożna coś z tym zrobić,pękniecie jest na środku oszklenia do połowy Rolling Eyes wariant optymistyczny: można napisać maila do producenta z prośbą o dosłanie drugiej wariant pesymistyczny: lipa... można próbować dekikatnie rozgiąć pęknięcie i zapuścić np bezbarwnym błyszczącym, potem wypolerować, ale obawiam się że znamię pęknięcia i tak będzie widoczne... pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ceres78 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Dzięki za info, ale może wiesz jaka jest konkretna grubość bo zamówiłem miedziany 0,4 i 0,7 mm i nie wiem czy wystarczy (jakiś internetowy sklep jubilerski ) Przywitałem się jak radziłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Wystarczą,znaczy mi starczają skalpele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawul Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 A ja mam takie pytanko Miał ktoś może do czynienia z modelem F15 Strike Eagel 1:48 Academy??? Niedawno go zakupiłem i chciałem się czegoś o nim dowiedzieć... http://www.modele.abc24.pl/default.asp?kat=-3&pro=322617 (Tyle że na moim jest troche inne zdjęcie ale to ten sam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Witam. Mam model pomalowany sido z nałożonymi kalkami. Czy powinienem coś wiedzieć przed spryskaniem go lakierem MM flat (nitro)? Miałem malować lakierem humbrola, ale podobno jakieś cuda się dzieją. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi