Solo Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Tego nie wiem, ale nie zauważyłem żeby farby mi schły wolniej niż w przypadku stosowania Leveling Thinnera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Mam pytanie do speców od lotnictwa. Jak można prawidłowo, wg polskiej terminologii, przetłumaczyć angielskie "wing root"? Chodzi o element samolotów używanych przez siły Osi w Afryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Dzien doberek... Skromne pytanie mam do szanownego grona. Czy ktoś z was miał styczność z chromami od MENG'a? Mam model Ford F-350 i jest tam kilka elementów chromowanych. Chciałbym ów chromy usunąć, po 18 godzinnej kąpieli w DOT-4 chrom nadal jest. W dodatku po tak długiej kąpieli plastik zaczyna być jakby bardziej miekki... :/ Teraz testuje jakimś wynalazkiem od revella (do usuwania farby z pędzli) zapewne tez nie ruszy ale cóż jak nie spróbuje to nie zobacze... Jakieś pomysły? Inny preparat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Cleanlux, zmywacz Wamodu. chociaż jak Dot nie rusza, to te też mogą mieć problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Cleanlux, zmywacz Wamodu. chociaż jak Dot nie rusza, to te też mogą mieć problem. Spróbuj jeszcze kreta w granulkach. Dwie nakrętki na 1,5 l dobrze ciepłej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Czy jest jakaś strona na której znajdę konkretne kolory/malowanie pojazdów z różnych wojen? Np. Willysa z 44? Czy np. Willys z 44 w 1. DP Maczka tak samo jak Cromwelle były malowane SCC15? Gdzie szukacie takich informacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Jakieś pomysły? Inny preparat? Ostatni wpis http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=10820&hilit=Syzyf&start=130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Czy jest jakaś strona na której znajdę konkretne kolory/malowanie pojazdów z różnych wojen? Np. Willysa z 44? Czy np. Willys z 44 w 1. DP Maczka tak samo jak Cromwelle były malowane SCC15? Gdzie szukacie takich informacji? Wg niniejszej strony niby Olive Drab ale.. skąd mam mieć pewność, że np. OD z Tamki pasuje?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Możesz śmiało założyć że Olive Drab z Tamiyi to Olive Drab Ok dzięki, a gdzie mogę sprawdzić (i czy w ogóle) czy po 43 malowanie Willysa się zmieniło? przeszukałem internety i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Panowie, czy używacie mas plastycznych jak np. modelina termoutwardzalna do dorobienia elementów w waszych modelach? Czy możecie polecić coś konkretnego do takich działań? Pytam o takie elementy jak przykładowo podkowa na burcie "Heli" gen. Maczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Witam. Proszę o radę a mianowicie podpowiedź jak to robicie? Szpachluję już czwarty raz, szlifuję od najgrubszego papieru do najdrobniejszego i... i nadal jest widoczne łączenie połówek kadłuba. Powoli krew mnie zalewa . Dodam że wcześniej nie miałem z tym problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Spotter, może to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludwig hahn Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Witam .Mam jedno małe pytanko , jakim klejem kleicie Figurki ?.Ja skleiłem rewellem z igłą , dwa dni pöżniej figurant wypadł mi z reki I niestety odpadła mu ręka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 No i ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludwig hahn Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Dzięki za wyczerpującą odpowiedž Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grenlandii_PL Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Jaki polecilibyście dobry i niedrogi aerograf z możliwością regulacji wielkości plamki/szerokości malowania na gwincie 1/8? Aktualnie posiadam H&S Ultra i coraz mniej jestem z niego zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 W jakiej skali głównie malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grenlandii_PL Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 1:32 Samoloty, rzadziej 1:35 pancerka, sporadycznie 1:400/350 okręty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Jaki polecilibyście dobry i niedrogi aerograf z możliwością regulacji wielkości plamki/szerokości malowania na gwincie 1/8? Aktualnie posiadam H&S Ultra i coraz mniej jestem z niego zadowolony. 1:32 Samoloty, rzadziej 1:35 pancerka, sporadycznie 1:400/350 okręty.Ja jestem zadowlony z Paasche TG-Talon #2. Jego, oraz bardziej wypasioną wersję TG-3F, można kupić w sztolycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Ja z kolei mogę polecić Procona - jakość Iwaty pod marką Gunze: http://www.gunze.pl/go/_info/?user_id=PS-264&lang=pl Ew. 50pln droższą serię Platinum jeśli potrzebujesz regulację ciśnienia pod dyszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grenlandii_PL Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 A co powiedzielibyscie o H&S Evolution Silverline? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grenlandii_PL Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Nie mogę znaleźć odpowiedniego działu więc piszę tutaj. Czy orientujecie się gdzie można dostać i czy w ogóle istnieje model Hawker Hurricane'a w skali 1:32? Sprawdziłem kilka sklepów i nic niestety nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 … czy w ogóle istnieje model Hawker Hurricane'a w skali 1:32? … https://www.scalemates.com/search-solr.php?q="Hawker%20Hurricane"%201:32§ion=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 A co powiedzielibyscie o H&S Evolution Silverline? Posiadam go aktualnie, a wcześniej miałem Iweatkę. Powiem Tobie, że gdybym miał drugi raz kupować, to bym go kupił kolejny raz. Spust chodzi płynniej, brak gwintu na dyszy to niesamowity plus, teflonowe uszczelki, to bajka. Na plastmodel wyrwałem w promocji jakis czas temu. Aukcja allegrowa to była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grenlandii_PL Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Czyli według Ciebie H&S Evolution jest lepszy od Iwaty? To dla mnie dobra wiadomość bo zastanawiałem się czy kupić ten czy dozbierać te kilka stówek do jakiejś Iwaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi