Praetorian Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 I jedne i drugie są bardzo ostre i można nimi zrobić sobie krzywdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalg78 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Mam pytanie, jak malujecie dysze wylotowe żeby wyglądały realistycznie? Chodzi mi o to jakimi kolorami, ile warst, jakie farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Masz tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=2138&highlight=rdza Poszukaj na forum, to znajdziesz więcej na pewno. Nie chciało mi się szukać Ale dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Witam. Mam pytanie dotyczące pigmentów MiG-a. Doszło do mnie zamówienie dzisiaj z paroma pigmentami i chciałbym nimi przybrudzić model.Czy pigmenty kładzie się przed washem czy można po??Czytałem na forum że nakłada się je z terpentyną albo white spiritem. Rozumiem że trzeba wymieszać pigment z terpentyna na przykład i nałożyć tak???Jeśli jeszcze cos powinienem wiedzieć to proszę o pomoc! Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalg78 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Mam pytanie, jak malujecie dysze wylotowe żeby wyglądały realistycznie? Chodzi mi o to jakimi kolorami, ile warst, jakie farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Mam pytanie,jak malujecie dysze wylotowe żeby wyglądały realistycznie? Chodzi mi o to jakimi kolorami, ile warst, jakie farby? Chyba cos znajdziesz w tym temacie(kliknij w link z rdzą) viewtopic.php?t=2138&highlight=rdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Chłopaki czy podkład może być innej marki niż baza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 lepiej jak jest tej samej firmy chyba że chcesz się podenerwować Tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Mam taki problem ( z farbami Pactra), ponieważ jak mieszam farbę w słoiczku, to przez zakrętkę ucieka mi farba. Do czego można to przelać?? Edytowane 9 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciu11 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 ...czy skalpele lekarskie są ostrzże od noża Ak-3... Rozbrojony do granic możliwości... Dzięki! Dzień dziś mam paskudny, ale to rozbawi mnie do konca dnia... MarCiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Witam. Mam taki problem ( z farbami Pactra), ponieważ jak mieszam farbę w słoiczku, to przez zakrętkę ucieka mi farba. Do czego można to przelać?? To najpierw zakręć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 To najpierw zakręć Jak przeczytałem to z młodszym bratem to oboje się nieźle uśmialiśmy. Ja nie widzę potrzeby przelewania farby. Może Ci się coś zdaje, albo jak zakręcasz farbę to dużo farby jest na zakrętce od środka i podczas zamykania wylewa się na zawnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Ale na wincie?? jak mieszam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 W pactrach często puszcza gwint, a papierowe uszczelki się rozwalają, spróbuj podczas mieszania mocniej palcem docisnąć zakrętkę do flaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Ok spróbuje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Co zrobić. Ciągle mi się odkręca ostrze. 5min roboty i już odkręcone. nożyk Excel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Dokręć mocniej, przyklej taśmą, trochę pomyśl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Nakleiłem na gwint taśmą malarska i przykręciłem i trzyma jak na razie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pala127 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Jak w temacie- pytanie do osób lutujących blachy. Mianowicie- czy ktoś z Was używał kiedyś pasty Unifix 3 (pasta do lutowania miękkiego miedzi, mosiądzu i brązu). Czy jest to dobra i tania alternatywa dla pasty KOKI?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciu11 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Jak w temacie- pytanie do osób lutujących blachy.Mianowicie- czy ktoś z Was używał kiedyś pasty Unifix 3 (pasta do lutowania miękkiego miedzi, mosiądzu i brązu). Czy jest to dobra i tania alternatywa dla pasty KOKI?? Ja używam od jakiegoś roku, albo więcej, pasty SANHA nr.3. Ale sumaryczne jest to zwykła pasta do lutowanai instalacji miedzianych. Pata spisuje się znakomicie. Wystarczy nanieść ciut, ciut pasty i podgrzać miejsce. Pasta zawiera lut i sama z siebie znakomicie lutuje spoinę, oczyszczając jednocześnie lutowane miejsce. Używam pasty do lutowanai wsztkiego, od kabli w sluchawkach po blachy fototrawione. Nawet za dobrze nie trzeba oczyszczać lutowanego miejsca, pasta sama w sobie dobrze radzi sobie z czyszczeniem, nawet starych, podśniedziałych przewodów. Wymieniona przez Ciebie pasta będze na pewno miała te same właściwości i będze się dobrze spisywać. Sumarycznie polecam. Koki jest dośc droga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pala127 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Marciu11 powiedz mi proszę jeszcze czy po użyciu tej pasty trzeba cokolwiek czyścić - zmywać pozostałości pasty?? PS używasz lutownicy czy palnika do blach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Mam pytanko chce zrobić mała skromna winietkę do whillis jeep 1:24 ,może to byc np kawałek kamienistej drogi jakie materiały i farby będą mi potrzebne ? Pytam bo kompletna noga jestem jeśli chodzi o dioramy a nie chcę żeby to jakaś masakryczna buba wyszła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Odpowiedzcie jak możecie... Na jako pomalować siedzenia wszytko w środku w BF-109G-6R6 'Bomber Killer'. Edytowane 12 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Na szybko? Ja bym machną do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Witam jak zrobić pasy na siedzenie do BF-109G-6R6 'Bomber Killer' ??? Edytowane 12 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi