Skocz do zawartości

Zadajemy pytania, dostajemy odpowiedź

DeX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie dotyczące pigmentów MiG-a. Doszło do mnie zamówienie dzisiaj z paroma pigmentami i chciałbym nimi przybrudzić model.Czy pigmenty kładzie się przed washem czy można po??Czytałem na forum że nakłada się je z terpentyną albo white spiritem. Rozumiem że trzeba wymieszać pigment z terpentyna na przykład i nałożyć tak???Jeśli jeszcze cos powinienem wiedzieć to proszę o pomoc! Z góry dzieki

Mam pytanie,

jak malujecie dysze wylotowe żeby wyglądały realistycznie?

Chodzi mi o to jakimi kolorami, ile warst, jakie farby?

Chyba cos znajdziesz w tym temacie(kliknij w link z rdzą)

viewtopic.php?t=2138&highlight=rdza

Witam. Mam taki problem ( z farbami Pactra), ponieważ jak mieszam farbę w słoiczku, to przez zakrętkę ucieka mi farba. Do czego można to przelać??

Edytowane przez Gość

To najpierw zakręć

Jak przeczytałem to z młodszym bratem to oboje się nieźle uśmialiśmy. Ja nie widzę potrzeby przelewania farby. Może Ci się coś zdaje, albo jak zakręcasz farbę to dużo farby jest na zakrętce od środka i podczas zamykania wylewa się na zawnątrz.

Jak w temacie- pytanie do osób lutujących blachy.

Mianowicie- czy ktoś z Was używał kiedyś pasty Unifix 3 (pasta do lutowania miękkiego miedzi, mosiądzu i brązu).

Czy jest to dobra i tania alternatywa dla pasty KOKI??

Ja używam od jakiegoś roku, albo więcej, pasty SANHA nr.3.

Ale sumaryczne jest to zwykła pasta do lutowanai instalacji miedzianych.

Pata spisuje się znakomicie. Wystarczy nanieść ciut, ciut pasty i podgrzać miejsce.

Pasta zawiera lut i sama z siebie znakomicie lutuje spoinę, oczyszczając jednocześnie lutowane miejsce.

Używam pasty do lutowanai wsztkiego, od kabli w sluchawkach po blachy fototrawione.

Nawet za dobrze nie trzeba oczyszczać lutowanego miejsca, pasta sama w sobie dobrze radzi sobie z czyszczeniem, nawet starych, podśniedziałych przewodów.

Wymieniona przez Ciebie pasta będze na pewno miała te same właściwości i będze się dobrze spisywać.

Sumarycznie polecam. Koki jest dośc droga.

Pozdrawiam

Mam pytanko chce zrobić mała skromna winietkę do whillis jeep 1:24 ,może to byc np kawałek kamienistej drogi jakie materiały i farby będą mi potrzebne ? Pytam bo kompletna noga jestem jeśli chodzi o dioramy a nie chcę żeby to jakaś masakryczna buba wyszła .

Odpowiedzcie jak możecie... Na jako pomalować siedzenia wszytko w środku w BF-109G-6R6 'Bomber Killer'.

Edytowane przez Gość