abtb Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam Tak przy okazji świąt odrobinkę mniej militarna galeria - Tupolew Tu 134A z pudła Zwezdy. Bardzo fajny modelik, składa się bezproblemowo. Jakość kalek bardzo dobra a szczegóły na kadłubie wyraźne i subtelne. Malowany Gunziakami H i C A zatem lecimy: I tyle. Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez abtb Dodane nowe zdjęcia przy świetle dziennym 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Jak dla mnie "bomba" choć się nie znam.Ciekawy temat i bardzo fajne wykonanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Podoba mi się. Fajnie sie prezentuje. Aczkolwiek samolot pasażerski, tak mi się wydaje, powinien być czysciutki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Bardzo ładnie wyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Fajny pasażer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Witam Dziękuję bardzo za opinie Pozwoliłem sobie dodać kilka fotek zrobionych przy świetle dziennym. Chyba wyszło trochę lepiej Jest to mój pierwszy model w tej skali. Przyznaję się bez , że chciałem się "sprawdzić" w nowej skali oraz odrobinkę namieszać w "środowisku modelarzy 1/144" A dodatkowo to taki mój mały "chitry" plan na ożywienie konkursów modelarskich , na których maszyny AEROFŁOTU są jakoś dziwnie pomijane. Czyli chyba jeszcze coś w tej skali zlepię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 2 godziny temu, tlb napisał: Aczkolwiek samolot pasażerski, tak mi się wydaje, powinien być czysciutki. Co prawda wcale go nie brudziłem. A wygląd jest jedynie efektem zastosowania zwykłego preszejdingu, rozjaśniania kolorów i zastosowania łoszy w dwóch kolorach. Nic poz tym. Wydaje mi się, że gdyby go zrobić tak zupełnie na "czysto" to wyglądałby odrobinę bez życia i zabawkowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Bardzo przyjemny fajna ozdoba w kolekcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Model prezentuje się znakomicie , ale mam dwa zastrzeżenia. 1)Łosz i preszejding trochę za bardzo wyłażą spod farby. 2) Jak już ma być taki "brudny" to trzeba było być konsekwentnym i dodać kopcia na dupie , trochę wycieków itp.Pasażery bywają strasznymi brudasami , na białym wszystko widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 7 minut temu, zloty napisał: Łosz i preszejding trochę za bardzo wyłażą spod farby. Taka moja "koncepcja Nr 1" 8 minut temu, zloty napisał: dodać kopcia na dupie , trochę wycieków Ja sobie nie radzę z tym w 1/72, a ty chcesz żebym to zrobił w takim małym karaluchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Piękny. Modele pasażerów zrobione w takim stylu bardzo lubię :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Podoba mi się ta tutka 134:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 16 minut temu, abtb napisał: Taka moja "koncepcja Nr 1" Ja sobie nie radzę z tym w 1/72, a ty chcesz żebym to zrobił w takim małym karaluchu? Kopcia robisz farbą? Lepiej jest użyć łosza.Masz pełną kontrolę co się dzieje , i możesz wszystko zmyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Ja bardzo lubię też "cienie do powiek" Tamiya. Subtelny efekt, duża kontrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Mnie również się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 W dniu 12.04.2020 o 09:49, zloty napisał: 2) Jak już ma być taki "brudny" to trzeba było być konsekwentnym i dodać kopcia na dupie , trochę wycieków itp.Pasażery bywają strasznymi brudasami , na białym wszystko widać. Zgadzam się. Coś przy silnikach trzeba przybrudzić, aby koncepcja była ze wszech miar słuszna. A tak ogólnie to mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Bardzo się podoba, aż przypomina się okres dziecięcy, kiedy latało się takim na Krym w "otpusk" z mamą w związku radzieckim mówiło się na niego "swistok" czyli gwizdek. A i w dalekich awia jednostkach mogli wyglądać na brudne. Bardzo się podoba. Naprawdę. Rozważałes Tu 134 ubl? Nowinkę od zwiezdy? Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Apek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2020 11 godzin temu, Apek napisał: Bardzo się podoba, Dziękuję bardzo 11 godzin temu, Apek napisał: Rozważałes Tu 134 ubl? Nowinkę od zwiezdy? Oglądałem. Bardzo ciekawy i kuszący modelik Na razie jednak podążam w kierunku innych maszyn Aerofłotu. A poza tym dziękuję wszystkim "oglądaczom" za opinie. Z obserwacji wynika, ze "szkoły" na modele w 1/144 są dwie (kowal76 i zloty). Pora wprowadzić trzecią - abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi