Mikolaj75 Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 Mały, skromny modelik takiegoż samolotu. Wykonany prawie z pudła w ramach "nieuzbrojonego" konkursu na pwm. Dodałem kilka detali w kabinie, własne antenki, nitowanie. Zestaw pozornie ładny, ale kiepsko spasowany. Niemniej - troszkę siebie nie poznając, zbudowałem samolocik w półtora miesiąca mając przy tym na biurku Karasia seniora i Dorniera. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 FajniutkiBardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 Jestem pełen podziwu dla kunsztu i subtelności powłoki malarskiej. Świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 Jakież to cuda można zmajstrować w czasie gdy schnie szpachla na Dornierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacW Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 Aj, aj, aj... Panie Mikołaju... Aż tak długo nad jednym modelem?.. Na "Internet Modeler" jest relacja z budowy airfix'owskiego "Wildcata" w 48 godzin! Polecam! A poważniej: przekopuję sieć, poszukując relacji Pana, IrkaM, z Andrzejem Z. mam kontakt stały. To na Wasze prace najbardziej chce się patrzeć, jeśli ktoś interesuje się modelarstwem. Niewiele więcej można tu dodać, tak jak do waszych dzieł. Serdecznie pozdrawiam, podziwiam i gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 Bardzo ładny, fajnie pobrudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 Najpierw pierwsze zdziwienie, że Francuzi klepali licencyjnego Vampire'a, potem osłupienie, że można tak kapitalnie pomalować jednokolorowy samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 Mikołaju, po odnalezieniu szczęki, nie pozostaje mi już nic więcej dodać do szanownych przedmówców jak tylko: Bardzo ładny "dwuogoniasty" Francuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 Te "kilka drobiazgów w kabinie" to ile -dziesiąt części? Bo chyba nie chcesz nam wmówić, że tak prosto z pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 Bardzo ładny model, malowanie przypadło mi do gustu. Przejrzałem sobie warsztat aby zobaczyć jak rodził się kolorek i muszę przyznać, że pewnych smaczków, takich jak kropki na płatowcu, nie dostrzegłem na zdjęciach za pierwszym razem. No cóż, oczy już nie te co kiedyś. Może i do niego mało dorabiałeś ale jak widziałem złożenie go w całość wymaga sporo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floggerFAN Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 W dniu 11.06.2020 o 12:34, Mikolaj75 napisał: ... mając przy tym na biurku Karasia seniora i Dorniera. a Su-20 to gdzieś się ukrył? Chyba, że zakończony a mi coś umknęło. "Vampirek" świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 Świetny !!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2020 Dziękuję wszystkim, bardzo mnie cieszy miłe przyjęcie tego malucha. Z poruszonych zagadnień: Baas Ark - faktycznie tylko kilka, jak policzyłem zaledwie 18 części dodatkowych w kabinie. Reszta to tylko antenki, światła pozycyjne, zaślepki wylotów działek, nowy wylot dyszy. Nastawiłem się na wizualne polepszenie przede wszystkim nitowaniem i zaplanowaniem jak namalować "biały"; rymulus - to w zasadzie o to chodzi, żeby poszczególne zabiegi łączyły się w pląs dla oka i żeby żaden zabieg (o ile nie ma takiego zamiaru) nie dominował. floggerFAN - nie dobijaj... Sam się nie lubię za lenistwo w sprawie Su... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floggerFAN Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 to nie miał być wyrzut. Po prostu z utęsknieniem czekam na koleją aktualizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi