axel1st Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 (edytowane) Type 69 w malowaniu wojsk irackich ( 1991 rok ), dodane gąsienice friule, lufa Aber ( polecam ) oraz trochę scratchu. Miłego oglądania DSC_0356 by Paweł Koseda, on Flickr DSC_0362 by Paweł Koseda, on Flickr DSC_0360 by Paweł Koseda, on Flickr DSC_0359 by Paweł Koseda, on Flickr DSC_0358 by Paweł Koseda, on Flickr Edytowane 29 Lipca 2020 przez axel1st 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Daje radę!rurociąg "samorobny" czy zakupiony?ale żeby nie było..brak śladów dojazdu..chyba że go zrzucili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 17 Lipca 2020 Autor Share Napisano 17 Lipca 2020 (edytowane) 25 minut temu, piotrkur napisał: Daje radę!rurociąg "samorobny" czy zakupiony?ale żeby nie było..brak śladów dojazdu..chyba że go zrzucili Dzięki. W rurociągu kupny był tylko zawór, reszta to moja inwencja twórcza, bloczki odlane z gipsu, druciane uszy, do zaworu dorobione śruby oraz pierścienie. A śladów brak, bo czołg stoi dłuższą chwilę na pozycji, gdzieś w Kuwejcie, gotowy do odrzucenia sił obrońców ropy tfu demokracji Edytowane 17 Lipca 2020 przez axel1st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Mi się podoba. Ale napis na boku podstawki dał bym mniejszy, bo odwaraca uwagę od modelu - taki trochę odpust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Fajnie zrobiony. W koszu dodałbym więcej towaru tz rzeczy załogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Podoba mi się bardzo fajny pomysł z tym rurociągiem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Ładny pojazd na dobrym terenie i świetny pomysł z rurociągiem, który pokazuje o co chodzi w konfliktach w tym regionie. Taka ciekawostka mi się przypomniała, że na początku Operacja Iraqi Freedom nazywała się Operation Iraqi Liberation lecz skrót był zbyt dosłowny 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Bardzo pozytywny odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 29 Lipca 2020 Autor Share Napisano 29 Lipca 2020 Cieszę się, że model się podoba :) A tak wyglądał oryginał w skali 1:1 kiedy wpadł w ręce Amerykanów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 29 Lipca 2020 Share Napisano 29 Lipca 2020 Świetny sam model, brudzenie i podstawka, a rurociąg jest kapitalnym smaczkiem Patrząc teraz na oryginał, pogiąłbym jedynie nieco te boczne fartuchy, został też chyba nieusunięty szew pośrodku osłony jarzma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 29 Lipca 2020 Share Napisano 29 Lipca 2020 Moje klimaty czyli ODS .Czołg świetny ,jedyne czego się można czepić to, to że śladów dojazdu nie ma ( jak słusznie zauważył Kolega Piotrkur) i nie ma spawu na łączeniu łuku z prostym odcinkiem odcinkiem tej rury ,ale to takie zboczenie zawodowe jest, a zawór świetny z przekładnią taki do dużych średnic ,oglądałem z bliska są nawet podkładki pod nakrętkami . Dorobiłbyś paru oglądających go z zaciekawieniem obrońców demokracji (ropy) .W sumie bardzo pozytywna dioramka, .Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 29 Lipca 2020 Share Napisano 29 Lipca 2020 Model prima sort, wszystko fajnie tu współgra razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 30 Lipca 2020 Share Napisano 30 Lipca 2020 Model pierwsza klasa. Zwraca uwagę charakterystyczne dla T-5x i pochodnych zwis gąsienic - bardzo dobrze wyszedł. Możesz napisać jak uzyskałeś efekt zapiaszczonych gąsienic? Chodzi za mną coś w stylu "żagańskich piasków" i nie wychodzi... Rurociąg super klimat, tylko może warto by go rozwiercić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 30 Lipca 2020 Autor Share Napisano 30 Lipca 2020 6 godzin temu, Michal_G napisał: Model pierwsza klasa. Zwraca uwagę charakterystyczne dla T-5x i pochodnych zwis gąsienic - bardzo dobrze wyszedł. Możesz napisać jak uzyskałeś efekt zapiaszczonych gąsienic? Chodzi za mną coś w stylu "żagańskich piasków" i nie wychodzi... Rurociąg super klimat, tylko może warto by go rozwiercić? Dziękuję :) Zwis gąsienic to poniekąd zaleta gąsienic z metalu, odpowiednio dobrana długość i przyklejenie do kół napinających i napędowych. Ubrudzenie gąsienic to efekt uzyskany Dust Depositem i pigmentami. Ten pierwszy został użyty także na reszcie modelu, bo pozwala uzyskać subtelne zakurzenie pancerza :) Rurociąg zakleiłem celowo z dwóch powodów, pierwszy to gruba ścianka aluminiowej rurki, a po drugie uznałem, że takie ostre zakończenie może dziwnie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi