abtb Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam Pora na kolejnego śledzia. Tym razem w wydaniu japońskim czyli słynne "Eiko" lub jak kto woli "ołówek Mitshubishi" Samolot uzbroiłem w cztery sidewindery czyli konfigurację "na przechwycenie". Z pewnych źródeł wiem, że japońskie 104ki mogły przenosić do sześciu sidewinderów ale nie udało mi się znaleźć fotki w takiej konfiguracji. Jedynie znalazłem fotkę która mogłaby sugerować, że tak faktycznie było i sidewindery podwieszano pod węzłem podskrzydłowym Jako ciekawostkę, podam fakt, że japońskie 104ki, w celu sprostania wymaganiom japońskiej Konstytucji (Siły Samoobrony) nie miały fabrycznie montowanego kalkulatora bombowego i z tego też powodu nie przenosiły uzbrojenia bombowego. Na zakończenie tego przydługiego wstępu chcę serdecznie podziękować koledze rudy0007, który to szybkim rzutem na taśmę ściągnął mi najnowszego dwupaka hasegawy z kraju Kwitnącego Wiśnia za bardzo przyzwoite pieniądze. WIELKIE DZIĘKI A teraz pora na: F-104J, 207 Dywizjon, 83 Skrzydło Lotnicze Japońskich Powietrznych Sił Samoobrony, lotnisko Naha, prefektura Okinawa, Japonia, 1986 rok I na zakończenie preorder na 16.08: Tradycyjnie można Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez abtb 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Bardzo ładne "sushi" ze śledzia. Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Miałem cynk z pewnych źródeł, że galeria będzie po godzinie 10 i tak też się stało. Kolejna fajna strzała w Twoim wykonaniu, jak zawsze, chociaż ja bym zaryzykował i wsadził mu pod skrzydła te dwa kolejne Sidewindery. Raczej tak sobie tych belek tam nie powiesili, no chyba że chcieli zobaczyć jak z nimi wygląda w powietrzu Coś tam z resztą delikatnie na ten temat dyskutowaliśmy. 25 minut temu, abtb napisał: Na zakończenie tego przydługiego wstępu chcę serdecznie podziękować koledze rudy0007, który to szybkim rzutem na taśmę ściągnął mi najnowszego dwupaka hasegawy z kraju Kwitnącego Wiśnia za bardzo przyzwoite pieniądze. WIELKIE DZIĘKI Bardzo proszę, nie ma za co Na dobrą sprawę chyba "nasza" paczka była pierwszą w kraju z tym dokładnie zestawem. Czekam na galerię 16.08, zdecydowanie będzie to perełka w całym tym zestawie "śledzi". Nie wiem tylko jak Ty ogarniesz jedno wspólne zdjęcie z tymi wszystkimi "stoczwórkami" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Ładny śledzik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 No i zostało Ci jeszcze 1528 Starfighterów do zrobienia.... Śpiesz się! A poważnie- wspaniała kolekcja!' Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2020 2 godziny temu, rudy0007 napisał: Czekam na galerię 16.08, zdecydowanie będzie to perełka w całym tym zestawie "śledzi". Wstawię , to się okaże czy tak będzie. 31 minut temu, rhinoceros napisał: No i zostało Ci jeszcze 1528 Starfighterów do zrobienia. Dokładnie to jeszcze tylko 4 szt z tej magicznej liczby. Wrzucam co 40 zrobiony model A tak na poważnie, jest to głos rozsądku a raczej przejedzonego rozsądku. Dramat każdej większej kolekcji czyli przesyt. Dla tego też kolejny śledź będzie 16.08 a w następny łykend coś na trawienie. W trosce o tych co mają bardziej delikatne żołądki i już im śledzik "nie wchodzi" 2 godziny temu, rudy0007 napisał: Nie wiem tylko jak Ty ogarniesz jedno wspólne zdjęcie z tymi wszystkimi "stoczwórkami" Nowa "nora" już gotowa, więc jakoś się ogarnie zdjęcie familijne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 kolejny do ławicy.... bardzo ładnie wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Bardzo ładnie wykonany i do tego w rekinim malowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Bardzo ładny gratuluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Jak zwykle wyszedł pięknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Świetna robota, rewelacyjnie to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) Dziękuję wszystkim za opinie Kolejny śledź już czeka w kolejce i będzie do przełknięcia 16.08 A za tydzień - "The Hun" Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Sierpnia 2020 Share Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) 9 godzin temu, abtb napisał: Kolejny śledź już czeka w kolejce...... zrób kiedyś tą wersję z rakietowym "dopierdzaczem" Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2020 2 godziny temu, M.A.V. napisał: zrób kiedyś tą wersję z rakietowym "dopierdzaczem" Zbyt przyziemne marzenia masz drogi przyjacielu. Stać mnie zdecydowanie na więcej 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Sierpnia 2020 Share Napisano 7 Sierpnia 2020 Takie japońskie ołówki to Godzilla w filmach rozwalała całymi chmarami! Serce mi zawsze pękało tak mi było szkoda tych modeli... Twój BARDZO ładny. Nie daj go nikomu dotykać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Września 2020 Share Napisano 26 Września 2020 Chyba jakoś mnie ten Eiko ominął i pora napisać coś miłego. :). Kolejny piękny Zipper w Twojej kolekcji. Z przyjemnością oglądam galerię. Mam jednego Eiko ale wintydżowego z ex Crowna w skali 1:144. Muszę nadrobić swoje japońskie 104. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi