Bobek Napisano 13 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) W planach mam rekordowy Su-27-P-42 , oraz Su27UB - oba ze zvezdy i Su35 kittyhawka. Chyba wystarczy poki co. Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 13 Sierpnia 2020 Share Napisano 13 Sierpnia 2020 Tak jest czekam na owoce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 14 Sierpnia 2020 Share Napisano 14 Sierpnia 2020 Kolego @Apek, posty da się edytować, bo inaczej wygląda to jak rozmowa na Gadu Gadu czy messengerze Model świetnie wygląda, wypasione to 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 14 Sierpnia 2020 Share Napisano 14 Sierpnia 2020 Pytanie jeszcze do autora wątku. Główny kamuflaż jakimi konkretnie kolorami malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 14 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2020 Sam mieszałem farby, próbowałem znaleźć jakiś kompromis na podstawie zdjęć i kolorow innych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 14 Sierpnia 2020 Share Napisano 14 Sierpnia 2020 Świetny. Podobnie jak przy poprzednim F-104 z półwyspu Jutlandzkiego jestem pod dużym wrażeniem wrażliwości na niuanse kolorystyczne i umiejętności ich odtworzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 Napisałem na fejsie, napiszę i tutaj - przepiękny!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Podoba mi się, uwielbiam sylwetkę rodziny 27, ładnie sobie poradziłeś z tym teoretycznie jednolitym kolorem, a nawet wydaje mi się, że margines szaleństw zgodnych z realem jeszcze pozostał. Generalnie widzę, że specjalizacja w "jednokolorowcach" coraz mocniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 26 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2020 32 minuty temu, Mikolaj75 napisał: Generalnie widzę, że specjalizacja w "jednokolorowcach" coraz mocniejsza Dobrze wyczuwasz i chyba czas na cos więcej F-4c wietnam drugie podejcie do kamuflarzu SEA ale z rozmachem różnicowań tonów, wytarć. Plan jest byle tylko wyszło jak myśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Coś więcej..? Ja wiem... - "jeden" kolor to chyba jednak większe wyzwanie. Fajnie, że ma być Phantom - domyślam się, że masz zabukowane kwity na odtworzenie szaty. SEA i pochodne mają spory potencjał i też go sobie obserwuję i przyswajam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 26 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) No właśnie jeden kolor paradoksalnie jest przyjemny i łatwiejszy odrobine( a może wyrobielem sobie sposób który mi leży ) w sea czy wielokolorowym jednak wypłowienie powinno iść wg blach i tu jednak o tyle trudniej żeby kolory równomiernie plowialy i wyglądało na płowienie panelu a nie kolorów , sam biały jako rozjaśnienie to nie to i nie dokońca mi chodzi o marmurek itp. Bez zdjęć daleko nie zajadę Wiec szukam narazie, a czego nie mam to domyśle sobie. Mam kalki do FG 829 czyli najbardziej banalnego F-4c Robina Oldsa ale zobaczy się czy wykorzystam. Generalnie bez fotek to nic się nie zrobi, przynajmniej ja tak mam. PS. Możliwe tez ze za dużo kombinuje ale ma być styrany ale ze smakiem Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez Bobek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 26 Września 2020 Share Napisano 26 Września 2020 Fantomy Oldsa to czubek pięknie złachanej góry lodowej. Zobacz tu https://www.flickr.com/photos/147861202@N07/albums ile materiału na wypłowiałe, połatane, wyciarane efczwórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Bardzo ładny malunek. Zwłaszcza ten przepalony metal mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 Śliczny, nie robiłeś gdzieś poradnika jak malowałeś i jakimi kolorami dysze? Wyszły super, a kiedyś chce się zabrać za su-27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 30 Września 2020 Autor Share Napisano 30 Września 2020 (edytowane) Dziękuje Panowie. W dniu 29.09.2020 o 21:40, Mario napisał: Śliczny, nie robiłeś gdzieś poradnika jak malowałeś i jakimi kolorami dysze? Wyszły super, a kiedyś chce się zabrać za su-27 Nie robiłem warsztatu, moze nastepnym razem pokaże przy P-42 Su-27. W dniu 26.09.2020 o 23:36, lejgo_inc napisał: Fantomy Oldsa to czubek pięknie złachanej góry lodowej. Zobacz tu https://www.flickr.com/photos/147861202@N07/albums ile materiału na wypłowiałe, połatane, wyciarane efczwórki Link do samolotów już zapisałem sporo fot , dzięki. Edytowane 1 Października 2020 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 bardzo fajny malunek !! I super przegrzania !!Piekny model, pieknego samolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 8 Października 2020 Share Napisano 8 Października 2020 Trudne kamo wybrałeś ale poradziłeś sobie moim skromnym zdaniem rewelacyjnie . Pięknie wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 4 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2022 Dorzuciłem drugiego świezego Su-35, po tzw. poprawkach a nie bede zakładał nowego tematu bo w sumie nic nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Fenomenalny świetnie wychodzą Ci te suczki. Miło się na to patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi