M.J.89763 Napisano 7 Września 2020 Share Napisano 7 Września 2020 (edytowane) Cześć. Tym razem coś na 4 kołach a mianowicie M1235A1 Maxxpro Dash DXM od Panda Hobby. Model wykonany z kilkoma zmianami i dodatkami, które zostały mi po innych modelach. We wnętrzu wykonałem pasy bezpieczeństwa i siatki nad oparciami foteli plus kilka elementów wyposażenia. Ze zmian na zewnątrz w stosunku do pudełkowej wersji zrobione są: otwierana rampa tylna, skrętne koła, ruchomy karabin względem wieżyczki, lina wyciągarki oraz sprężyny zawieszenia wykonane z drutu. Malowanie w kolorze piaskowym. Całość prezentuje się tak: EDIT 08.09.2020 Kilka zdjęć w naturalnym oświetleniu Edytowane 8 Września 2020 przez M.J.89763 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Września 2020 Share Napisano 7 Września 2020 Fajny, bardzo się podoba i eleganckie brudzenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Września 2020 Share Napisano 7 Września 2020 Super robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Września 2020 Share Napisano 7 Września 2020 Fajniutki robi wrażenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Września 2020 Share Napisano 7 Września 2020 (edytowane) Zdjęcia mam nadzieję przekłamują kolorystykę, bo ten amerykański kolorek to jest zupełnie inny. No i mogłeś pobawić się okablowaniem (w wieży i na dachu). Poza tym świetna sprawa, zwłaszcza brudzenie Widać napracowanko Edytowane 7 Września 2020 przez kubisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 7 Września 2020 Autor Share Napisano 7 Września 2020 (edytowane) Dzięki wszystkim i każdemu z osobna za komentarze i pozytywne opinie. 2 godziny temu, kubisz napisał: Zdjęcia mam nadzieję przekłamują kolorystykę, bo ten amerykański kolorek to jest zupełnie inny. Kolor jest w rzeczywistości trochę inny niż na zdjęciach, na których model oświetlony jest ledami o zimnej barwie światła, aczkolwiek nie jest on też napewno 100% poprawny. A na zdjęciach wozu w sieci co zdjęcie to inny kolor . Edytowane 7 Września 2020 przez M.J.89763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Września 2020 Share Napisano 7 Września 2020 Wykonanie trafia w mój gust. Generalnie to ciężko poszaleć przy współczesnych pojazdach pod kątem zużycia. Kurzenie wygląda realistycznie. Kolor mi nie przeszkadza i dla mnie jest ok, chciałbym wiedzieć co to za farba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 8 Września 2020 Autor Share Napisano 8 Września 2020 12 godzin temu, bazylms napisał: Wykonanie trafia w mój gust. Generalnie to ciężko poszaleć przy współczesnych pojazdach pod kątem zużycia. Kurzenie wygląda realistycznie. Kolor mi nie przeszkadza i dla mnie jest ok, chciałbym wiedzieć co to za farba. Dzięki Model malowany jest farbą Tamiya XF57. Instrukcja podaje kolor sandy brown od Mr. Hobby serii C. Ja zamówiłem "sandy brown" ale Aqueos, który okazał się bardzo ciemny i nawet po rozjaśnieniu białym nie wyglądał mi na odpowiedni. XF57 wygląda dla mnie jak by wóz był już wypłowiały od słońca . Oczywiście późniejsze zabiegi zmieniły nieco kolor bazowy jak to zwykle bywa. Delikatne cienie są robione za pomocą Shaders od Ammo Mig. Pierwszy raz ich używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Września 2020 Share Napisano 9 Września 2020 Prezentuje się świetnie! Kurzenie i piach na piaskowych pojazdach to trudny temat. Tobie wyszło kapitalnie. Bardzo mi się podoba. Kubisz już o tym wspomnial- kable od elektroniki na dachu i kolorystyka samych anten. DUKE i BFT powinny być w innych kolorach i brak tych kabli trochę dziwnie wyglada. Jakkolwiek bardzo udany model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 10 Września 2020 Autor Share Napisano 10 Września 2020 (edytowane) 21 godzin temu, makinen napisał: Prezentuje się świetnie! Kurzenie i piach na piaskowych pojazdach to trudny temat. Tobie wyszło kapitalnie. Bardzo mi się podoba. Kubisz już o tym wspomnial- kable od elektroniki na dachu i kolorystyka samych anten. DUKE i BFT powinny być w innych kolorach i brak tych kabli trochę dziwnie wyglada. Jakkolwiek bardzo udany model. Dzięki za komentarz Faktycznie jak się dokładnie przyjrzeć to te anteny przy szybie czołowej po prawej i ta gruba rura z tyłu mają trochę inny kolor niż wóz. Jak mniemam obie są od systemu zagłuszania DUKE. Tego BFT nie potrafię zlokalizować. Jak widać nie jestem specem w tym temacie stąd i błędy. Kolor tych anten jest na tyle podobny do koloru wozu, że na zdjęciach nie rzuca się od razu w oczy Nie znalazłem też żadnego konkretnego zdjęcia dachu więc nie wiem jak te kable tam są ułożone. Jeśli są bardzo wyraźnie widoczne to prawdopodobnie bym je dorobił a tak kicha Mimo wszystko jestem zadowolony z tego jak wyszedł i fajnie, że cieszy oko nie tylko moje Edytowane 10 Września 2020 przez M.J.89763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Września 2020 Share Napisano 10 Września 2020 BFT to antena w pudełku nad oknem kierowcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 10 Września 2020 Autor Share Napisano 10 Września 2020 5 godzin temu, makinen napisał: BFT to antena w pudełku nad oknem kierowcy. Aaaa... Dzięki. Na przyszłość będę wiedział. Zastanawiałem się co to jest, ale jak się nie wie czego szukać to trudno to znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 10 Września 2020 Share Napisano 10 Września 2020 Podoba mi się, fajny detal i malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 11 Września 2020 Autor Share Napisano 11 Września 2020 14 godzin temu, x_bandit napisał: Podoba mi się, fajny detal i malowanie Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Września 2020 Share Napisano 11 Września 2020 Wyraźny detal, zakurzenie z wyczuciem. Ładny wóz i świetne wykonanie. No i przyjazne i pojemne wnętrze Bardzo mi się podoba choć za kołowcami nie przepadam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 12 Września 2020 Autor Share Napisano 12 Września 2020 20 godzin temu, TAW napisał: Wyraźny detal, zakurzenie z wyczuciem. Ładny wóz i świetne wykonanie. No i przyjazne i pojemne wnętrze Bardzo mi się podoba choć za kołowcami nie przepadam Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 12 Września 2020 Autor Share Napisano 12 Września 2020 6 minut temu, bulik58 napisał: Podoba mi się , ladnie zmalowany i przykurzony Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 12 Września 2020 Share Napisano 12 Września 2020 Spóźniłem się i na tym etapie w zasadzie wszystko zostało już napisane przez poprzedników. Model bardzo dobry. Jest parę szczegółów, które można by poprawić (ew. Wcześniej wyłapać w warsztacie). Ale całościowo bardzo dobrze wygląda. Do tego modele mrapów wymagają sporo pracy, więc tym większe brawo. Podoba się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 12 Września 2020 Autor Share Napisano 12 Września 2020 2 godziny temu, bulik58 napisał: mogl bys cos powiedziec na temat jakosci tego zestawu , czy anteny sa zestawowe ? Dał bym temu modelowi ocenę dobry minus Przy tej cenie modelu można by oczekiwać trochę lepszej jakości wykonania samych części, tak mi się wydaje, w porównaniu np. do Rosomaka z IBG. Np. uszkodzone niektóre delikatne części, wypływki plastiku na częściach, dużo pozostałości po wypychaczach w postaci słupków tworzywa, także w miejscach widocznych niestety, co wymaga szpachlowania. Do tego z minusów to nie pasuje kilka części tj. zestawowe sprężyny składające się z dwóch połówek, w niektórych nie dało się zgrać zwojów (dlatego m.in. robiłem je z drutu), nie pasują lampy wstecznego biegu, tzn. szkiełko ma za dużą średnicę. Ja użyłem akurat z innego modelu, które mi zostały. Z plusów to że jest to DXM, ładne detale w środku i na zewnątrz, poza wymienionymi wyżej reszta części pasuje i składa się przyjemnie, ładne elementy przezroczyste bez wad, także szkiełka świateł fajnie wykonane imitujące diody led. Anteny są w zestawie oprócz tej długiej po lewej stronie. Te anteny które mam zielone, na zderzaku po prawej i przy szybie kierowcy były krótkie. Przedłużałem je. Ten "pręcik" od anteny DUKE na dachu jest tak delikatny że połamał mi się od razu, także wykonany jest u mnie z drutu Lina wyciągarki i szekle nie są z zestawu. Ogólnie model jest niezły, chociaż tak jak i w wykonaniu zawsze można by coś poprawić Godzinę temu, mandrivecs napisał: Spóźniłem się i na tym etapie w zasadzie wszystko zostało już napisane przez poprzedników. Model bardzo dobry. Jest parę szczegółów, które można by poprawić (ew. Wcześniej wyłapać w warsztacie). Ale całościowo bardzo dobrze wygląda. Do tego modele mrapów wymagają sporo pracy, więc tym większe brawo. Podoba się! Dzięki bardzo za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Września 2020 Share Napisano 13 Września 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 13 Września 2020 Autor Share Napisano 13 Września 2020 (edytowane) 3 godziny temu, M.A.V. napisał: Dzięki Edytowane 13 Września 2020 przez M.J.89763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 13 Września 2020 Share Napisano 13 Września 2020 Bardzo fajny model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 14 Września 2020 Autor Share Napisano 14 Września 2020 13 godzin temu, Klepas napisał: Bardzo fajny model Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 7 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2021 UPDATE 04.2021 "Maxx" otrzymał w końcu przewody. Z pewnością są one nie do końca poprawnie prowadzone, ponieważ trudno znaleźć referencyjne foty dokładnie takiej wersji ale faktycznie model wygląda lepiej, przynajmniej moim zdaniem Z przewodami wygląda tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Nadal Bydlak bardzo mi się podoba. Zakurzenie w mojej opinii bardzo realistyczne i świetnie oddane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi