jmx62 Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 Pytanie do miłośników "ołówków'. Co to jest za wynalazek firmy Akkura, tzn. czy to jest jakiś przepak, jakie Toto ma linie + czy -, no i czy to jest podobne wogóle do MiG-a? Nr kat. A 005 lub A 006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 https://www.mojehobby.pl/products/MiG-21-PF-Fishbed-D-2-1-Twin-pack.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 Ilość i jakość detali na poziomie ZTS Plastyk. Lepiej wziąć świeżutkiego Eduarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 51 minut temu, Fixer napisał: https://www.mojehobby.pl/products/MiG-21-PF-Fishbed-D-2-1-Twin-pack.html To akurat nomen omen Akurat to znam. Chodzi mi o linie bo na tych ich fotach to słabi widać. Wiem że edkowy jest ..... cała seria ohów i ahów. Mam ten model zrobić na zamówienie a nie za bardzo mi się uśmiecha grawerka linii czy nitów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 Akkura żadnych nitów nie ma. Linie podziałowe tylko te główne są. Drobne - zależnie jak się uda, ale większości nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 Grześ jak masz ten model i możesz go namacać, te niby linie są wklęsłe czy wypukłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 Model dla lubiących wyzwania. Line podziału jak Ròw Mariański, gęsia skòrka tworzywa, kadłub za krótki o OK. 4 mm(między końcem owiewki, i komorami podwozia głòwnego). Owiewka do wymiany,podwozie podobnie. Kup eduarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 Z grubsza wiem z czym mógłbym ewentualnie mieć doczynienia. Jeszcze tylko jedno pytanko na które nie znam odpowiedzi tzn. czyj to jest produkt bo jak patrzyłem na mojehobby to nie znalazłem nic podobnego z innych wytwórni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 W/g scalemates jest to przepak naszego rodzimego "wytworu" INNEX model z 2001 roku. https://www.scalemates.com/pl/kits/innex-model-mig-21-pf--148050 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 To jeszcze podepnę do tego wątku pytanie o PF że Zvezdy 7202 i bisa 7259. Co te modele są warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 bis ze Zvezdy jest jak najbardziej ok! PFa nie znam. 5 godzin temu, jmx62 napisał: Grześ jak masz ten model i możesz go namacać Kiedyś miałem, ale poszedł, że tak powiem, do żyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 Ok, dzięki, ten PF też głupio nie wygląda. Podobno jest jakaś nowsza edycja tego modelu z jakimiś poprawkami ale o co kaman to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 Zvezda wypuściła Bis-a I PFM-a a nie PF-a. PF był z Bilka ale raczej taka glina niż model. Zvezda jak najbardziej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 6 Października 2020 Share Napisano 6 Października 2020 (edytowane) 9 godzin temu, abtb napisał: Zvezda wypuściła Bis-a I PFM-a a nie PF-a. PF był z Bilka ale raczej taka glina niż model. Zvezda jak najbardziej ok PFM-ka od Zvezdy ma tylko jeden mankament - stożek dziobowy nie jest zakończony "w szpic", lecz wyoblony. Co ciekawe, poprawny stożek do PFM-ki jest w ichnim modelu bisa. Edytowane 6 Października 2020 przez Jostein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 6 Października 2020 Autor Share Napisano 6 Października 2020 Co ciekawe wg zdjęć z mojehobby ramki na których jest stożek wyglądają identycznie dla pfm i bisa z tym że przy PFM na fotce brak...dokładnie tego stożka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Października 2020 Share Napisano 6 Października 2020 Bis ze Zvezdy jest jak najbardziej Ok. Robiłem trzy modele Bisa ze Zvezdy. Detal nie jest tak szczegółowy ja u Eduarda ale daje rade. Można dołożyć blaszki Parta i będzie fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 10 Października 2020 Share Napisano 10 Października 2020 Tak se tu siadłem I czytam. Mig 21 pfm ze zvezdy, to cała masa błędòw, głòwnie przodu kadłuba,stateczników poziomych, garbu za kabiną.Na tym tle model Bilka to model prawie perfekcyjny wymiarowo.Szczegóły w Bilku kiepskie, ale od czego rylce I nitowadła? Bis zvezdy OK, ale jakiś taki sprasowany garb za kabiną, Za duże usterzenie poziome ,błędne line na pionowm, pokraczny KM-1.Oczywiście Eduard przebija wszystkich, ale mój ranking to edek,bilek reszta za krótka ,z błędami rzędu 0,5 my Da się zrobić,ale najpierw trza się zatrudnić w śpółdzielni pracy perlisty pot .A jeszcze f13 .Tylko Modelsvit. Revell tańszy, ale gorszy. Bilek za 50pln ujdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 10 Października 2020 Share Napisano 10 Października 2020 Błędy rzędu 0,5----0,6 CM oczwywiście. Sorki za pomyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lajtus Napisano 10 Października 2020 Share Napisano 10 Października 2020 A jak oceniacie MiG-21bis od Fujimi pewnie składalność lepsza od tego ze Zvezdy, ale jak to merytorycznie wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 10 Października 2020 Share Napisano 10 Października 2020 (edytowane) Bilek to taki przerobiony Fujimi....natomiast Pfm Zvezdy ma chociazby za mała srednice kadłuba przyjmijmy że od komory MLG do zakończenia.Fujimi przyjemnie sie składa , na półke jak najbardziej. Edytowane 10 Października 2020 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Fujimi ma strasznie dziwny kształt nosa, tu też bym radził poczekać na Eduarda - myślę, że bis w Profipacku będzie jakoś w styczniu/lutym. No najpóźniej w marcu Chyba, że spriorytetyzują R, ale wydaje mi się to mało prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Jeśli jest edek to kupić edycję likendowa i odpuścić zvezde.Co prawda robię bisa z mfa edka ale idzie mi to wolno niemiłosiernie.garb do niego zrobiłem samodzielnie a wlot skrocilem czyli zeszlifowalem. Owiewka z dwoma wiatrochronami jest w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Fujimi to taki matchbox na, sterydach. (Może trochę przesadziłem ,składność doskonała, reszta do poprawy ) Migopodobny.Mam prawie wszystkie migacze 21 wydane na świecie, więc wiem Co mòwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 18 minut temu, Crimson King napisał: Mam prawie wszystkie migacze 21 wydane na świecie, Rozumiem, że w pudłach, kolekcjonersko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Wiele dumnie stoi na pòłce.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi