Kolekcjoner WP Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Będą kalkomanie do digital camo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 w środku jest mig-29 z form marki Nakotne. to chyba był pierwszy model miga. pakował to chematic. model słaby , ale może być na odprężenie i bez spinki. kalki pewnie będą się rwać. był moment kiedy te nowe na tym ciemnym papierze byly ok. były. ja i tak zawsze kalki Mc maluje Mikroskale liquid declas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 O F-35 w naszych barwach już było, ale dopiero teraz zainteresowałem się tym modelem i zdziwiłem się, to się naprawdę zadziało ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Nowości na Maj 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Jakieś propozycje, czego to przepaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 22 minuty temu, mandrivecs napisał: Jakieś propozycje, czego to przepaki? Jeśli chodzi o Typhoona to mamy tak: Revell 1988 Revell 2004 Italeri 1992 Airfix 1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Czyli najprawdopodobniej Italerka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Maja 2022 Autor Share Napisano 17 Maja 2022 Oglądał ktoś na żywo kalki z miga-29? Pytam, czy warto nabyć model i odkleić nimi np. Italerkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) Oglądałem je z kumplem w Bytomiu. W naszej subiektywnej ocenie wyglądały dobrze a nawet bardzo dobrze. Jak kalki z Techmodu. Edytowane 17 Maja 2022 przez grrzesiek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Lipca 2022 Share Napisano 7 Lipca 2022 W dniu 30.04.2022 o 15:17, mandrivecs napisał: Jakieś propozycje, czego to przepaki? Ze względu na to, że Mister Craft w swojej ofercie ma już przepaki modeli Italeri i Heller to mogę podejrzewać, ze F-35A i Typhoon to Italeri a MIrage IIIC/E to nic innego jak poczciwy Heller. Kinetica raczej pan Maleszka nie wsadzi ponieważ cena zestawu wynosiłaby podejrzewam jakieś 200 złotych i mało kto chciałby taki zestaw kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Lipca 2022 Share Napisano 8 Lipca 2022 16 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: MIrage IIIC/E to nic innego jak poczciwy Heller Myślę że to będzie Esci wznawiane jakiś czas temu przez Italeri. Bardzo prosty model z wypukłymi liniami. Hellera pamiętam tylko wersję B/C w tej skali. Dla odmiany bardzo dobry model choć też z wypukłymi liniami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 8 Lipca 2022 Share Napisano 8 Lipca 2022 5 godzin temu, barszczo napisał: Myślę że to będzie Esci wznawiane jakiś czas temu przez Italeri. Bardzo prosty model z wypukłymi liniami. Hellera pamiętam tylko wersję B/C w tej skali. Dla odmiany bardzo dobry model choć też z wypukłymi liniami. W sumie to nie wiadomo do końca co pan Michał Maleszka wsadzi do środka czy będzie t i Heller czt ESCI/Italeri bo obie oocje są możliwe a nie ma jak tego potwierdzić gdyż na Scalemates nie ma nic na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 8 Lipca 2022 Share Napisano 8 Lipca 2022 Zapytam, czy któryś z kolegów forumowiczów natkną się w jakimś sklepie na naszego F-35 ? Ja widziałem tylko cenę ( lekko ponad 100zł ) i info, że czekają na model. Czy czasami Mister... nie sprzedaje części oferty tylko za granicą ? Mam kumpla, który od jakiegoś czasu mieszka w Antwerpii i już parę razy pytał mnie o ich modele, o których ja nie słyszałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 no i jest: https://www.mojehobby.pl/products/F-35A-Lightning-II-44261626.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 Kto odważny sprawdza co w środku? Z ceną zaszaleli: MC 107zł, Italeri 99, Hasegawa 135. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 12 minut temu, Wymysl napisał: Kto odważny sprawdza co w środku? Z ceną zaszaleli: MC 107zł, Italeri 99, Hasegawa 135. no ale te kalki robią robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 MC F-35 to Italeri wypust z 2013. Można podejrzeć na alledrogo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 4 godziny temu, grrzesiek28 napisał: MC F-35 to Italeri wypust z 2013. Można podejrzeć na alledrogo. Tal to model Italeri. Fajnie ale cena nie fajna. Ponad 100 zeta jak na Italeri w 72 to sporo. Myślałem, że będzie to w granicach około 80 zeta a nie ponad 100… pojechali z ceną jak po bandzie… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 11 godzin temu, bart207skw napisał: no ale te kalki robią robotę... Fajny zestaw kalkomanii ale co z tego skoro jakość może być zwyczajnie niska i mogą pod wpływem wody się rozpadać ? Gdyby to były kalkomanie jakości chociażby HDLu czy Techmodu to cena byłaby jeszcze jakoś uzasadniona. Za tą cenę można kupić niezłą 48 jak F-86 Sabre z Italeri a po dołożeniu kilkudziesięciu złotych F-85 F-40 z Hasegawy też w 48 albo F-104C z Hasegawy też w 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 14 Lipca 2022 Share Napisano 14 Lipca 2022 Kilka uwag dla znawców modelarstwa , którzy na modelach mistercrafta zęby zjedli i teraz im same opieńki zostały . - wszystko drożeje , to i mistercraft też, - nie model mistercrafta jest okazją, tylko WY jesteście największą okazją dla sprzedawcy, - im lepszy model mistercraft przepakuje , tym cena za ten model będzie wyższa - kalkomanie i dodatki są robione DO MODELU , nie do planów , czyli kalki z digital kamo do jednego modelu niekoniecznie będą pasować do modelu innej firmy nawet tego samego samolotu . Dotyczy to blach i żywic także. - jaki jest sens robić F - 35 w naszych barwach jak jeszcze nie do końca wiemy jak on będzie wyglądał. - model plastikowy to nie towar pierwszej potrzeby , nawet nie drugiej. Można się chwile wstrzymać rozejrzeć poszukać , czy są inne alternatywy, czy ktoś nie sprzedaje z drugiej ręki. OD x czasu tak kupuje i wszelkie "święte grale modelarstwa " wcześniej czy później wpadają w moje ręce bo ktoś się ich pozbywa ,zwykle taniej niż się spodziewam, wystarczy odrobina cierpliwości. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 14 Lipca 2022 Share Napisano 14 Lipca 2022 Prawda to jest, a w szczególności: 46 minut temu, merlin_70 napisał: - jaki jest sens robić F - 35 w naszych barwach jak jeszcze nie do końca wiemy jak on będzie wyglądał. Były nieoficjalne enuncjacje, że na F-35 znaki rozpoznawcze mogą być nanoszone tylko specjalną farbą , której sygnatura termiczna mieści się w określonym spektrum (zobaczcie znaki japońskie i holenderskie na Lightningu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 14 Lipca 2022 Share Napisano 14 Lipca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, JJ62 napisał: Prawda to jest, a w szczególności: Były nieoficjalne enuncjacje, że na F-35 znaki rozpoznawcze mogą być nanoszone tylko specjalną farbą , której sygnatura termiczna mieści się w określonym spektrum (zobaczcie znaki japońskie i holenderskie na Lightningu) Jak pokazują maszyny duńskie technologia zastosowania potrzebnych dla nas kolorów została opanowana (fotka ze strony duńskiego ministerstwa obrony) Edytowane 14 Lipca 2022 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Lipca 2022 Autor Share Napisano 14 Lipca 2022 Zawsze można go skleić jak leci... Jak już wejdą do służby to znowu będzie pierdyliard przeróbek. A tak merytorycznie demo się zgadza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 14 Lipca 2022 Share Napisano 14 Lipca 2022 7 godzin temu, Wymysl napisał: Jak pokazują maszyny duńskie technologia zastosowania potrzebnych dla nas kolorów została opanowana (fotka ze strony duńskiego ministerstwa obrony) Może masz rację, a może będzie inaczej, nikt nie wie co wymyślą nasi wojskowi/politycy (zrobią tak jak się im powie u Wielkiego Brata). Przykład Japończyków jest dla mnie wymowny... Co do Duńczyków to, cytując za Agencją Lotniczą Altair z 2020 roku: "Cały samolot będzie pomalowany farbą ciemnoszarą FS 36170. Jednak w odróżnieniu od większości użytkowników, duńskie F-35A będą nosiły znaki rozpoznawcze zgodne z dotychczasową tradycją – czerwono-białe na kadłubie i skrzydłach oraz sztandar Danii (Dannebrog) na stateczniku pionowym. Czerwony to klasyczny FS 31136, a zamiast bieli zastosowany zostanie kolor jasnoszary FS 36375. Oznaczenia eksploatacyjne i bezpieczeństwa naniesione będą czcionką US Navy Long Beach. Numer taktyczny naniesiony będzie czcionką USAF Amarillo w kolorze jasnoszarym FS 36375 – na zewnętrznych powierzchniach stateczników pionowych (wys. 250 mm) i na górnej powierzchni kadłuba przed gardzielą wlewu paliwa i na osłonach wnęki podwozia przedniego (wys. 100 mm). Wszystkie farby będą miały odpowiedni skład, pozwalający zachować własności stealth". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Lipca 2022 Share Napisano 14 Lipca 2022 6 godzin temu, mandrivecs napisał: Zawsze można go skleić jak leci... Jak już wejdą do służby to znowu będzie pierdyliard przeróbek. A tak merytorycznie demo się zgadza Przyjmijmy, że taka jest intencja Mist... Jest demo, sklejmy sobie demo, będzie w służbie, skleimy sobie w służbie. Tu przynajmniej jest na czym oprzeć model, nie jak w przypadku modeli powstałych na bazie kilku rysunków (mam na myśli całe to Luft... 46 ). Ludziska kleją modele demonstratorów technologii, prototypów, samolotów przerabianych w jednostkach itd, to czemu nie skleić samolotu ofertowego ? Cena faktycznie zaporowa, ale i model nie najgorszy. Jeśli Mister... pójdzie w bardziej markowe przepaki to musi też mieć ceny jak np Hobby 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi