Jamat Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Witam. Po kilku letniej przerwie od modelarstwa, przedstawiam Wam stareńkiego Jagdpanzer IV/48 Dragona z serii Imperial. Model jest w fikcyjnym malowaniu, ogólnie nie starałem się wykonać w 100% poprawną miniaturkę jagdpanzera. Zdjęcia średnio oddają kolory, szczególnie widać to przy odpryskach zimmeritu, który jest w rzeczywistości bardziej bordowy. Niszczyciel czołgów pomalowałem farbkami od AK Real Color i Tamka a figurki Scale 75, brudzenie AK/Ammo. Zimmerit wykonałem według metody Kovaca choć szybko zrezygnowałem masy od Tamki na rzec Green Stuffa i Tamki mieszanej poł na pół. Na zdjęciach widać że jeden z włazów przechylił się, wszystko dlatego że jest ruchomy, tak jak i gąski. Może kiedyś wyląduje na podstawce. Do budowy wykorzystałem: 3 zestawy blaszek (zestaw podstawowy, błotniki, schurzeny) od Abera Armata od Abera Gąski RFM Zawieszenie i koła od AFV Club Uszkodzone koła jezdne Panzer Art Figurki Panzer Art Zapraszam do oglądania Pozdrawiam Mateusz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Niby fajny, ale te wstawki w kolorze barszczu psują efekt. No i nie jestem zwolennikiem tej mani "młotkowania" pojazdów na wszystkich krawędziach. Jakby to zapytała nowa wschodząca gwiazda Modelworka "Opowiedz nam historię powstania obić na górze lufy." Ale praca z aftermarkami git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Podoba mi się. Może dałbym nieco mniej błotnego specklingu na górnych powierzchniach, ale to kwestia dyskusyjna. Figuranci bardzo poprawiają ogólny wizerunek. Ciekawy detal, choć szklane elementy chyba nie miały prawa utrzymać się długo w całości w warunkach bojowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Krótko i zwięźle, dla mnie zaje...... fajny model. Twoja wizja tego pojazdu przemawia do mnie w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Model mi się podoba, świetnie poradzileś sobie z zimmeritem (nie przyszło mi do głowy, aby zmieszać te dwie masy razem), świetne malowanie figurek, świetnie wykonany miejscowo detal, ciekawe malowanie wewnętrznych obręczy kół i pogięte błotniki dopełniają całości. Tak musi wyglądać pojazd z wojny- więcej takich modeli na Forum. Odnośnie brudzenia nie wypowiadam się- kwestia gustu, ale dobrze, że w ogóle jest, że nie jest to model pojazdu prosto z fabryki. Fakt, kolor podkładu jakiś taki nie taki, co do odprysków zimmeritu, to ciężko je zrobić, aby jakos realnie to wyglądało- wie o tym każdy, kto próbował je robić. @Seb "wschodząca gwiazda Modelworka " powie Ci, że docenia Twoje poczucie humoru Jednak było minęło- opisałem Twojego Tygrysa, słusznie, czy niesłusznie pozostawiam Twojej ocenie. Forum służy dyskusji i nie można ganić tych, co mają inne zdanie. Sam zimmerit to dwie warstwy kładzione na farbę podkladową. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Model przyjemny i to bardzo. Jak dla mnie to jedyny minus do nieszczęśliwie dobrany kolor błota/brudzenia - który mocno się zlewa - szczególnie na gęsiach - z całą kolorystyka modelu. Dobra ropbota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Zasadniczo zgadzam się z większością wygłoszonych wczesniej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Zdjecia wygladaja na troche zbyt mocno doswietlone przez co kolorystyka kamo i brudzenia sie zlewa. Moze wklej jedno z mniejsza iloscia swiatla na probe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee82 Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Mi osobiście model się podoba. Może fotki na ciemnym tle ożywiły by prezentację pojazdu? Akurat ten kolor błota/piachu wygląda bardzo fajnie i naturalnie. Figurki również bardzo dobrze. Całość prezentuje się super i aż prosi się o mini dioramkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Bardzo mi się podoba. Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Fajnie wyszło. Model mi się podoba, figurki też fajnie pomalowane ale przydał by się kawałek podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Podoba się. Mam nadzieje, że moje będą choć w połowie tak udane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi