Skocz do zawartości

Albatros D Va - WnW 1/32

MarcinWSS

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...

Albatros otrzymał pierwsze kolorki : zdecydowałem się na malowanie maszyny Hansa Joachima von Hippel. Uzyskał na tym egzemplarzu Albatrosa 2 zwycięstwa powietrzne i przetrwał I W.Ś.

Później, podczas kolejnego konfliktu światowego, również dzierżył stery samolotu - tym razem Ju-52m. I tym razem udało mu się przeżyć - zmarł w 1975 r.

Pierwsze elementy malowania i walka z żaluzjami chłodnicy :

E704689F-4C77-4F3C-9D62-54A6C733E934_1_201_a.jpeg

D0BB685D-AABC-4BA4-A1F7-2DF97DAE4C5E_1_201_a.jpeg

• Like 3

• 1 month later...

Czekam niecierpliwie na każdy apdejt, tak jak kiedyś wypatrywałem w kiosku nowego numeru pisma RELAX.

Maskowałeś? Jeśli tak, to czym?

Dziękuję Panowie za pozytywy. Maskowanie, w moim wykonaniu, to taśmy 0,5 , 0,8 mm oraz samoprzylepne arkusze Tamiya. Do tego malunki kolorami, które modyfikowałem :

1) kolor podstawowy 2) ten że kolor + kropla bieli 3) podstawowy + biel i ew. niebieski i czerwony.

Czasopismo Relax.. Pamiętam, że kilkunastolatek, w moim wydaniu, był gotów na wiele wyrzeczeń, aby obejrzeć kawałek zdrowego cyca, na ostatniej stronie tegoż.. 😉

Godzinę temu, MarcinWSS napisał:

Czasopismo Relax.. Pamiętam, że kilkunastolatek, w moim wydaniu, był gotów na wiele wyrzeczeń, aby obejrzeć kawałek zdrowego cyca, na ostatniej stronie tegoż.. 😉

Nie wiem, czy Kolega  czasami nie pomylił czasopisma "Relax" z tygodnikiem "Razem" z ostatnią stroną Osobno zawierającą m.in. fotkę skąpo ubranej pani :hmmm:

A przy okazji Albatrosik pierwsza kalsa :super:, z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki

Edytowane przez Slawek_26869

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
W dniu 19.06.2021 o 23:12, zaruk napisał:

Dobrze Ci się pracowało z szablonami?  Czy trzeba je naginać do kształtu kadłuba?

Da się nad tym zapanować ale trzeba poćwiczyć z pracą na niskich ciśnieniach aero - łatwo przesadzić 😉

Postaram się wkleić etapy prac z naciągami. Akurat naciągi nie są najtrudniejszą pracą a dodają sporo uroku.

Dziękuję Panowie za pozytywy :)

Edytowane przez MarcinWSS