Skocz do zawartości

Literaturka lotnicza

Nexus

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Grzes napisał:

O kurde! Znam autora!

To Grzesiu dowiedz się co i jak i za ile można zostać szczęśliwym posiadaczem książek :sos:

Jakoś nabrałem dystansu do wydawnictw Stratusa.

Wydają dużo (i nawet ładnie) ale brak rzetelnej korekty i błędy merytorycznie mocno ciągną w dół ich publikacje.

Zwłaszcza, że tanie nie są. 

• Like 3

Trochę z innej beczki.

Czy, Panie i Panowie, bylibyście zainteresowani taką pozycją?

Tytuł i okładka tylko robocze, Wydawane własnym sumptem, więc spokojnie graficznie. Miękka okładka, ok 40-50 stron w formacie B5. W żadnym razie nie ostateczna odpowiedź na pytanie jak naprawdę wyglądał Ocean Grey, czy jakikolwiek inny kolor, ale bardziej opowieść o historii, zapleczu, logistyce, pomyłkach i ugodach związanych z wprowadzaniem i służbą drugowojennych farb lotniczych.

MOCK COVER2.jpg

Szacowana cena to 25- 30 PLN.

Odpowiedzi na zadane wyżej pytanie nie utożsamiamy z jakąkolwiek deklaracją.

Edytowane przez greatgonzo
  • Like 17

Pomysł zacny Milordzie, ale tytuł może być trochę mylący. Pod tym to ludzie będą szukać właśnie: " ostatecznej odpowiedzi na pytanie jak naprawdę wyglądał Ocean Grey" , a nie o zakulisowych rozgrywkach o kolory aliantów krótkiej gawędzie (pozwoliłem sobie tutaj na sparafrazowanie tytułu jednej z książek Sz. Kobylińskiego).

Godzinę temu, greatgonzo napisał:

Trochę z innej beczki.

Czy, Panie i Panowie, bylibyście zainteresowani taką pozycją?

Tytuł i okładka tylko robocze, Wydawane własnym sumptem, więc spokojnie graficznie. Miękka okładka, ok 40-50 stron w formacie B5. W żadnym razie nie ostateczna odpowiedź na pytanie jak naprawdę wyglądał Ocean Grey, czy jakikolwiek inny kolor, ale bardziej opowieść o historii, zapleczu, logistyce, pomyłkach i ugodach związanych z wprowadzaniem i służbą drugowojennych farb lotniczych.

MOCK COVER2.jpg

Szacowana cena to 25- 30 PLN.

Odpowiedzi na zadane wyżej pytanie nie utożsamiamy z jakąkolwiek deklaracją.

Ja byłbym bardzo zainteresowany, będzie fajne uzupełnienie do AK Real Colors 🙂

Może: "Historia kolorowych aliantów", tylko wstaw zdjęcie pani/pana malującego samolot (a najlepiej narysuj Gonza w takiej akcji i problem fotki rozwiązany). Mam nadzieję, że myśląc o książce do czytania, nie chcesz jej projektować w poziomie. Przemyśl też to kremowe pole po lewej, czerwone akcenty, szkice samolotów i ramkę zdjęcia, bo robi się tłoczno, a nie wiadomo, z jakiego powodu. Poza tym nie używaj automatycznego justowania i dobierz lepszy krój liter na tytułwink4

Za wszystkie reakcje dziękuję.

Książki jeszcze nie ma, jakby to nie było jasne. Jest gdzieś może połowa roboty, także chwilę trzeba będzie poczekać.

Wolałbym, żeby tytuł nie był zrozumiały tylko dla jakiejś grupy wtajemniczonych, ale ogólnie zrozumiały i niezawierający w sobie długich zdań. I póki co wychodzi mi paradoks ciastka.

Okładkę machnąłem w pół godzinki na potrzeby wątku. Na pewno będzie inna, ale też nie uważam, by okładka miała szczególne znaczenie. Sytuacje, gdy jest inaczej nie bardzo dotyczą takiego wydawnictwa.

Dzięki raz jeszcze.

• Like 1