Slawek_26869 Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 1 minutę temu, Grzes napisał: O kurde! Znam autora! To Grzesiu dowiedz się co i jak i za ile można zostać szczęśliwym posiadaczem książek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 13 minut temu, Grzes napisał: O kurde! Znam autora! O kurde, znaczy, że dostaniemy komplet info o tym ( tych ) wydawnictwach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września (edytowane) 14 minut temu, Grzes napisał: Edytowane 16 Września przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Czy ktoś miał już okazję zobaczyć od środka? https://dlapilota.pl/wiadomosci/polska/szybowiec-salamandra-oraz-samolot-pws-26-nowe-pozycje-w-mlp-z-serii-acta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września Stratus ujawnia trochę zawartości zapowiadanego albumu. Malowania Kobuza i Jastrzębia podobno w/g najnowszych odkryć (? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września 2 godziny temu, kopernik napisał: Stratus ujawnia trochę zawartości zapowiadanego albumu. Malowania Kobuza i Jastrzębia podobno w/g najnowszych odkryć (? ). Kobuz Kobuzem, ale ten P.50A zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września 10 godzin temu, Wymysl napisał: Kobuz Kobuzem, ale ten P.50A zastanawia. Zobaczymy, jakimi nowymi odkryciami potwierdzą takie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Jakoś nabrałem dystansu do wydawnictw Stratusa. Wydają dużo (i nawet ładnie) ale brak rzetelnej korekty i błędy merytorycznie mocno ciągną w dół ich publikacje. Zwłaszcza, że tanie nie są. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września (edytowane) Trochę z innej beczki. Czy, Panie i Panowie, bylibyście zainteresowani taką pozycją? Tytuł i okładka tylko robocze, Wydawane własnym sumptem, więc spokojnie graficznie. Miękka okładka, ok 40-50 stron w formacie B5. W żadnym razie nie ostateczna odpowiedź na pytanie jak naprawdę wyglądał Ocean Grey, czy jakikolwiek inny kolor, ale bardziej opowieść o historii, zapleczu, logistyce, pomyłkach i ugodach związanych z wprowadzaniem i służbą drugowojennych farb lotniczych. Szacowana cena to 25- 30 PLN. Odpowiedzi na zadane wyżej pytanie nie utożsamiamy z jakąkolwiek deklaracją. Edytowane 26 Września przez greatgonzo 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Pomysł zacny Milordzie, ale tytuł może być trochę mylący. Pod tym to ludzie będą szukać właśnie: " ostatecznej odpowiedzi na pytanie jak naprawdę wyglądał Ocean Grey" , a nie o zakulisowych rozgrywkach o kolory aliantów krótkiej gawędzie (pozwoliłem sobie tutaj na sparafrazowanie tytułu jednej z książek Sz. Kobylińskiego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Pomysłami na tytuł nie pogardzę. Mam problem wymyślić coś, co nie wyglądałoby jak naukowy elaborat statystyczny, albo pamiętnik uczestnika wojny trzydziestoletniej. Elwentualnie krótki esej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Historia barw i kolorów... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Godzinę temu, greatgonzo napisał: Trochę z innej beczki. Czy, Panie i Panowie, bylibyście zainteresowani taką pozycją? Tytuł i okładka tylko robocze, Wydawane własnym sumptem, więc spokojnie graficznie. Miękka okładka, ok 40-50 stron w formacie B5. W żadnym razie nie ostateczna odpowiedź na pytanie jak naprawdę wyglądał Ocean Grey, czy jakikolwiek inny kolor, ale bardziej opowieść o historii, zapleczu, logistyce, pomyłkach i ugodach związanych z wprowadzaniem i służbą drugowojennych farb lotniczych. Szacowana cena to 25- 30 PLN. Odpowiedzi na zadane wyżej pytanie nie utożsamiamy z jakąkolwiek deklaracją. Ja byłbym bardzo zainteresowany, będzie fajne uzupełnienie do AK Real Colors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września Może: "Historia kolorowych aliantów", tylko wstaw zdjęcie pani/pana malującego samolot (a najlepiej narysuj Gonza w takiej akcji i problem fotki rozwiązany). Mam nadzieję, że myśląc o książce do czytania, nie chcesz jej projektować w poziomie. Przemyśl też to kremowe pole po lewej, czerwone akcenty, szkice samolotów i ramkę zdjęcia, bo robi się tłoczno, a nie wiadomo, z jakiego powodu. Poza tym nie używaj automatycznego justowania i dobierz lepszy krój liter na tytuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września A poczytał bym… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września Barwy i kolory. Historie prawdziwe(?) I zapisuję się na egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września (edytowane) "Nieco z innej beczki... O farbach i barwach w lotnictwie Aliantów 1939-1945" Edytowane 27 Września przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września Za wszystkie reakcje dziękuję. Książki jeszcze nie ma, jakby to nie było jasne. Jest gdzieś może połowa roboty, także chwilę trzeba będzie poczekać. Wolałbym, żeby tytuł nie był zrozumiały tylko dla jakiejś grupy wtajemniczonych, ale ogólnie zrozumiały i niezawierający w sobie długich zdań. I póki co wychodzi mi paradoks ciastka. Okładkę machnąłem w pół godzinki na potrzeby wątku. Na pewno będzie inna, ale też nie uważam, by okładka miała szczególne znaczenie. Sytuacje, gdy jest inaczej nie bardzo dotyczą takiego wydawnictwa. Dzięki raz jeszcze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 2 Października Share Napisano 2 Października Biore w ciemno. Panienka na okladce jest OK. Tytul tez nie ma duzego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 2 Października Share Napisano 2 Października Też prawda. Ale okładkę chcę zrobić, żeby była rozpoznawalna i powtarzalna, bo jak zażre to jeszcze mam pomysł... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 2 Października Share Napisano 2 Października Tymczasem Stratus pokazał : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 2 Października Share Napisano 2 Października ........a nawet już można zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 2 Października Share Napisano 2 Października 6 minut temu, Slawek_26869 napisał: ........a nawet już można zamawiać Zamawiać można od kilku dni, ale w ciemno. Dopiero teraz wiemy co jest w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 2 Października Share Napisano 2 Października Łoj tam, łoj tam.... Kolega się teraz czepia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 4 Października Share Napisano 4 Października A ja od 2 godzin mam STRATUSa w domu Grafiki są jak zawsze na dobrym poziomie a nowych informacji jak zawsze za mało - czlowiek chciałby więcej i więcej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi