arhtus Napisano 4 Grudnia 2022 Share Napisano 4 Grudnia 2022 To aż tak kiepsko się sprzedawała? Może to przez politykę cenową, wtedy ta książka kosztowała 200zł co na tamte czasy było ceną wręcz abstrakcyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Grudnia 2022 Share Napisano 4 Grudnia 2022 21 minut temu, arhtus napisał: To aż tak kiepsko się sprzedawała? Może to przez politykę cenową, wtedy ta książka kosztowała 200zł co na tamte czasy było ceną wręcz abstrakcyjną. Obecna cena też jest abstrakcyjna. Zawsze można postawić na wariant budżetowy. Dla mnie pozycja wystarczająca, choć przyznaję, że mam i z AJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 4 Grudnia 2022 Share Napisano 4 Grudnia 2022 (edytowane) To wydanie też mam AJPress też jest w tej chwili do kupienia na znanym portalu, ale ta cena jest jeszcze bardziej abstrakcyjna niż ta 15 lat temu PS Jak ktoś zainteresowany to niech korzysta, ja wczoraj niestety załapałem się na cenę regularną... https://sklep.kagero.pl/the-pzl-37-los.html Edytowane 5 Grudnia 2022 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 Na allegro jest już tom drugi monografii Sokoła, cena 149,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 16 minut temu, hamp napisał: tom drugi monografii Sokoła Kto kupi niech napisze słów kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 13 Grudnia 2022 Share Napisano 13 Grudnia 2022 Niedawno zapowiadana książka o Gawronie już jest dostępna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 16 Grudnia 2022 Share Napisano 16 Grudnia 2022 Kolejny Italianiec z Militariów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 21 Grudnia 2022 Share Napisano 21 Grudnia 2022 W dniu 12.12.2022 o 10:16, Grzes napisał: Kto kupi niech napisze słów kilka Właśnie odebrałem swój egz. Tak w skrócie: 13 szt A3 głównych rzutów Anakondy i Gipsówki z zaznaczeniem linii nitów w 72 i 48 w formie wkładek 31 stron coś w stylu walkaround Anakondy Reszta to opis okraszony fotkami najróżniejszych wersji, m.in. Głuszec, RL, RM, U, RM, WRAM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Grudnia 2022 Share Napisano 21 Grudnia 2022 @zenek_65 Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 21 Grudnia 2022 Share Napisano 21 Grudnia 2022 W dniu 12.12.2022 o 10:16, Grzes napisał: Kto kupi niech napisze słów kilka KFS już zrecenzował : https://www.kfs-miniatures.com/pzl-w-3-sokol-monografia-tom-ii-answer/?fbclid=IwAR08aud98bxpUJOr39ApIqPW549ZWd49pQJwhKUiyPpHYW50E80GLRkE02s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Grudnia 2022 Share Napisano 23 Grudnia 2022 Świąteczna niespodzianka od Stratusa. Wszyscy spóźnialscy mogą ponownie kupić PFC - 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 28 Grudnia 2022 Share Napisano 28 Grudnia 2022 (edytowane) Gwiazdka się skończyła, ale może warto wiedzieć o takiej oto książce, którą możemy sprezentować dzieciakom: "Ale odlot - rysunkowa historia lotnictwa." Bardzo fajna książka obrazkowa prowadząca młodego czytelnika od ptaków-lotników i mitów o latających ludziach poprzez rózne historyczne postaci, maszyny i wydarzenia aż do współczesności. znajdziemy i Spirit of St. Louis i Canadaira i Herculesa, Miga-29 i inne. Do tego wyjaśnionych jest wiele zagadnień i pojęć. 112 stron, maszyny na rysunkach przypominają oryginały, książka miała na szczęście merytorycznych konsultantów. https://wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/ale-odlot.html Z czystym sumieniem polecam. Podobnie jak książkę o której pisałem kiedyś wcześniej, czyli "Awiatorów" -traktujących o historii polskich lotników (więcej do czytania, mniej do oglądania). Pozdrawiam, Michał Edytowane 28 Grudnia 2022 przez socjo1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Grudnia 2022 Share Napisano 28 Grudnia 2022 Ciekawa, a chyba, nieznana książeczka. Oczywiście znaleziona pod choinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Grudnia 2022 Share Napisano 28 Grudnia 2022 Dla miłośników węgierskiego lotnictwa. Niestety dostałem tylko tom II. Jedynkę będę musiał kupić (prawo serii ...). Książka zaczyna się od 190 str, czyli tam, gdzie kończy się tom I. Dobrym pomysłem było dodanie spisu treści tomu I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Grudnia 2022 Share Napisano 28 Grudnia 2022 (edytowane) Kupiona na początku grudnia ( zrobiłem sobie Mikołajki ) . Uznałem, że czas pomału uzupełniać Stratusa. Oczywiście poluję na okazję cenową. Na końcu zbiorowe zdjęcie moich grudniowych literaturowych zdobyczy. Edytowane 28 Grudnia 2022 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 (edytowane) 22 godziny temu, socjo1 napisał: Gwiazdka się skończyła, ale może warto wiedzieć o takiej oto książce, którą możemy sprezentować dzieciakom: "Ale odlot - rysunkowa historia lotnictwa." Bardzo fajna książka obrazkowa prowadząca młodego czytelnika od ptaków-lotników i mitów o latających ludziach poprzez rózne historyczne postaci, maszyny i wydarzenia aż do współczesności. znajdziemy i Spirit of St. Louis i Canadaira i Herculesa, Miga-29 i inne. Do tego wyjaśnionych jest wiele zagadnień i pojęć. 112 stron, maszyny na rysunkach przypominają oryginały, książka miała na szczęście merytorycznych konsultantów. https://wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/ale-odlot.html Z czystym sumieniem polecam. Podobnie jak książkę o której pisałem kiedyś wcześniej, czyli "Awiatorów" -traktujących o historii polskich lotników (więcej do czytania, mniej do oglądania). Pozdrawiam, Michał Jestem pod wrażeniem. Autor, absolwent ASP, nie tłumaczy powstawania siły nośnej w najbardziej popularny, ale fałszywy sposób. Z zapowiedzi Stratusa Edytowane 29 Grudnia 2022 przez Wymysl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 Wspaniale!!! 13 minut temu, Wymysl napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 Świetne i wyczekiwane pozycje od Stratusa, ja tylko czekam i nadal zapytuje- gdzie zaginął nr 33 Fokker D VII?? Niby jest, a nie ma, i dalsze nry się ukazują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 (edytowane) Nie wiem czy było, kupiłem w listopadzie, dopiero teraz była chwila zrobić fotki i pokazać. Kawał opracowania ( ok 450str) w dość symbolicznej jak na takie opasłe tomiszcze cenie. Zasadniczo wydawnictwo które raczej bym omijał szerokim łukiem ale autor, zawartość - mnóstwo zdjęć archiwalnych, od groma fot zachowanego egzemplarza z krakowskiego MLP, monografie konkretnych egzemplarzy - no konkretne opracowanie tematu brzydala Caudrona. Do nabycia m in w krakowskim Phantomie. Edytowane 29 Grudnia 2022 przez wuwumaster Lepsze zdjęcia bo poprzednio chyba przesadziłem ze zmniejszeniem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 Dzięki @wuwumaster za przypomnienie tej książki. Ja kupiłem "Caudrony nad Francją" właśnie dopiero co tutaj: https://bonito.pl/produkt/caudrony-nad-francja Mam wprawdzie monografię Caudrona ze Stratusa, ale za tę cenę uważam że i tak warto. Jak ktoś ma daleko do księgarni, to można kupić na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 Trochę się dziwię, że PW na temat Iskierki w jednym tomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 Ja bym chciał jeden tom o Iskierce Foto Daniel Delimata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 (edytowane) No właśnie, coś słabiutko jak na samolot wyprodukowany w ilości ponad 400 stuk. Grzes miałeś zapytać tych z Aeromaxa o kontynuację pierwszego opracowania, wiesz coś na ten temat? Iskierka przy Iskrze to pikuś, co najwyżej może skromny tomik TBiU? Nie ubliżam bo samolot jak każdy jest zacny (no bo to samolot i już) Edytowane 29 Grudnia 2022 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 Iskierka przy Iskrze to pikuś, co najwyżej może skromny tomik TBiU? Nie ubliżam bo samolot jak każdy jest zacny (no bo to samolot i już) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 Może być i w jednym tomie, ale to musi być taki w rozmiarze XXL jeśli będzie w standardowym, dotychczasowym wymiarze, to raczej będzie ciężko o wszystkie smaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi