Jostein Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 12 godzin temu, kopernik napisał: W necie znalazłem taką fotkę . Niestety nie podano źródła. Czy to jest z tej monografii ? Z pierwszej części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser111 Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 3 godziny temu, hamp napisał: tak jakieś What If? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 Zagrożony wyginięciem myszojeleń. Znaczy łosiokrogulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 Nieoczekiwanie wzbogaciłem się o " Bulgarian fighter colours 1919-1948" vol. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 22 Października 2022 Share Napisano 22 Października 2022 (edytowane) Kolejny Włoch z Militariów https://www.martola.com.pl/vdata/_obrazki/militaria/mar%5B211711%5D_image211022121813_000.jpg Edytowane 22 Października 2022 przez hamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 22 Października 2022 Share Napisano 22 Października 2022 https://www.martola.com.pl/vdata/_obrazki/militaria/mar%5B211711%5D_image211022121813_000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 22 Października 2022 Share Napisano 22 Października 2022 (edytowane) Sorry, coś mi nie działa Edytowane 22 Października 2022 przez hamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 22 Października 2022 Share Napisano 22 Października 2022 (edytowane) Proszę o usunięcie tych 3 felernych postów Edytowane 22 Października 2022 przez hamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 Color profile of the Imperial Japanese Navy aircraft; Featuring A6M "Zero Fighter" 日本海軍機の塗装 ソコハ何色?: 零戦バックヤード Książką droga jak na 112stron, kosztuje 3900jpy. Oparta jest o najnowsze badania na temat malowań samolotów japońskiej marynarki wojennej podczas drugiej wojny światowej z dopiskiem a6m. I muszę powiedzieć że to pozycja kompletna "malowania Zera". Opisano wszystkie detale i różnice między zerami z fabryk Nakijama i Mitsubishi. Inaczej sytuacja wygląda z J2M i G4M które to zostały opisane skrótowo bazując na tym że użyto tej samej farby co na A6M z opisem zdjęciowym jaki kolor i gdzie. Książka napisana jest w języku japońskim, za to cześć opisów zdjęć przetłumaczono skrótowo także na język angielski nie w całości bo np w rozdziale o wraku Betty z dżungli nic nie tłumaczyli. Brakuje tu ciągłości. Ale od czego są OCR. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 22.10.2022 o 13:46, hamp napisał: Kolejny Włoch z Militariów Edytowane 4 Listopada 2022 przez _OldMan_ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 6 Listopada 2022 Share Napisano 6 Listopada 2022 (edytowane) The Imperial Japanese Navy Interceptor 紫電 写真集 Shiden N1K1 Series 水上機王国 川西航空機の挑戦 Byłem bardzo zaskoczony jak cenna jest ta książka. Do tej pory kupując książki o Shidenie oraz jego rozwojowej wersji bez wad zadługiego podwozia rozdziały o N1K1 były bardzo krótkie i dokumentacja zdjęciowa ograniczona, ot zdjęcia porzuconych egzemplarzy powtarzały się w każdej z książek. Za 4000jpy dostajemy dokumentację z linii produkcyjnej prototypu Shiden. Pełno jest zdjęć wszelakich detali, na poszyciu widać praktycznie wszystkie linie podziału oraz nity ale.. zabrakło materiału z wnętrza kabiny pilota. Tu posiłkowano się jedynie rysunkami. W tej kwestii tak jak w pozostałych książkach pozostaje się posiłkować zdjęciami wodnosamolotu z którego powstał Shiden. Pozycja obowiązkowa dla każdego miłośnika japońskiego lotnictwa. Edytowane 6 Listopada 2022 przez bsnt3k 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 6 Listopada 2022 Share Napisano 6 Listopada 2022 (edytowane) Nowość z Czech -JaPo, monografia bułgarskich B-534 Stron 196, zdjęć 181, kolorowe profile 59 Edytowane 6 Listopada 2022 przez hamp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 21 godzin temu, bsnt3k napisał: The Imperial Japanese Navy Interceptor 紫電 写真集 Shiden N1K1 Series 水上機王国 川西航空機の挑戦 Byłem bardzo zaskoczony jak cenna jest ta książka. Bardzo dobrze to wygląda. Nieodmiennie podziwiam japońskie, bezkompromisowe podejście do hobby, chociaż japońskie samoloty jakoś mnie nigdy głębiej nie zafascynowały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Listopada 2022 Share Napisano 10 Listopada 2022 Gdyby komuś brakowało w księgozbiorze to można kupić u p. R. Gretzingera za 35 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Listopada 2022 Share Napisano 10 Listopada 2022 3 minuty temu, kopernik napisał: Gdyby komuś brakowało w księgozbiorze A jest też o lotnictwie milicji i 103.PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Listopada 2022 Share Napisano 10 Listopada 2022 Coś tam jest, np : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 Kilka tygodni temu wzbogaciłem się o tom 2, dziś dotarł do mnie tom 1. " Bulgarian fighter colours 1919-1948" . I tak sobie uzupełniam biblioteczkę ... a raczej wypełniam kolejne kartony. Mam nadzieję, że doczekam czasu kiedy będę miał gdzie ją wypakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 1 godzinę temu, kopernik napisał: uzupełniam biblioteczkę ... a raczej wypełniam kolejne kartony. W dniu 9.11.2022 o 17:27, mig napisał: W dzisiejszych czasach więcej ludzi pisze książki niż je czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 Kolejna pozycja z mojej biblioteczki, kupiona w ciemno. W zasadzie, cała książka, to biogramy bohaterów tamtych wydarzeń . I dostajemy tu naprawdę wszystkich, bo wszyscy uczestnicy tamtych wydarzeń zasługują na pamięć ! Zabrakło tylko opisów owych wydarzeń, ale chyba taki był pomysł na książkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 19 minut temu, kopernik napisał: Kolejna pozycja z mojej biblioteczki, kupiona w ciemno. W zasadzie, cała książka, to biogramy bohaterów tamtych wydarzeń . I dostajemy tu naprawdę wszystkich, bo wszyscy uczestnicy tamtych wydarzeń zasługują na pamięć ! Zabrakło tylko opisów owych wydarzeń, ale chyba taki był pomysł na książkę. Gdzie to można dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 33 minuty temu, Wymysl napisał: Gdzie to można dostać? Dostać to nie wiem gdzie, kupić można bez problemu (aktualne ) np : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 10 godzin temu, kopernik napisał: Dostać to nie wiem gdzie Szkoda. 10 godzin temu, kopernik napisał: kupić można bez problemu Masz może kuzyna zegarmistrza w Falenicy? On zawsze tak gasi wszystkich klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 (edytowane) Poszukaj https://fomt.pl/index.php/kup-ksiazke https://fomt.pl/index.php/kup-ksiazke/298-polacy-w-silach-powietrznych-wielkiej-wojny-1914-19 Edytowane 16 Listopada 2022 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Listopada 2022 Share Napisano 17 Listopada 2022 W dniu 16.11.2022 o 10:22, Wymysl napisał: Szkoda. Masz może kuzyna zegarmistrza w Falenicy? On zawsze tak gasi wszystkich klientów Niestety, nie mam żadnych związków z Falenicą. Zegarmistrza radzę zmienić, może na jakiegoś w Warszawie ? A moja odpowiedź nie była sarkastyczna, jest wiele interesujących nas wydawnictw rozdawanych za darmo. Np : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Listopada 2022 Share Napisano 17 Listopada 2022 Jak już wspomniałem książkę o Stanisławie Skalskim to wszyscy którzy przegapili możliwość otrzymania jej za darmo, mogą ją oficjalnie pobrać w PDF : https://www.anthill.com.pl/wp-content/uploads/2021/05/Skalski_sklad_dd_DRUK-1-skompresowany.pdf?fbclid=IwAR2dMaWlrDtjBs4cjXlTqwMnq2e5EIumW0U-I7ArZbcexuRs4Mvl6ouxPKU Ocenę książki pozostawiam czytelnikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi