myszaty Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Zapraszam do małej galeryjki Gothy G.IV z oznaczeniami 21 Eskadry Niszczycielskiej z 1920r. Wzorami czy raczej inspiracją była Gotha K. Sikory i jej prezentacja w MR. Zestaw Rodena nie rozpieszcza (WnW to nie jest) ale chwała im za to że wogóle takie tematy w 72 ktoś robi. Kolejność montażu trzeba przemyśleć bo łatwo o wpadki. Najtrudniejszy mój model do tej pory ze względu na delikatność konstrukcji, górny płat kleiłem 4 razy.... Kalki Techmodu - bez zarzutu. Wszelkie opinie mile widziane. Zapraszam: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Piękny polonik Jakie to jest duże? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Mi tez sie podoba Szacun za niszowy temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 (edytowane) Mocna rzecz.... Bardzo mi się podoba. A czepiłbym się szczegółów - ten srebrny to miejscami jak szpachlą kładziony i śmigła - ten "drewniany" wzór mnie nie przekonuje - śmigła chyba miały raczej laminarną strukturę. ale to niuanse, bo model podoba mi się bardzo. Aha, te bomby to oryginalnie miały tak zwichrowane lotki? Edytowane 7 Marca 2021 przez WujekAlice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Marca 2021 Autor Share Napisano 7 Marca 2021 (edytowane) Bardzo dziękuję za odzew, to bardzo miło jak model wywołuje reakcje...jakiekolwiek. Rozpiętość górnego płata to ok. 34 cm. Brzechwy na bombkach są 3 i tak jakby skręcone, więc zakładam że roden jako tako to odwzorował. To jest tak delikatne że kilka mi odpadło. Nad drewnem cały czas pracuje, gdzieś wyczytałem już nie pamiętam gdzie, że szkopki robili śmigła takie bardziej jednolite, a strona przeciwna z wyraźnymi warstwami... Gdybym ja był bombardierem w tamtych czasach to bym nawet kamieniami nie pogardził... Edytowane 7 Marca 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Gratulacje za wytrwałość Ładnie się prezentuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Marca 2021 Autor Share Napisano 7 Marca 2021 Do końca nie osiwiałem więc trzeba jeszcze upolować RBWZ Ilje Muromca... i Fridrichschafena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Pięknie się prezentuje!!! Nic tylko się takim przelecieć! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Jest kawałek modelu, obserwowalem- gratuluję dobrniecia do końca bo materiał wyjściowy nie rozpieszcza a i sam samolot do prostych konstrukcji nie należy, b elegancko wyszedł Pozdrawiam! ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulemiot Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 Mały a wielki. Gratuluję dobrnięcia do końca i konsekwencji. Szacun za pętelki z drutu do mocowania olinowania w 1:72. Co teraz wrzucisz na warsztat? R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Marca 2021 Autor Share Napisano 8 Marca 2021 (edytowane) Dokończę Jaka 3 w dziale z MC, Jak dotrą do mnie w końcu nitowadła z aliexpres - chcę zacząć Jaka 23, ma być z nitowaniem i ryciem i z metalizerem. Będzie ciekawie. Na półeczce stoi też zaczęty żaglowiec Cutty Sark ze Smeru... Idzie wiosna prace zwolnią na pewno... Edytowane 8 Marca 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulemiot Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 2 godziny temu, myszaty napisał: Jak dotrą do mnie w końcu nitowadła z aliexpres - Czy byłbyś uprzejmy podzielić się namiarami? coś w Polsce nie ma nitowadeł A co do inspiracji mam takiego: https://www.scalemates.com/pl/kits/roden-014-felixstowe-f2a--139249 i tylko się kurzy w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Marca 2021 Autor Share Napisano 8 Marca 2021 Felixtowe jest piękny ( choć nie latał z szachownicami). Może za jakiś czas...,? Ktoś go zaczynał na forum i miał pięknie wymalowane wnętrze - ciemne drewno na wysoki połysk...mniam. Ściągam nitowadło: galaxy marking tools, wygląda jak rb mini. https://pl.aliexpress.com/item/33001678160.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 Model robi wrażenia, fajnie się prezentuje, ciekaw jestem jaki wyraz twarzy mieli ówcześni żołnierze gdy widzieli takiego latającego kolosa. 7 godzin temu, pulemiot napisał: Czy byłbyś uprzejmy podzielić się namiarami? coś w Polsce nie ma nitowadeł W M-zone pojawiły się nitowadła od RB (https://www.m-zone.pl/product/search?query=rivet), ponoć więcej już nie będzie bo właściciel zamknął produkcję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Marca 2021 Autor Share Napisano 8 Marca 2021 Dzięki ci dobra duszo!!! Jestem twoim dłużnikiem - nitowadełko już zamówione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Również dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Prezentuje się bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 piekny model !!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Czapki z głów. Ja od takich pajęczaków trzymam się z daleka ale jednocześnie podziwiam ludzi którzy mozolnie plączą tą pajęczynę na skrzydłach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 Bardzo dziękuję za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi