DamianosPL Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 (edytowane) Dzisiaj przychodze do was z dość nietypowym Projektem. Z racji ze obejrzałem Anime Girls und Panzer, to zostałem fanem tego uniwersum . Wiec Bedą tutaj czołgi występowane w Anime i Filmie. Na pierwszy Rzut idzie Szkoła Oarai Girl's Academy. Czyli: PzKpfw IV Ausf.D PzKpfw IV Ausf.F2 PzKpfw IV Ausf.H PzKpfw 38(t) Ausf B/C Jagdpanzer 38(t) Hetzer Sturmgeschütz III Ausf.F Type 89B I-go Otsu M3 Lee Renault Char B1 Bis VK 4501 Tiger(P) Type 3 Chi-Ni Projekt polega na tym zeby zrobic wszystkie czołgi z kazdej ze szkół czyli ponad 50 czołgów. Prawdopodobnie zycia mi nie starczy by ukonczyc projekt. Edytowane 30 Listopada 2021 przez DamianosPL 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 49 minut temu, DamianosPL napisał: występowane Jakie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 (edytowane) Lol nie wiedziałem że jest też polski akcent Widziałem w sumie tylko jeden odcinek w którym polowano na biedną samotną myszkę Edytowane 5 Października 2021 przez R_Mazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 W dniu 5.10.2021 o 21:30, R_Mazzi napisał: Lol nie wiedziałem że jest też polski akcent Widziałem w sumie tylko jeden odcinek w którym polowano na biedną samotną myszkę O czym wy tu rozmawiacie???!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 Jak zobaczyłem tytuł, to się zastanawiałem, czy wreszcie dane będzie mi zobaczyć tę mityczną bestię, Moby Dicka zachodnich forów, jednorożca modelarstwa czyli jakiś przepak Platza... Nawet gdybyś nie skleił to chociaż boxartem mógłbyś się cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 35 minut temu, kubisz napisał: Jakie?! Występowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Października 2021 Share Napisano 5 Października 2021 2 godziny temu, kubisz napisał: Jakie?! No występowane , to taki rodzaj wolego chodu u koni ( każdego konia po długim biegu czy gonitwie trzeba występować), jak widać te tanki i te Pokemonki też trzeba występować . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 6 Października 2021 Share Napisano 6 Października 2021 (edytowane) No to Meser262 będzie miał wyzwanie. Będzie musiał pooglądać parę odcinków i ustalić która wersja, fabryka i czy produkcja wczesna czy późna Edytowane 6 Października 2021 przez TAW 1 1 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 6 Października 2021 Autor Share Napisano 6 Października 2021 Manga którą posiadam opisuje kazdy czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 (edytowane) 11 godzin temu, TAW napisał: No to Meser262 będzie miał wyzwanie. Będzie musiał pooglądać parę odcinków. Może jeszcze zostanie fanem tego uniwersum? Specyfikacja podaje na przykład, że F2 miał działo 75 mm oraz armatę w wieży kalibru 47 mm. Jeśli zatem dobrze rozumiem, miał dwa działa, nie licząc KM. Trzeba będzie więc coś dokupić do tego Bordera, bo o ile pamiętam to 47-ki nie ma w zestawie. Edytowane 7 Października 2021 przez zaruk 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 (edytowane) 14 godzin temu, DamianosPL napisał: Manga którą posiadam opisuje kazdy czołg. Czyli monografie i zbieranie materiału w postaci zdjęć nie będą potrzebne. Jestem tylko ciekaw jak upchniesz tam tą czterdziestkę-siódemkę. Będzie chyba ciekawy warsztat z dużymi przeróbkami. Ja zasiadam i czekam na "naszą" szkołę A jak już dojdziesz do tej "naszej" szkoły to przy sklejaniu polecam słuchać przeboju sprzed lat Edytowane 7 Października 2021 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 Na pewno te licealistki występowane są mniej nachalne. Chyba szykuje się tu kolejny arcyciekawy projekt, o wysokiej wartości merytorycznej, warsztatowej i ze z pewnością efektowną galerią końcową., do czego zdążył nas już przyzwyczaić Autor. Hej, popcorn w dłoń! Założyłbym jeszcze osobny wątek w dziale Figurki, tam pewnie też docenią kunszt i temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
georg1973 Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 Można wiedzieć skąd kolega wziął takie ładne kalki i co to za figurki dziewczyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 (edytowane) 2 godziny temu, georg1973 napisał: Można wiedzieć skąd kolega wziął takie ładne kalki i co to za figurki dziewczyn? Z AliExpress wszystko oprócz modeli. https://pl.aliexpress.com/item/32878905643.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7db35c0f3vQAuh https://pl.aliexpress.com/item/32960360645.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7db35c0f3vQAuh Edytowane 7 Października 2021 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
georg1973 Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 8 godzin temu, zaruk napisał: Może jeszcze zostanie fanem tego uniwersum? Specyfikacja podaje na przykład, że F2 miał działo 75 mm oraz armatę w wieży kalibru 47 mm. Jeśli zatem dobrze rozumiem, miał dwa działa, nie licząc KM. Trzeba będzie więc coś dokupić do tego Bordera, bo o ile pamiętam to 47-ki nie ma w zestawie. Na wiki jest co innego napisane. https://gup.fandom.com/wiki/Panzer_IV#Ausf.F2_ Main Armament 1 × 75 mm KwK 40 L/43 Secondary Armament 2 × 7.92 mm MG34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 Wyślij do Wikipedii swoją mangę - niech poprawiają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 Pewnie komuś się krzaczki pomyliły i źle przetłumaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 No jak jest w WIKI ,to tak musi być!!Jakich czasów dożyliśmy??.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 16 godzin temu, zaruk napisał: Specyfikacja podaje na przykład, że F2 miał działo 75 mm oraz armatę w wieży kalibru 47 mm. Jeśli zatem dobrze rozumiem, miał dwa działa, nie licząc KM. Trzeba będzie więc coś dokupić do tego Bordera, bo o ile pamiętam to 47-ki nie ma w zestawie. Przepraszam za offtop, ale przypomina mi się Wołoszański regularnie rozjeżdżający na antenie telewizji pismo "Gazety wojenne". To byli złote czasy... https://youtu.be/nwPccPrV3xA 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 W dniu 6.10.2021 o 20:11, TAW napisał: No to Meser262 będzie miał wyzwanie. Będzie musiał pooglądać parę odcinków i ustalić która wersja, fabryka i czy produkcja wczesna czy późna Warsztat pooglądam bo model jak model - ale reszta ... . W dniu 6.10.2021 o 21:22, DamianosPL napisał: Manga którą posiadam opisuje kazdy czołg. No wiedza że aż - chce się płakać. Szkoda czasu. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 20 Listopada 2021 Autor Share Napisano 20 Listopada 2021 Wieża się robi. 5 godzin i końca nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 18 godzin temu, DamianosPL napisał: Wieża się robi. 5 godzin i końca nie widać. Tak to już jest z IV Dragona z nowszych wypustów. Nie narzekają na to rozdrobnienie. Jak się słabo poczujesz to zrób sobie przerwę i kup Panzera IV Miniarta. To dopiero będziesz miał depresję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 21 Listopada 2021 Autor Share Napisano 21 Listopada 2021 Teraz wystarczy lekkie szpachlowanie. Lufe dałem plastikowa bo do wersji G jest metalowa więc by nie pasowała do F2 bo jest dluzsza. Plastikowa lufe przeszlifowalem papierem 1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 25 Listopada 2021 Autor Share Napisano 25 Listopada 2021 (edytowane) Działo wklejone do wieży i zaszpachlowane. Edytowane 25 Listopada 2021 przez DamianosPL 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi