Super Moderator Greif Napisano 24 Listopada 2021 Super Moderator Share Napisano 24 Listopada 2021 mmm wypas Novo w pudełku eksport za $$ no to ja z naszego podwórka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 7 godzin temu, Greif napisał: no to ja z naszego podwórka Aaaa, to Ty ze mną wygrałeś te aukcje...przegapiłem końcówkę.a miałem się bić do 20 zeta za sztukę. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Nie tylko z Tobą... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 9 godzin temu, jmx62 napisał: abtb nie chcesz pozbyć się go? PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Listopada 2021 Super Moderator Share Napisano 25 Listopada 2021 hmmm no raczej to nie ja, ja kupilem je na ebay uk chyba po 2 funy kilka lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 To wygląda jak czopki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 10 godzin temu, Greif napisał: mnie to zastanawia ta rozbieżność w nazewnictwie bo to przecież jakaś seria wydaje mi się że była - chyba że ktoś mądry na produkcji stwierdził że jak napęd odrzutowy to było "Y" a jak śmigłowy to "J" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Godzinę temu, M.A.V. napisał: mnie to zastanawia ta rozbieżność w nazewnictwie bo to przecież jakaś seria wydaje mi się że była - chyba że ktoś mądry na produkcji stwierdził że jak napęd odrzutowy to było "Y" a jak śmigłowy to "J" Ale to przecież oczywiste. "17" ma cały opis po angielsku, więc Y (liczyli na eksport?), a "11" po polsku, więc J. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 4 godziny temu, myszaty napisał: Aaaa, to Ty ze mną wygrałeś te aukcje...przegapiłem końcówkę.a miałem się bić do 20 zeta za sztukę. .. 3 godziny temu, KayFranz napisał: Nie tylko z Tobą... Też się na nie czaiłem, ale stwierdziłem ostatecznie że nie warto się aż tak bić o dwie wydmuszki i jednego kasztana (Il-2m3)i kupiłem sobie poważniejszego zawodnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 sorry, ale nie mogłem... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Chciałem spróbować wycinanki bo kescze nie miałem. Ale widzę po alle, im starszy szrot wystawiają to piszą że unikat albo wintydż i dup cena w kosmos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 eee, do dupy z takim czymś... Godzinę temu, makinen napisał: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X32 Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Znalezione w piwnicy w stercie rupieci do wyrzucenia, oryginalnie zafoliowane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 a ten Is-3 to do sprzedania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 4 godziny temu, Wymysl napisał: Ale to przecież oczywiste. "17" ma cały opis po angielsku, więc Y (liczyli na eksport?), a "11" po polsku, więc J. racja - nie pomyślałem o opcji exportowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X32 Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 IS-3 niestety jest niekompletny, brakuje spodu z całym tym mechanizmem, który był w zestawie. Brak też opakowania. Sporo części wypadło z ramek i lata sobie luzem, ale powinny być wszystkie, bo szczelnie zafoliowane. Jak się komuś przyda to mogę sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 za Tu-134 z Plasticarta dosc dlugo latalem, a tu nagle przylecial sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 a modele /Tu-134/ to były dostępne w składnicy harcerskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 byly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 Były , był dość często nawet w mojej jedynej CSH Ale wy macie przepastne te piwnice , naród mało mobilny się często nie przeprowadzał to i w piwnicach zalega tyle dobra . Żarty żartami , ale jak ja się parę razy przeprowadzałem to za każdym razem musiałem parę takich miejsc wyczyścić ( poszły na przemiał SP i Morze z lat osiemdziesiątych ) , a co zostało u rodziców to zostało I mam klaser z kalkomaniami do 1/72 - bo już tej skali nie sklejam i modele Novo w wersji dla Mozambiku ( czyli bez kalek i pudełek ) - ventura ( żółte wypraski ) , P- 47 , Beaufighter , Hellcat itp , a z Matchboxa Wellington ( ale tego to chyba skleje ) Instrukcji nie mam wywalałem. Dla miłośników staroci lotniczych z Łodzi informacja w antykwariacie koło UML ( w dawnym Hortexie ) pojawiło się sporo literatury z lat minionych po jakimś modelarzu lotniczym . Ktoś sobie może coś brakującego dobrać - PKL , TLi A , Lotnictwo - coś tam sobie znalazłem https://booksierodzi.pl/kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 W dniu 24.11.2021 o 23:30, Greif napisał: mmm wypas Novo w pudełku eksport za $$ no to ja z naszego podwórka Ten przez J to zabawka dla dzieci a ten Przez Y to już poważny vacuform kit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Listopada 2021 Super Moderator Share Napisano 29 Listopada 2021 fajnie że można sobie odkupić wspomnienia to ja jeszcze mam takie "coś"- w okresie wydania zawał serca dla sklejających 1/35- almanach wszystkiego co było do dostania w w/w skali na świecie xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 A ja jak przed laty ( 30 a moze wiecej ) zobaczylem tego Skyhawka w katalogu Hasegawy, to na tydzien stracilem apetyt Po latach znalazlem go w Antwerpii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 Godzinę temu, BRAVO112 napisał: A ja jak przed laty ( 30 a moze wiecej ) zobaczylem tego Skyhawka w katalogu Hasegawy, to na tydzien stracilem apetyt Po latach znalazlem go w Antwerpii To tam też masz piwnicę ??? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 do Antwerpii jezdzilo sie po modele. Tam przed laty zlapalem P-11 z Hellera i Encore i He-51 z Hasegawy Jak gosc wyciagal modele z torby, to mu prawie z reki nie wyrwalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi