MayonesEXG7 Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 (edytowane) Malowanie spróbuje z puszki Deco Color chrome,taki mam plan,ewentualnie model color steel. Trasowałem linie podziałowe pilnikiem do paznokci i pójdzie szpachel,na prawej stronie kadłuba,bo dziure zrobiłem.Nie wiem, jak będzie wyglądał chrome z puszki z matowymi czerwonymi akcentami vallejo,między kopakiem a ogonem.Fajnie,bedzie zobaczyć zdjęcia, tej wersji w malowaniu ameliniowym.Wypraski,nie są takie straszne w porównaniu łączenia skrzydeł jak w BF109.Szpachel pójdzie wiadomo,przy mistershit'cie. Edytowane 24 Listopada 2021 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Ooo, konik. Czyje to wypraski? On ma wypukłe linie?!? Te skrzydła to nie są przypadkiem od wersji D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 39 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Trasowałem linie podziałowe pilnikiem do paznokci Dyl . A nawet dwa dyle Nie mój model i nie moja brocha, ale na miłość boską, miejcie litość dla siebie i swojej pracy. Już lepszy od tego pilnika byłby tatowy gwóźdź, nawet krzywy. Niektórzy trasują igłą. Może i ty spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Listopada 2021 Autor Share Napisano 22 Listopada 2021 Lepiej jak nożykiem.2h zeszło na liniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Listopada 2021 Autor Share Napisano 22 Listopada 2021 18 minut temu, myszaty napisał: Ooo, konik. Czyje to wypraski? On ma wypukłe linie?!? Te skrzydła to nie są przypadkiem od wersji D? Wklęsłe linie.Czy od wersji D niewiem.Wypraski na plastiku widać bez żadnego przepaku firm.Nie znam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Mustang to model Intechu z lat 90. Całkiem przyjemny w budowie, ale wymaga trochę szpachli. Składałem go jakieś trzy lata temu i całkiem ładnie się prezentuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 (edytowane) Jak ma wklęsłe linie to po co się nad nimi znęcałeś pilnikiem? Edytowane 22 Listopada 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Listopada 2021 Autor Share Napisano 22 Listopada 2021 (edytowane) To maluje kolorem i potem połysk lakier?Jeden na deske rozdzielcza,jedno z instrukcji idzie obok wlotu powietrza pod spodem a trzecie kółko- kropka to pozycyjne światło- skrzydło,albo lewy bok kadłuba za kabiną pilota Edytowane 22 Listopada 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Listopada 2021 Autor Share Napisano 22 Listopada 2021 (edytowane) 18 minut temu, Xmen napisał: Jak ma wklęsłe linie to po co się nad nimi znęcałeś pilnikiem? Były ok ale za płytkie dla mnie.Część były słabe,niewidoczne przez prasę. Kadłuba linie lepsze jak szkrzydeł Edytowane 22 Listopada 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Co to za różnica jakie są linie w tym czymś.Naprawdę chce Ci się dłubać w tym paździerzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Listopada 2021 Autor Share Napisano 22 Listopada 2021 Godzinę temu, Xmen napisał: Co to za różnica jakie są linie w tym czymś.Naprawdę chce Ci się dłubać w tym paździerzu? Ćwiczebny paździerz jest ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 3 godziny temu, MayonesEXG7 napisał: Trasowałem linie podziałowe pilnikiem do paznokci i Ja bym kadłub przejechał papierem ściernym bo widać jakby linie były wypukłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) 12 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Ćwiczebny paździerz jest ok Chyba raczej pokutny. Co chcesz na nim ćwiczyć? Nakładanie szpachli kielnią? Rycie linii dłutem? Czy techniki malarskie i weatheringowe na beznadziejnej powierzchni? Edytowane 23 Listopada 2021 przez Moses 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 46 minut temu, Moses napisał: Co chcesz na nim ćwiczyć? Spokojnie Endrju, spokojnie. Nie ma co się awanturować. Poczekamy - zobaczymy - ocenimy. Pamiętaj - w szaleństwie jest metoda a nauka czyni mistrzem (lub miszczem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Listopada 2021 Autor Share Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) Nazywajcie jak chcecie.Robię swojeTrudno mnie zniechecić Edytowane 23 Listopada 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 36 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Trudno mnie zniechecić Nikt nie chce Cię zniechęcić tylko uświadomić że szkoda czasu na te badziewia.Jest tyle fajnych modeli naprawdę dających radochę przy sklejaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Listopada 2021 Autor Share Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) Luzik. Pouczyć się można.Wiecie dobrze na forum,że ja laik modelarski początkujący.Paczka fajek i piwo model kupiony u siebie to nie majątekojtam Edytowane 23 Listopada 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Ale weź chociaż latarką potraktuj tę zdjęcia. Albo lampką biurkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 24 Listopada 2021 Autor Share Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) Prowizora fotel.Troszke na skrzydła szpachli i na łączeniu pójdzie. Edytowane 24 Listopada 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) Ten kadłub to ma oś symetrii? czy mi się tylko wydaje, że nie ma? Edytowane 24 Listopada 2021 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 Wygładź krawędzie linii delikatnie cienkim klejem z tamki, albo jakimś acetonem. Kawałek filcu na listewce i można podpolerować plastik - będzie ci lepiej sreberko siadać. Tak jakby letko sie wygło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 Ten aceton to całkiem dobry pomysł. Tylko trzeba dobrać odpowiednią miseczkę aby cały model się zmieścił 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 Może masz kogoś bliskiego w tej firmie? I wspierasz... Pytam, bo moim zdaniem do nauki trzeba wybierać proste rzeczy. Czyli modele nie wymagające straszliwej walki. Po kolejnych budowach, gdy już opanujesz różne techniki i będziesz miał jako tako wyposażony warsztat, możesz się zabierać za taki szmelc. A nie na odwrót. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) Naprawdę szkoda, że jesteś kolejnym, który wpadł w mistercraftową pułapkę. Jest tu na forum kilku takich, którzy z uporem maniaka lobbują za tym badziewiem, podpierając się dziwnie rozumianym sentymentem i jeszcze dziwniej rozumianym handlowym patriotyzmem. Nigdy nie zrozumiem wybierania przez początkujących takiego paździerza, które jedynie dobry modelarz jest w stanie zamienić w coś sensownego. A jest na pewno wiele innych zestawów, na których i potrenować można, i portfela nie zamordują, i nie zniechęcą od razu. Weź to coś wyp...rzuć i kup jakiś model do sklejania. Edytowane 24 Listopada 2021 przez kubisz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 25 Listopada 2021 Autor Share Napisano 25 Listopada 2021 W dniu 24.11.2021 o 08:46, tlb napisał: Ten kadłub to ma oś symetrii? czy mi się tylko wydaje, że nie ma? Jest ok.Paździeż dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi