HKK Napisano 1 Stycznia 2022 Napisano 1 Stycznia 2022 59 minut temu, Evildead napisał: Nie napisał że robi dla beki przecież... pisał czy nie pisał, wyciągnie wnioski i będą lepsze modele, praktyka i jeszcze raz(...) Rzuć okiem na inne prace Kolegi i wyciągnij wnioski. Cytuj
Evildead Napisano 1 Stycznia 2022 Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) 18 minut temu, HKK napisał: Rzuć okiem na inne prace Kolegi i wyciągnij wnioski. Rzucałem okiem, z siedem razy nawet jak nie dziewięć , no jest w czarnej dupie jak smoła z tym mustangiem fakt, no i co w sumie ? , pomału i do przodu, tyle. Wszystko też zależy jak podchodzisz do tego hobby, co chcesz osiągnąć , jakie cele masz ? widocznie Marcin nie wnika w to tak bardzo, nie przejmuje się tym tak i też spoko Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Evildead Cytuj
Hello Napisano 1 Stycznia 2022 Napisano 1 Stycznia 2022 Chyba już do przodu nie pojedzie , trzeba cofać albo laweta . Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Gdybym nie traktował warsztatu-nie wrzucałbym materie ciężką-X men miałeś mi uzasadnić swoją wypowiedź poniżej-odpisujesz-bo ktoś"coś powiedział-skomentował-a dodam pięć swoich groszy -Co chcesz przez to osiągnąć?Nie odpowiadasz na moje pytania.Licznik postów wzrasta-ale robię to dla siebie-widocznie utrudniłem sobie-bo lubię wyzwania-co w tym dziwnego-widocznie zajawka mnie kieruje-z czymś-czego jeszcze dotychczas nie robiłem-walka-lubię wyzwania.Ciężko skumać..-weź zjedz sznikersa feel Better?Podziel się z Mosesem,aby się nie poczuł urażony bonne apettite mesje.Chcecie jeszcze dyskutować chętnie. Weźcie dzieci-żony-spacer -bo mam wrażenie-że zapominacie o Bożym świecie-żyjąc tylko modelarstwem-musicie swoją frustracją-dziwnymi komentarzami coś sypnąć-bo to typowo Polskie-niestety w naszym narodzie,na luz wrzucić-więcej dystansu-"zrozumienia".To tylko forum. Edytowane 1 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) 58 minut temu, Hello napisał: Chyba już do przodu nie pojedzie , trzeba cofać albo laweta . Niech będzie. Edytowane 1 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj
Hello Napisano 1 Stycznia 2022 Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Ubezpieczyłem się pisząc słowo "chyba" . W każdym razie już mógłbyś coś zdecydować , czy zmyć farbę i zacząć malować , czy dać sobie spokój . Chociaż dla Tych użytkowników którzy Ciebie bronili , bo za bardzo nie ma już co bronić . Chyba ,że ktoś jeszcze umie i potrafi ? Ja nie umiem tego modelu obronić . PS Bardzo dobrym rozwiązaniem jest zrobienie warsztatu w domu , tylko na swój użytek . Sam oceniasz . Potem poproś kogoś życzliwego , admina z forum np. i spytaj - nadaje się już czy nie ? Nikt nie traci , każdy zyskuje . Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Hello Cytuj
Xmen Napisano 2 Stycznia 2022 Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) 8 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Gdybym nie traktował warsztatu-nie wrzucałbym materie ciężką-X men miałeś mi uzasadnić swoją wypowiedź poniżej-odpisujesz-bo ktoś"coś powiedział-skomentował-a dodam pięć swoich groszy -Co chcesz przez to osiągnąć?Nie odpowiadasz na moje pytania.Licznik postów wzrasta-ale robię to dla siebie-widocznie utrudniłem sobie-bo lubię wyzwania-co w tym dziwnego-widocznie zajawka mnie kieruje-z czymś-czego jeszcze dotychczas nie robiłem-walka-lubię wyzwania.Ciężko skumać..-weź zjedz sznikersa feel Better?Podziel się z Mosesem,aby się nie poczuł urażony bonne apettite mesje.Chcecie jeszcze dyskutować chętnie. Weźcie dzieci-żony-spacer -bo mam wrażenie-że zapominacie o Bożym świecie-żyjąc tylko modelarstwem-musicie swoją frustracją-dziwnymi komentarzami coś sypnąć-bo to typowo Polskie-niestety w naszym narodzie,na luz wrzucić-więcej dystansu-"zrozumienia".To tylko forum. A tak na polski mógłbyś przetłumaczyć? Dobrze już nic nie napiszę bo licznik postów się zatnie Baw się dalej. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Xmen Cytuj
HKK Napisano 2 Stycznia 2022 Napisano 2 Stycznia 2022 10 godzin temu, Evildead napisał: Wszystko też zależy jak podchodzisz do tego hobby, co chcesz osiągnąć , jakie cele masz ? widocznie Marcin nie wnika w to tak bardzo, nie przejmuje się tym tak i też spoko Zgoda. Nie nam oceniać jak ktoś traktuje to hobby. Ale modele i efekty oceniać można, prawda? 10 godzin temu, Evildead napisał: , pomału i do przodu, tyle Brak zgody. Wg. mnie nie ma śladów postępu ani starania o takowy. Nie oceniam, stwierdzam fakt. Cytuj
TAW Napisano 2 Stycznia 2022 Napisano 2 Stycznia 2022 10 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: widocznie utrudniłem sobie-bo lubię wyzwania-co w tym dziwnego Narazie to zrób sobie wyzwanie żeby czysto skleić i pomalować jakiś model o dosyć przyzwoitej jakości bo w jednym i drugim elemencie jest spoooro do poprawy. I przede wszystkim staraj się bo teraz to wygląda jakby nie było ważne jak, tylko żeby do przodu. Na prawdziwe wyzwania przyjdzie czas kiedy nabierzesz wprawy i doświadczenia. Przez ten czas pewnie przybędzie parę użytecznych narzędzi w warsztacie. W tym całym Mistercraftowym projekcie wpadłeś w pułapkę, że na takich modelach dobrze się uczyć modelarstwa. To jaką naukę wyciągnąłeś z tego wyzwania poza tym, żeby nie kupować więcej Mistercrafta? 1 Cytuj
Evildead Napisano 2 Stycznia 2022 Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) 31 minut temu, HKK napisał: Zgoda. Nie nam oceniać jak ktoś traktuje to hobby. Ale modele i efekty oceniać można, prawda? Brak zgody. Wg. mnie nie ma śladów postępu ani starania o takowy. Nie oceniam, stwierdzam fakt. Można oceniać prawda zgadzam się , skoro wrzuca na warsztat to się z tym musi liczyć , a postęp jest chociaż narzędziowy jak na razie , był pędzel na początku, później spray, teraz będzie aerograf, była oczojebna cerata teraz jest ręcznik kuchenny biały, jakiś progres w prezentacji chociaż, dobre i to Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Evildead Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Znalazlem nowe narzędzie-kielnia tortowa-w gratisach,powinnno być do misterszitów na szpachlowanie,jak znalazł.Przyznam-model mnie położył Edytowane 2 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj
Hello Napisano 2 Stycznia 2022 Napisano 2 Stycznia 2022 Nic do Ciebie nie dociera , kompletnie nic . Było nie pisać , mogłem w tym czasie iść z pieskiem na spacer . Jak to forum potem ma wyglądać . A chodzi tylko o to by było zrobione czysto , przyzwoicie . I nic do tego Mistercraft nie ma . 1 Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Dokończyć wypada- washowanie. Dokończe i potem wyciągne wnioski. Na sucho położone oszklenie. Poprawki goleni,kół,pomalowanie oszklenia oraz lakier mat na finish. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Oto chodzi Głupole hehee. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 1 1 1 Cytuj
Klapouch Napisano 3 Stycznia 2022 Napisano 3 Stycznia 2022 Dopiero teraz trafiłem na ten wątek, bo w samolotach nie dłubię. Po ilości stron myślałem, że to jakaś tęga robota i ogólna magia. I wszystko się zgadza, Będę śledził. Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Napisano 3 Stycznia 2022 15 minut temu, Klapouch napisał: ogólna magia. I wszystko się zgadza, Będę Cytuj
tlb Napisano 3 Stycznia 2022 Napisano 3 Stycznia 2022 Kurna, co taka cisza? Nie mam co czytać 1 Cytuj
abtb Napisano 3 Stycznia 2022 Napisano 3 Stycznia 2022 (edytowane) 32 minuty temu, tlb napisał: Nie mam co czytać Ważne, że jest co oglądać Edytowane 3 Stycznia 2022 przez abtb 1 Cytuj
abtb Napisano 3 Stycznia 2022 Napisano 3 Stycznia 2022 16 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Głupole Za coś takiego to Administracja powinna wręczyć owoc bananowy ale jeżeli nikomu to nie przeszkadza.............. 1 1 Cytuj
tlb Napisano 3 Stycznia 2022 Napisano 3 Stycznia 2022 (edytowane) 31 minut temu, abtb napisał: 17 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Głupole Za coś takiego to Administracja powinna wręczyć owoc bananowy ale jeżeli nikomu to nie przeszkadza.............. No co Ty, żeby powstała republika bananowa? Edytowane 3 Stycznia 2022 przez tlb 2 Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Pierwszy raz oszklenie odcinam-polożone na sucho. Edytowane 4 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj
TAW Napisano 4 Stycznia 2022 Napisano 4 Stycznia 2022 Ten moment kiedy odkrywasz, że pomyliłeś kolejność działań... No to teraz srebrna szpachla w dłoń i jedziemy Cytuj
tlb Napisano 4 Stycznia 2022 Napisano 4 Stycznia 2022 To zaznaczone na czerwono Ja bym poprawił, bo skonczy się tak jak poniżej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi