caughtinthemiddle Napisano Wtorek o 17:46 Share Napisano Wtorek o 17:46 52 minuty temu, HKK napisał: Ło matko, znowu niemniec. Byle nie He-219... mam rozgrzebanego Dragona plus kilogram dodatków Mam nierozgrzebanego i kilogram dodatków, i widziałem, jak kolega, który nie ma dwóch lewych rąk, usiłował te żywice wpasować - także sklejalne, porządnie zdetalowane Uhu podobne do oryginału bardzo by mnie ucieszyło. Ale wątpię, żeby to był akurat ten samolot, bo by napisali German Service, a Axis wskazuje raczej na to, że i jacyś sojusznicy tymże latali. Niby pasowałby Hs 129 B - tu ułatwieniem byłaby współpraca z Radu B., który już jeden model owego samolotu zaprojektował - ale to nie jest specjalnie duży samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano Wtorek o 17:53 Share Napisano Wtorek o 17:53 Fw - 189 dwusilnikowy i zmiesci sie w małym pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Wtorek o 18:58 Share Napisano Wtorek o 18:58 (edytowane) 2 godziny temu, Wymysl napisał: Ale... Jak to nie Lightning... P.S.: Albo jednak Lightning i troll stulecia Edytowane Wtorek o 19:03 przez jachud3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek62 Napisano Wtorek o 19:22 Share Napisano Wtorek o 19:22 No to bedzie guten morgen. Pewnie do- 17.ju-88.lub he- 111. Szkoda ze nie potez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano Wtorek o 20:17 Share Napisano Wtorek o 20:17 45 minut temu, Marek62 napisał: Pewnie do- 17.ju-88.lub he-111. Szkoda ze nie potez. Staram się patrzyć na to także biznesowo i moim zdaniem ju-88 nie, bo jest dobra i czasem dostępna Hasegawa (A-4), niezły Revell ( A-1), jakieś Italeri, a He-111 to Airfix i Hase/Hobby2000. Więc po co? Podtrzymuję zatem moje typy: Do-17 lub Ju-188. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano Wtorek o 20:22 Share Napisano Wtorek o 20:22 Teraz, JJ62 napisał: Staram się patrzyć na to także biznesowo i moim zdaniem ju-88 nie, bo jest dobra i czasem dostępna Hasegawa (A-4), niezły Revell ( A-1), jakieś Italeri, a He-111 to Airfix i Hase/Hobby2000. Więc po co? Podtrzymuję zatem moje typy: Do-17 lub Ju-188. A po to choćby ze że 111 można zrobić Hiszpanska case z merlinami i filmu marketingowo mnie się spina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano Wtorek o 20:52 Share Napisano Wtorek o 20:52 34 minuty temu, JJ62 napisał: ju-88 nie, bo jest dobra i czasem dostępna Hasegawa (A-4) Słowo klucz "czasem dostępna" 34 minuty temu, JJ62 napisał: niezły Revell ( A-1) Który to ten "niezły" Revell? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Wtorek o 21:17 Share Napisano Wtorek o 21:17 Do 217. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano Wtorek o 21:37 Share Napisano Wtorek o 21:37 Kiedy IBG ma ujawnić co wydadzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Wtorek o 21:51 Share Napisano Wtorek o 21:51 13 minut temu, Doberman napisał: Kiedy IBG ma ujawnić co wydadzą? Teoretycznie w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano Wtorek o 22:03 Share Napisano Wtorek o 22:03 12 minut temu, TM48 napisał: Teoretycznie w piątek. 13go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Środa o 10:31 Share Napisano Środa o 10:31 16 godzin temu, Maxy napisał: Fw - 189 dwusilnikowy i zmiesci sie w małym pudełku. Fajna opcja, ale jest całkiem świeży ICM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Środa o 10:35 Share Napisano Środa o 10:35 (edytowane) 17 godzin temu, RogerM napisał: Słowo klucz "czasem dostępna" Który to ten "niezły" Revell? No ten co to wychodzi raz jako A-4 a raz jako A-1 (zmieniają ramkę z końcówkami skrzydeł, oszklenia i km-y są razem na ramce dla obu), wydany może 10lat temu jako przeskalowany z , także nowego wtedy , modelu w 32 na 72 (składałem go, kokpit świetny, na poziomie starszych żywic, ogólnie b porządny zdetalowany model, mocno niedoceniany moim zdaniem) Pozdr ww Edytowane Środa o 14:42 przez wuwumaster 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano Środa o 16:37 Share Napisano Środa o 16:37 5 godzin temu, wuwumaster napisał: wydany może 10lat temu jako przeskalowany z , także nowego wtedy , modelu w 32 na 72 (składałem go, kokpit świetny, na poziomie starszych żywic, Tak ,,kokpit świetny'' + linie podziału ryte prętem zbrojeniowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Środa o 21:23 Share Napisano Środa o 21:23 4 godziny temu, zatras napisał: Tak ,,kokpit świetny'' + linie podziału ryte prętem zbrojeniowym Budowales? Czy z oględzin / zdjęć wnioskujesz? Ja budowałem, nie takie straszne te linie (może nie top możliwości Revella ale na pewno nie takie coś jak na F-14D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano Środa o 23:27 Share Napisano Środa o 23:27 (edytowane) W dniu 10.12.2024 o 21:17, JJ62 napisał: Staram się patrzyć na to także biznesowo i moim zdaniem ju-88 nie, bo jest dobra i czasem dostępna Hasegawa (A-4), niezły Revell ( A-1), jakieś Italeri, a He-111 to Airfix i Hase/Hobby2000. Więc po co? Podtrzymuję zatem moje typy: Do-17 lub Ju-188. Zgodnie z Twoim tokiem rozumowania ,to Ju 188 też jest dobry z Hasegawy ( jak i cała rodzina Ju 88) , a Do 17 mamy całkiem nowy i dobry z Airfixu i rodzinkę z ICM'u -oczywiście w wersji ,,Z'' . Chyba że IBG opracowuje wcześniejsze wersje Do 17 , wtedy było by fajnie ,ale chyba te ramy czasowe z podpowiedzi nie bardzo pasują Edytowane Środa o 23:29 przez zatras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu I nikt z nas nie trafił .... z dużym prawdopodobieństwem będzie to Go-244. Ma to być samolot, ktory był szybowcem. Z dwoma silnikami to chyba tylko Gotha. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Chcą walnąć samobója czy kupili od ICM dokumentację do produkcji form na podstawie ich modelu w 4osiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, zenek_65 napisał: z dużym prawdopodobieństwem będzie to Go-244. A skąd te dziwne info ??? Nieprawda że Go-244 ,to będzie Arado Ar 234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 10 minut temu, zatras napisał: A skąd te dziwne info ??? Atlis niegdyś obecny tutaj, na modelforum.cz zajawił Edytowane 1 godzinę temu przez Andzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu Na jakiejś grupie - nie pamiętam jakiej - na fb, ktoś powiązany ibg dał taką informację. Że będzie to samolot, który był wcześniej szybowcem i kiepsko latał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi