paziu Napisano Wtorek o 10:41 Share Napisano Wtorek o 10:41 Jestem jako fan spifire więcej niż zadowolony, w szczególności po tym jak się napiłowałem, naskrobałem, naszpachlowalem itd. AZ. Zawsze znajdę coś dla siebie! Nie mniej jednak szkoda że to nie wilga. Ale całe szczęście że nie japończyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano Wtorek o 10:43 Share Napisano Wtorek o 10:43 No i dobrze. Mają nadzieje, że firma do 2050 roku wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Wtorek o 10:45 Share Napisano Wtorek o 10:45 (edytowane) Mam nadzieję, że u wszystkich Kolegów którym tak ścisnęło pośladki w kwestii sposobu zapowiedzi nowości przez IBG, teraz nastąpi relaksujące, choć nienazbyt dynamiczne rozluźnienie. Dla mnie zapowiedź IBG to bardzo przyjemna niespodzianka - będę mógł dodać kolejne rozpoznawcze Spity do swojej skromnej kolekcji - z nitami lub bez, z szachownicami lub bez. Oby się dobrze budowały. Zapewne na Britmodellerze zapewne zapanuje coś w rodzaju zbiorowej orgii radości. Ci dzisiejsi Brytyjczycy to jednak za grosz w sobie nie mają swojej dawnej powściągliwości, ale miejmy nadzieję, że jakiś powód do narzekania jednak się znajdzie. Jeśli nie -cała nadzieja w polskich modelarzach. Edytowane Wtorek o 11:04 przez socjo1 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 10:52 Share Napisano Wtorek o 10:52 Godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: Za fb IBG: Trafiłem, Mk.I do Mk.VI . 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Wtorek o 10:58 Share Napisano Wtorek o 10:58 5 minut temu, barszczo napisał: Trafiłem, Mk.I do Mk.VI . To jakaś nagroda się chyba należy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano Wtorek o 11:02 Share Napisano Wtorek o 11:02 15 minut temu, socjo1 napisał: ... ale miejmy nadzieję, że jakiś powód do narzekania jednak się znajdzie. Jeśli nie -cała nadzieja w polskich modelarzach. Spoko. Jestem pewien że nie zawiodą 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 11:04 Share Napisano Wtorek o 11:04 2 minuty temu, martinello napisał: To jakaś nagroda się chyba należy ? Uścisk dłoni prezesa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano Wtorek o 11:08 Share Napisano Wtorek o 11:08 Nie chciałbym mocno offtopowac ale macie jakieś fajne strony/linki z wszystkimi nowościami z Norymbergi, kiedyś był IPMS Deutschland ale nie umiem znaleźć... A "wczesne " Spity to fajny temat i chyba jedna z lepszych decyzji "biznesowych" IBG, miejmy nadzieję że formy mają już skończone/na ukończeniu i nie skończy się jak z Mustangiem D dla AH... Dla mnie duuży plus za mnogośc potencjalnych polskich malowań, minus dla mojego stanu konta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Wtorek o 11:21 Share Napisano Wtorek o 11:21 11 minut temu, mysiek13 napisał: nie skończy się jak z Mustangiem D dla AH Ale wg ostatnich zapowiedzi AH Mustang ma się ukazać jeszcze przed latem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Wtorek o 11:23 Share Napisano Wtorek o 11:23 2 godziny temu, martinello napisał: No i wiadomo. Spitfire I do VI. Czyli nic ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano Wtorek o 11:30 Share Napisano Wtorek o 11:30 20 minut temu, mysiek13 napisał: [...]miejmy nadzieję że formy mają już skończone/na ukończeniu[...] Modele testowe stoją na stołach w Norymberdze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano Wtorek o 11:35 Share Napisano Wtorek o 11:35 4 minuty temu, MarCorp napisał: Modele testowe stoją na stołach w Norymberdze. Na FB w dyskusji odpowiadają że sprzedaż ma być od maja, więc może są to tylko próbne wtryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Wtorek o 11:58 Share Napisano Wtorek o 11:58 Albo poklejone wydruki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano Wtorek o 11:59 Share Napisano Wtorek o 11:59 Godzinę temu, socjo1 napisał: Jeśli nie -cała nadzieja w polskich modelarzach. Dlaczego modeli nie ma jeszcze w sklepach. To niedopuszczalne. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano Wtorek o 12:01 Share Napisano Wtorek o 12:01 1 minutę temu, letalin napisał: Albo poklejone wydruki. Bez przesady, nie siejmy dezinformacji. Formy są gotowe, a modele w Norymberdze były wtryskiwane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Wtorek o 12:13 Share Napisano Wtorek o 12:13 No to termin majowy wydaje się jak najbardziej możliwy, skoro formy gotowe. I bardzo dobrze. Ja zdążę ledwo przepakować do najgłębszych kartonów czeskie szortrany i wydać dzieciom Airfixy. Jak patrzę na reakcję na forach, to jest to diametralnie różne od tych po zapowiedzi Gothy. Mainstream to jednak potęga. Chcesz sławy i powodzenia, to graj Pop, a nie Pendereckiego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Wtorek o 12:36 Share Napisano Wtorek o 12:36 22 minuty temu, letalin napisał: Ja zdążę ledwo przepakować do najgłębszych kartonów czeskie szortrany i wydać dzieciom Airfixy. Ja odetchnąłem z ulgą, że nie musze pozbywać się swoich Eduardowych Spitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Wtorek o 12:59 Share Napisano Wtorek o 12:59 Mnie to bardziej ciekawi jak mocno się opluł Kniaż Wlad jak zobaczył te zapowiedzi, toż wp*erdolono mu się z buciorami w jego dalekosiężne plany 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Wtorek o 13:09 Share Napisano Wtorek o 13:09 8 minut temu, mirage3 napisał: Mnie to bardziej ciekawi jak mocno się opluł Kniaż Wlad jak zobaczył te zapowiedzi, toż wp*erdolono mu się z buciorami w jego dalekosiężne plany Znając jego naturę to gotów Gothę po złości zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Wtorek o 13:11 Share Napisano Wtorek o 13:11 (edytowane) Kniaź V. nie widzi problemu. I słusznie. Co to zase melete, jaká odveta? My vydáme naše Spitfiry podle plánu, zákazníci si vyberou. IBG pro nás nejsou problém. Dowcipni sugerowali mu wydanie w odwecie Dory i IARa. Edytowane Wtorek o 13:15 przez letalin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Wtorek o 13:14 Share Napisano Wtorek o 13:14 1 minutę temu, letalin napisał: Kniaź V. nie widzi problemu. I słusznie. Co to zase melete, jaká odveta? My vydáme naše Spitfiry podle plánu, zákazníci si vyberou. IBG pro nás nejsou problém. to raczej sugeruje wk...w na maksa Może coś wiedzieli bo krótkie Spitfiry w 72 nie są wysoko na liście Edka na ten rok a nawet Mk.I jest wspomniany w styczniowym newsletterze, że może go w tym roku nie być bo nie dadzą rady go zrobić. Odpuścić, nie odpuści, gdzie on te wszystkie żywiczne poprawki opyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano Wtorek o 13:40 Autor Share Napisano Wtorek o 13:40 Oby w każdym wariancie Spita było polskie malowanie w pudełku Jeżeli wydadzą Spita Mk.I nr fabryczny 281 i nr seryjny RAF L1066 w malowaniu tureckim, to będzie można zrobić jedynego w pełni polskiego Spitfire'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano Wtorek o 13:57 Share Napisano Wtorek o 13:57 Zamiast latającej ciężarówki wolałbym Żubra, bo to dla mnie ten sam poziom zaskoczenia by był, tylko na odwrót , ale za Spita trzymam kciuki 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano Wtorek o 14:11 Share Napisano Wtorek o 14:11 (edytowane) Godzinę temu, Qz9 napisał: to raczej sugeruje wk...w na maksa Może coś wiedzieli bo krótkie Spitfiry w 72 nie są wysoko na liście Edka na ten rok a nawet Mk.I jest wspomniany w styczniowym newsletterze, że może go w tym roku nie być bo nie dadzą rady go zrobić. Odpuścić, nie odpuści, gdzie on te wszystkie żywiczne poprawki opyli? Oni i tak zrobią swoje. Według mojej wiedzy zaczęli już prace. 44 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: Oby w każdym wariancie Spita było polskie malowanie w pudełku No, to se ne dá. Dla mnie dużym minusem jest brak Mk.Ib...i nie, nie da się tego zrobić z Mk.Vb...nawet wczesnego. Zakładam, że IBG zrobiło wczesne Vb na bazie słynnego QJ-S. (Choć mogę się mylić). Ten już przeszedł modyfikację skrzydła. Oryginalny Mk.Ib miał inny układ wyrzutu łusek i jeszcze parę innych drobiazgów. No i brak kmów. Poza tym, ciekaw jestem w którą stronę poszli że skrzydłem Mk.IIb...czy jak Eduard czy w inną. Co do innych pytań jakie mam w głowie, poczekam na ulotki w pdfie i zdjęcia wyprasek. Edytowane Wtorek o 14:25 przez Tainan41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Wtorek o 14:20 Share Napisano Wtorek o 14:20 Godzinę temu, TM48 napisał: Znając jego naturę to gotów Gothę po złości zrobić. to moze sie bardzo wkurza i Wilge zrobia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi