abtb Napisano 21 Czerwca 2023 Share Napisano 21 Czerwca 2023 8 minut temu, Wojtek59 napisał: Czy już nie robi ? Nie wiem czy robi, ale jest dostępne w Moje Hobby 36 minut temu, abtb napisał: https://www.mojehobby.pl/products/Correct-resin-wing-for-IBG-RWD-8-model.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 21 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2023 1 godzinę temu, abtb napisał: Nie jestem w temacie ale takie "coś" lata po sklepach: https://www.mojehobby.pl/products/Correct-resin-wing-for-IBG-RWD-8-model.html Skrzydło droższe od modelu IBG. Liczę, że druk 3D byłby tańszy i zestaw RWD-8 zamknąłby się do 40 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 21 Czerwca 2023 Share Napisano 21 Czerwca 2023 Ale w ofercie Karayi już nie ma tego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 21 Czerwca 2023 Share Napisano 21 Czerwca 2023 3 godziny temu, abtb napisał: Nie wiem czy robi, ale jest dostępne w Moje Hobby To chyba Kolega ma inne Moje Hobby , u mnie jest biało na czerwonym "Powiadom mnie gdy produkt będzie dostępny" Po za tym to skrzydełko jest w "siedemdwójce" a Koledzy bardziej skłaniali sie ku "czteryósemce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 14 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Po za tym to skrzydełko jest w "siedemdwójce" a Koledzy bardziej skłaniali sie ku "czteryósemce" A od kiedy to IBG (jak w temacie) robi RWD-8 w "czteryósemce"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 16 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Liczę, że druk 3D byłby tańszy i zestaw RWD-8 zamknąłby się do 40 zł Kalkulator przestaw na obowiązującą inflację IBG'owy RWD-8 to już powyżej 30zł chodzi, a jeżeli ktoś by wydrukował płat to myślę że minimum 20-25 zł za szt. Także już masz koszty pod 60 zł. No chyba że ten płat pod starego PZW, ZTS za 15 zł to wtedy może się zmieścisz w 40 zł 14 godzin temu, Slawek_26869 napisał: u mnie jest biało na czerwonym "Powiadom mnie gdy produkt będzie dostępny" Kruca bomba jeszcze wczoraj byli 3 sztuki na stanie Widać ktoś przekalkulował że jednak się opłaciło kupić za te pindzony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 18 godzin temu, Slawek_26869 napisał: u mnie jest biało na czerwonym "Powiadom mnie gdy produkt będzie dostępny" 4 godziny temu, Artek82 napisał: Kruca bomba jeszcze wczoraj byli 3 sztuki na stanie Dokładnie, przeglądałem ze 2 dni wstecz, bo mam w obserwowanych i były. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 Jak nic "wypłyną" w dziale handlowym w cenie powiększonej o przyzwoity zarobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 4 godziny temu, Grzes napisał: Dokładnie, przeglądałem ze 2 dni wstecz, bo mam w obserwowanych i były. Czyli kruca bomba trzeba warować przy linku, może jeszcze co wpadnie "A od kiedy to IBG (jak w temacie) robi RWD-8 w "czteryósemce"? " Wojtku, nikt nie twierdził że IBG robi RWD-8 w "48", la kto wie........... Nie zbadane są nowości Dobroczyńców Braci Modelarskiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2023 25 minut temu, Slawek_26869 napisał: Czyli kruca bomba trzeba warować przy linku, może jeszcze co wpadnie "A od kiedy to IBG (jak w temacie) robi RWD-8 w "czteryósemce"? " Wojtku, nikt nie twierdził że IBG robi RWD-8 w "48", la kto wie........... Nie zbadane są nowości Dobroczyńców Braci Modelarskiej IBG ma jedynie RWD-8 w 72. W czteryósemce model ma w ofercie Mirage Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 Za to Wilga z Amodelu cały czas dostępna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 (edytowane) W dniu 22.06.2023 o 08:04, Artek82 napisał: jeżeli ktoś by wydrukował płat to myślę że minimum 20-25 zł za szt. Bo np. rury wydechowe do Hurricane Army (1/72) Eduarda Mojehobby wycenia na 27,99. https://www.mojehobby.pl/products/Hurricane-Mk.I-exhaust-stacks-ARMA-HOBBY.html A wiecie że z Marcinem Ciepierskim z Arma Hobby poznałem się właśnie przy projektowaniu poprawionego skrzydła do RWD-8 IBG? Arma kiedyś produkowała żywiczne "normalne", a nawet wydruk 3D szkieletu skrzydła, bez pokrycia. https://bearcat.armahobbynews.pl/2016/01/26/rwd-8-172-z-drukowanymi-skrzydlami/ A teraz ja pracuję w Armie na etacie. A wiecie kto mnie Marcinowi polecił? Nie uwierzycie. Edytowane 23 Czerwca 2023 przez GrzeM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2023 W dniu 22.06.2023 o 19:16, Grzes napisał: Za to Wilga z Amodelu cały czas dostępna! Już chyba wolę Czaplę z ZTSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 30 minut temu, GrzeM napisał: A teraz ja pracuję w Armie na etacie. A wiecie kto mnie Marcinowi polecił? Nie uwierzycie. Jostein zapewne. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 31 minut temu, GrzeM napisał: A teraz ja pracuję w Armie na etacie. A wiecie kto mnie Marcinowi polecił? Nie uwierzycie. Pewnikiem MarCo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 34 minuty temu, GrzeM napisał: A teraz ja pracuję w Armie na etacie. A wiecie kto mnie Marcinowi polecił? Nie uwierzycie. Pan Tamiya? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 21 minut temu, caughtinthemiddle napisał: Pewnikiem MarCo. Bingo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 Godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: Już chyba wolę Czaplę z ZTSu ja Czapli jeszcze nie skleilem , choc mam jedne z pierwszych wyprasek, bo samolot brzydki jak nieszczescie a Wilge z Amodela wymeczylem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2023 43 minuty temu, BRAVO112 napisał: ja Czapli jeszcze nie skleilem , choc mam jedne z pierwszych wyprasek, bo samolot brzydki jak nieszczescie a Wilge z Amodela wymeczylem.. Czapla nie jest taka straszna jak ją opisują Chociaż jak chcesz ją choć trochę zbliżyć do oryginału, to trzeba wypłaszczyc spód kadłuba, wyciąć okienka na aparat i przeryć linie podziału blach. Warto też wymienić koła na te z P.7. Trzeba też poprawić podział centropłata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 3 godziny temu, GrzeM napisał: A wiecie że z Marcinem Ciepierskim z Arma Hobby poznałem się właśnie przy projektowaniu poprawionego skrzydła do RWD-8 IBG? Arma kiedyś produkowała żywiczne "normalne", a nawet wydruk 3D szkieletu skrzydła, bez pokrycia. https://bearcat.armahobbynews.pl/2016/01/26/rwd-8-172-z-drukowanymi-skrzydlami/ Zdaje się, że robiła też skrzydło z powiększonym zbiornikiem. Szkoda, że tyle pracy poszło w niepamięć, a jak widać, są zainteresowani. Ponowna produkcja, nawet dziesiątkowa, to byłby ukłon w stronę modelarzy. Wizerunkowi firmy by to nie zaszkodziło, a wdzięczność modelarzy - bezcenna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 24 Czerwca 2023 Share Napisano 24 Czerwca 2023 Żywiczna część Arma Hobby i Attack Squadron została już dawno sprzedana, formy, projekty, część Haulerowi/Brengunowi, część SBSowi. Część tych produktów jest dostępna z tych firm, część nie - ale to już nie od nas zależy. Poza tym rozpoczęcie produkcji to zawsze rozpoczęcie produkcji - potrzebny jest lokal, warsztat, osprzęt, ludzie, materiały, ZUS, VAT itp atrakcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 29 Lipca 2023 Share Napisano 29 Lipca 2023 Troche nowości z IBG, na razie bez ceny. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Lipca 2023 Share Napisano 29 Lipca 2023 (edytowane) czy ta dysza Venturiego nada sie do Karasia? Edytowane 29 Lipca 2023 przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 29 Lipca 2023 Share Napisano 29 Lipca 2023 Będę przeszczęśliwy, jak wydadzą drukowane skrzydłowe chłodnice do Łosia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Lipca 2023 Share Napisano 29 Lipca 2023 Dobre skrzydło do RWD 8 ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi