Artez Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Rafale , koszta kosztami , wiadomo że potrochu boli . Ale jakaż to będzie satysfakcja kiedy zakończysz projekt , postawisz swoje ponad metrowe ( chyba , że ma więcej ) monstrum i powiesz , o ja pie*** ale to jest zaje*** . Pieniądze pieniędzmi , ale satysfakcja i doświadczenie chyba jest najważniejsze. ( a i można z zyskiem sprzedać ) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Rafale , koszta kosztami , wiadomo że potrochu boli . pytali,odpisałem;) ponad metrowe x2 i dodaj jeszcze trochę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Od dluzszego czasu patrze i nic nie mowie bo to nie moja dziedzina i czasy, ale ja pie.... jak to dobrze wszystko wyglada. Jak pokazalem zonie to blysku w oku zobaczylem i chyba moge stwierdzic ze na moja gablotke to juz troche innym wzrokiem patrzy. Patrzec, podziwiac i uczyc sie mlodziez, a nie klucic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 x2 i dodaj jeszcze trochę ;) szczerze mówiać wyobrażałem to sobie jako ponad metrowy projekcik , ale widze że kilka wagonów mnie ominęło . No cóż , skoro to ma ponad 2 metry , to czas zacząć się rozglądać za jakąś półęczką do mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Nie komentuję bo mi mowę odebrało. Ten parowóz po prostu powala. A co do kosztów... przecież w tej zabawie chodzi żeby dobrze a nie żeby tanio no nie? Jak byłem mały to było mie stać tylko na ruskie wtryski z jakichś tam zachodnich form odkupionych jak wytwórnia padła (o samoloty chodzi). Nie pamietam jak się na to mówiło. Nie było kalkomanii i schematów malowania (era przedinternetowa) ale byłem przeszczęśliwy ,że były, i fajne modele powstawały. Dzisiaj kupuję kilka zastawów + blachy + żywice by zrobić jeden model i też jestem tak samo przeszczęśliwy. A co! Oszczędzać to mogę na liczbie wypitych piw ;-). Pozdrawiam nocnych dłubaczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 A co do kosztów... przecież w tej zabawie chodzi żeby dobrze a nie żeby tanio no nie? W tej zabawie chodzi przede wszystkim o zabawę, i zadowolenie z tego co się wykonuje, a nie o licytowanie wartości modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Koszty Koszty E TAM modelarstwo to przecież nasze wspólne hobby jeden gra w golfa drugi samochody tuninguje trzeci pije czwarty pali, a my kleimy przy okazji trochę historii i cierpliwości człowiek się uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Tutaj ta sama ciuchcia co twoja, troche bardziej w moim klimacie: Wiecej szokujaco dobrych modeli tutaj: http://indy-amps.org/articles/shows/mmsi08/mmsi08.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Łał mnie powaliło z tym rozbitym Junkersem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Łał mnie powaliło z tym rozbitym Junkersem Mnie ta z poddajacymi sie Niemcami, jak scenka z Commandos: Behind Enemy Lines. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Fajne,fajne te modele. Dzis dodałem finalnie rdzy i w miejscach ruchomych smaru. Na te miejsca pozostało puścić jakichs płukanek i pigmentów i wiekszośc prac przy niej mam z głowy W KOŃCU !!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Naprawdę coraz bardziej [nawet już za bardzo ;)] zastanawia mnie, Rafale, jak ty to po ukończeniu elegancko wyeksponujesz w chałupie. Takie dzieło chyba dostanie osobną ścianę, żeby gablotkie było od razu widać, najlepiej tuż po wejściu do domu. Ciekawym, jaki masz metraż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 qrcze pióro !! Chłopie, skąd ty na to bierzesz czas, mi odebranie farb ze sklepu zajęło 2 dni, a sklep jest oddalony ode mnie o 1,5 km. Jestem w ciężkim szoku. Efekt rewelacyjny, wręcz szokujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Skład bedzie stał na Mazurach, u mojego znajomego, także tam miejsca mnóstwo;) Czas zyskuje np....nie chadzając do sklepów a zamawiam przez siec, nawet w wiekszości w Wawie:D ps: no i mało sypiam;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Wg mnie tu komentarze są zbędne. Wszystko jest tak jak ma być. Mam pytanko: jak ścierasz wash z trudno dostępnych zakamarków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Majstersztyk, full wypas, po prostu ideał. Najwspanialsze modele to modele Pana Rafała i niech ktoś spróbuje zaprzeczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Miodzio z czego zrobiłęś smar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson9 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Tylko wsiąść i jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Powiem tyle: mistrzowska robota. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 niegodzien Ci jestem farbek mieszać! piękna robota, zgina mnie w harmonijkę i wgniata w ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 nie no budzi zachwyt podoba mi się camo i kolorystyka, dokładam się do pytania Tornado i to duże za tą ciuchcię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Modelarze, nie Pan, prosiłem już kilkukrotnie - a modelowi jest daleko do mistrzowskich nazw. Dziękuje, więc wash traktuje w sposób dość prosty. Na drucik nawijam sobie po trosze waty(po co drucik? bo mogę sobie go zginać i dostac sie tam, gdzie mam życzenie), smar to żywica akrylowa zabarwiona farbkami,taze akrylowymi. Jeśli sie akurat nie ma żywicy, można użyć jakiejkolwiek mazi,która nam później zastygnie a bedzie ja mozna farbka maznąć. niegodzien Ci jestem farbek mieszać! Zółwik, w końcu to Ty chadzasz w orderach z wystaw,zawodów - nie ja...więc raczej to na odwrót ps - Andrzej, dzieki,dotarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Dzięki za odpowiedź. Ja kombinowałem coś z wykałaczkami ale efekt jak z patyczkiem higienicznym. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Rafaelo musisz powiedzieć że jesteś z niego bardzo zadowolony co nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Mam nadzieję że masz blisko do Bytomia bo chce to zobaczyć na żywo w lutym na wystawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi