Tap-chan Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 Ka-52 z pojedynczym rotorem i z ogonem Mi-28? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 2 godziny temu, Robertas napisał: Podobno ten sam co wkładalem wczoraj. Na pewno te same szczątki z jednego zdarzenia lotniczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Jest to mocny sprzęt... I ładnie nisko idzie. Miejmy nadzieję, że te flary mu pomogły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Niedługo, można będzie zbudować ten złom. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Godzinę temu, Robertas napisał: Niedługo, można będzie zbudować ten złom. Nie napisali ale to part 1 z 40 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 12 Maja 2022 Autor Share Napisano 12 Maja 2022 2 godziny temu, Robertas napisał: Niedługo, można będzie zbudować ten złom. Złom na zdjęciach ma truzuby na stateczniku, na arkuszach kalkomanii ich nie widzę, więc TEGO złoma nie zrobisz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Russian Air Force Losses jaśniej chyba napisać nie można... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 12 Maja 2022 Autor Share Napisano 12 Maja 2022 Kolega Robertas odniósł się do poprzedzajacego postu- w którym jest pokazany ukraiński Su 25 i jest napisane, że jest to mocny sprzęt- pokazując kalkomanie, z których można zrobić rozbite samoloty, m.in. Su 25. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Godzinę temu, giberes napisał: Kolega Robertas odniósł się do poprzedzajacego postu- w którym jest pokazany ukraiński Su 25 i jest napisane, że jest to mocny sprzęt- pokazując kalkomanie, z których można zrobić rozbite samoloty, m.in. Su 25. Kolego, ja mialem na misly rosyjski złom. I jestem tego rad, bardzo. Bo to co spada na Ukrainie, nigdy nie pszieliecy do Litwy, czy Polski. 4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 12 Maja 2022 Autor Share Napisano 12 Maja 2022 1 godzinę temu, Robertas napisał: ja mialem na misly Przepraszam, że źle Cię zrozumiałem, ale nie mogę wiedzieć, co masz na myśli, mogę się odnosić tylko do tego co piszesz i w jakim kontekście. Gdyby wpis o kalkach był w odpowiednim temacie, nie byłoby nieporozumienia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 2 godziny temu, giberes napisał: Przepraszam, że źle Cię zrozumiałem, ale nie mogę wiedzieć, co masz na myśli, mogę się odnosić tylko do tego co piszesz i w jakim kontekście. Gdyby wpis o kalkach był w odpowiednim temacie, nie byłoby nieporozumienia. Pozdrawiam. Ja tam bardzo dobrze odczytałem przekaz. Kolega Robertas bardzo zrozumiale napisał - dał info o złomie, a poniżej kalki do tego złomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 13 godzin temu, Robertas napisał: Bo to co spada na Ukrainie, nigdy nie pszieliecy do Litwy, czy Polski. I tej wersji się trzymajmy. Pozdrawiam. Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 To chyba Mi-8 ale nie znam się nie wiem też czy UA czy RUS... Ale fotka ładna to dorzucam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Mi to wygląda na Ukraińca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Wygląda to na Mi-8 (śmigło ogonowe z prawej strony) ale głowica zakłócająca Adrion (to ten mały cycek na górze kadłuba za osłoną przekładni głównej) oraz szerokie, trójprowadnicowe belki podwieszeń wskazują że jest to najprawdopodobniej zmodernizowany ukraiński Mi-8 MSB-W. Pozdrawiam. Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Ciekawe czy faktycznie była taka odwrotka napisu, czy producent walnął babola 41 minut temu, M.A.V. napisał: UA czy RUS... Śmigłowce ukraińskie mają dwa pasy szybkiej identyfikacji na belce. Ten na zdjęciu, które wrzuciłeś też takie posiada. 3 minuty temu, Endrju napisał: jest to najprawdopodobniej zmodernizowany ukraiński Mi-8 MSB-W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 (edytowane) @Grzes Ty naprawdę widzisz pasy na tym zdjęciu? Musisz mieć Sokole Oko. Pozdrawiam. Andrzej. Edytowane 13 Maja 2022 przez Endrju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Może tak będzie lepiej widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 dzięki Panowie za te informacje jeszcze taki filmik wrzucam bo znalazłem : https://www.facebook.com/MilitaryAviationInUA/videos/733328217664827 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 2 minuty temu, M.A.V. napisał: taki filmik wrzucam Heheee, też go widziałem. Najlepsze to kręcące się śmigło ogonowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 20 minut temu, M.A.V. napisał: jeszcze taki filmik wrzucam bo znalazłem Z tego filmiku widać że te Rosyjskie Siły Powietrzno-KOSMICZNE ,nie mają lekko na niebie nad Ukrainą a gdzie im do Kosmosu. Pozdr. A. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 (edytowane) 43 minuty temu, Grzes napisał: Może tak będzie lepiej widać Tak jak mówiłem. Sokole Oko. 36 minut temu, Grzes napisał: Heheee, też go widziałem. Najlepsze to kręcące się śmigło ogonowe W środku siedzi jeszcze ork i napiera na pedały. A na poważnie to specjalnie go rozkręcili do filmiku. Kręci się w odwrotną stronę niż powinno. Pozdrawiam. Andrzej. P.S. No dobra. Wziąłem lupę modelarską i coś tam zobaczyłem, Edytowane 13 Maja 2022 przez Endrju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Tak, to śmigło robi upiorne wrażenie... Ja myślę, że to wiatr, ale niesamowite jest to, w jak dobrym stanie wszystkie łożyska i dwie ostatnie przekładnie są mimo tego przyglebienia. W jednym momencie widać końcówkę wału śmigła ogonowego, który oczywiście też się obraca... Mocne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Podłączyć do prądnicy to smigło ! - będzie czysta energia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi