Jery Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Ja wyjaśnię, nie używający skarpet, w zamian onuce. Takie "mniej obraźliwe". Też się chwilę zastanawiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) 1 minutę temu, bulik58 napisał: To na jakiej podstawie wyciagasz rozne wnioski? Myśli? A ściślej na podstawie propagandy obu stron wyciąga wnioski? Edytowane 21 Listopada 2022 przez Jery 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 A tak prosto w oczy,co zlego jest w tym ze nienawidze upaincow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) Em - Nic. Masz prawo. Bylebyś nie kochał kacapów... Edytowane 21 Listopada 2022 przez martinello 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 1 minutę temu, bulik58 napisał: W zyciu sa pytania na ktore nie znamy odpowiedzi I to właśnie napędza nasze myślenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 W ktorym momencie? Dasz rade wskazac? Wlasnie tacy jak Ty wywieraja nacisk na innych ta dziadowska poprawnoscia,az ludzie boja sie pisać żeby nie być,, skarconymi poprawnością,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) 14 minut temu, bulik58 napisał: To na jakiej podstawie wyciagasz rozne wnioski? Na podstawie instrukcji z Moskwy. Próbowałem bazować na informacjach podawanych w polskich mediach ale się nie da. Edytowane 21 Listopada 2022 przez Xmen 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) Ja nie ufam obu tym nacjom i staram się patrzeć na ten konflikt bez emocjonalnego zacietrzewienia, to zaciemnia obraz. Główne co się dla mnie liczy to co z tego wyniknie dobrego, lub złego dla Polski, a nie co jedna lub druga strona osiągnie i czy to będzie sprawiedliwe. Moralności w polityce nie ma, a ci co się nią kierują przegrywają (vide Polska choćby podczas II wś). Serce kibicuje jednej ze stron (lubię jak Ruscy dostają w dupę), ale rozum z tym walczy. Ci co tak rozczulają się nad cywilnymi ofiarami wśród ukraińskiej ludności (słusznie) pierwsi powinni żądać rozmów pokojowych (o których zresztą coraz więcej się mówi, w Stanach też). Edytowane 21 Listopada 2022 przez Jery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Winston Churchill mówił: "Anglia nie ma ani stałych przyjaciół ani stałych wrogów. Ma stałe interesy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) Nie uciekaj w próbę psychoanalizy,tylko odpowiedź na zadane pytanie.Dasz radę?Czyli jak komuchy,nie zajmiemy się meritum za to oplujemy . Edytowane 21 Listopada 2022 przez em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) 25 minut temu, bulik58 napisał: To na szczescie twoje slowa ... To takie nawiązanie do postów co niektórych osób sugerujących że ludzie mający inne zdanie działają na zlecenie Moskwy lub są rosyjskimi agentami. Pozwolisz że w tym momencie zakończę udział w dyskusji. Edytowane 21 Listopada 2022 przez Xmen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 1 godzinę temu, Adams M1A1 napisał: podobnie wyglądało to w czasie II Wojny Światowej, też były relatywizowane zbrodnie wojenne popełniane przez hitlerowców i ale też przez Ruskich ( Katyń). O zbrodniach amerykańskich się za to wcale nie mówiło. Hamburg, Drezno w końcowym okresie wojny, Hiroszima, Nagasaki, gdzie kosztem japońskich cywili uratowali amerykańskich żołnierzy. To takie najbardziej znane. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Cóż za wzmożenie towarzystwa przyjaźni polsko radzieckiej . Za zaangażowanie na polu walki z zachodnim imperializmem na Łubiance powinni pomyśleć o jakiś talonach na modele Zwiezdy. Swoją drogą to ciekawy przypadek syndromu sztokholmskiego. Spuszczać się nad ochroną interesów matuszki rosji, mieszkając w kraju który przez dwieście lat z hakiem był ofiarą tych interesów... Cytat A tak prosto w oczy,co zlego jest w tym ze nienawidze upaincow Teoretycznie, puki se ich indywidualnie nienawidzisz to nic szczególnego, poza groźbą jakiś przykrych dolegliwości. Nerwice, wrzody dwunastnicy i takie tam. Ale historia zna przypadki, że większe skupienie jednostek z takimi nienawistnymi przypadłościami na danym obszarze prowadziło do brzydkich zdarzeń. Jak na Wołyniu na przykład. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 44 minuty temu, giberes napisał: Hamburg, Drezno w końcowym okresie wojny, Hiroszima, Nagasaki, gdzie kosztem japońskich cywili uratowali amerykańskich żołnierzy. No bez powodu tego nie zrobili... Co więcej gdyby to zrobili wcześniej może nasz kraj by tak nie oberwał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Czyli nie dasz rady odpowiedzieć na pytanie które Ci zadałem.Ok ,ja to szanuje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) Widzę, że towarzystwo masowo wylewa swoje antyrosyjskie kompleksy. Tymczasem jest to temat o Ukrainie, a bardziej o tym co tam lata. Myszaty ruszył temat ukraińskiej rakiety w Polsce, która zabiła Polaków Godzinę temu, hellvis napisał: Jak na Wołyniu na przykład. Nawiązywanie do historii 80 czy 200 lat wstecz to absurd w obecnym kontekście. Edytowane 21 Listopada 2022 przez giberes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) Em - co ty taki zacięty? Twoje poglądy, twoja sprawa. Mam nadzieję że doceniasz fakt, że żyjemy w kraju w którym możesz je spokojnie głosić. Inni nie mają tego komfortu, bo Wyobraź sobie(jeśli jeszcze nie wiesz) ze są kraje w których NP. za nazwanie wojny wojna można pójść do więzienia. I tu chyba jest główna linia podziału. Część kolegów biorących udział w tej dyskusji zapomina, że demokracja ma wiele wad, ale jak dotychczas nie wymyślono niczego lepszego. Twój stosunek do wojny i jak ich nazywasz "upaincow" jest twoja sprawa, jednak po prostu przykro się zaczyna robić gdy z głoszenia swoich poglądów ( nie "pije" W tej chwili do ciebie) wychodzą niebezpieczne dla nas wszystkich skutki. Mam tu na myśli podnoszenie temperatury konfliktu Polsko- ukraińskiego i zachwalanie naszego wspólnego bądź co bądź wroga. Jeśli ktoś uważa, że dzisiejsza Rosja i kraje jej podobne nie jest poważnym zagrożeniem dla nas to chętnie o tym podyskutuję. O "upaincach" czerwono czarnych szmatach i banderowcach już mi się nie chce... ... w końcu w internecie nic nie ginie i to co napiszesz, zawsze już będzie świadczyć o tobie. Edytowane 21 Listopada 2022 przez martinello 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Cytat Nawiązywanie do historii 80 czy 200 lat wstecz to absurd w obecnym kontekście. a doczytałeś w kontekście odpowiedzi na które pytanie to napisałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 3 godziny temu, Jery napisał: Ja wyjaśnię, nie używający skarpet, w zamian onuce. Takie "mniej obraźliwe". Też się chwilę zastanawiałem. Prawdopodobnie większość naszych ojców, wujków, a nawet ta część z nas, która nie migała się od zasadniczej służby wojskowej w organizacji zbrojnej o charakterze przestępczym, chyba stosowane jeszcze w latach 80-tych, podobno lepsze od skarpet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 17 godzin temu, martinello napisał: Em - Nic. Masz prawo. Bylebyś nie kochał kacapów... Kocha, kocha...spokojna gaława Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 19 godzin temu, em napisał: Nie tylko się nakrecasz ,lecz całymi frazami jedziesz dziadowska propaganda/przekazem....symetryści/rusofile/skarpetosceptyczni Nie nie nakręcam się tylko polemizuję (takie trudne słowo) z tą kremlowską propagandą którą ty uprawiasz, ale miedzy nami jest pewna istotna różnica, ja podaję konkretne przykłady a twoim jedynym argumentem jest to że nienawidzisz "upaincow"!? To raczej lichy argument coś jak wartość bojowa tej "drugiej armii świata" którą tak podziwiasz i którą można na żywca obejrzeć na wielu ,wielu filmikach na YT ja wiem zaraz napiszesz że to zmanipulowane, uprawiając faktyczną dziadowska propagandę rodem z Rosji albo raczej nawet z Białorusi. Ja doskonale rozumiem twoją frustrację ( kolejne trudne słowo) bo tak pogardzani i znienawidzeni przez ciebie ( sam to napisałeś) "upaincy" nie tylko nie przegrywają, ale przeszli do kontrnatarcia i od 272 dni leją tą "drugą armię świata" powodując nie wyobrażalne straty w sprzęcie jak i w sile żywej których kacapy nie są w stanie uzupełnić posyłając na front kolejne fale obdartych i zszokowanych мужыкob uzbrojonych w nie działające i zardzewiałe kbk AK ,czołgi T62 i bojowe wozy piechoty BWP1. Strasznie zbulwersowałeś się że Su 24 nie latają nad Ukrainą/upainą (tak będzie dobrze??) , powoli myślę że za niedługo będzie można zobaczyć na ukraińskim/upainskim niebie i Su17 a może nawet MiG-a 21 to mniej więcej ta sama epoka co już obecne na ziemi T62 i BWP1. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 Zacytuj gdzie podziwiam i uprawiam tą propagande....tak nienawidze i to w/g Cię jest podziw i propaganda dla kacapów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 59 minut temu, Adams M1A1 napisał: Ja doskonale rozumiem twoją frustrację ( kolejne trudne słowo) bo tak pogardzani i znienawidzeni przez ciebie ( sam to napisałeś) "upaincy" nie tylko nie przegrywają, ale przeszli do kontrnatarcia i od 272 dni leją tą "drugą armię świata" Gdyby nie tęgie miliardy jałmużny w pieniądzach, uzbrojeniu, wyposażeniu, amunicji, najemnikach oraz wywiadzie to wątpię, czy Ukraińcy miesiąc by wytrzymali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 Teraz, em napisał: Zacytuj gdzie podziwiam i uprawiam tą propagande....tak nienawidze i to w/g Cię jest podziw i propaganda dla kacapów ? A widzisz dotarło . Zanim odpowiem, odwrócę to pytanie i zapytam , a gdzie ja uprawiam dziadowską propagandę? Czy uważasz że zbrodnie wojenne popełniane przez kacapów na(w) Ukrainie/upainie to propaganda , podobnie jak to czy agresja Rosji na suwerenny kraj i wojna opps. спецоперация to też propaganda ?? A co do twojego pytania weź i tak bezstronnie ( potrafisz to??) pooglądaj te filmiki które wrzucasz i poczytaj swoje komentarze tam znajdziesz odpowiedź. Ja stosunek do Ukraińców podobnie jak do innych nacji mam stosunek obojętny , wszędzie trafiają się i ludzie porządni i k..wy , dlatego trzeba umieć wypośrodkować i nie ma co się nakręcać i podniecać, a patrzeć obiektywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 (edytowane) Za to mi nie są obojętni...ale żebym gloryfikował ruskich ? Jest mi doprawdy obojętne czy się powybijają co do nogi i w jaki sposób to zrobia, czy poderzną sobie gardła , widłami , sztachetami czy strzałem w tył głowy. Bez róznicy Edytowane 22 Listopada 2022 przez em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi