orzechu500 Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Czołem, Po przeszło dwumiesięcznych zmaganiach przyszedł czas na prezentację mojego ulepa. Model zbudowany z zestawu Meng, plus blaszki E.T, wieża i figurant od Liveresin, żywczne koła wykonane przez członka forum. W trakcie budowy było wiele pierwszych razów: pierwsze podejscie do trójbarwnego kamuflażu oraz pierwsze podejscie do blaszek. Jestem świadomy wielu niedociągnieć i braków technicznych w wykonaniu, niemniej jednak budowa dostarczyła mi wiele przyjemności i frajdy. Zapraszam do oglądania 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Ciekawie to wygląda, już pomijając to że rusek, widać że się starałeś i miałeś frajdę z budowy, figurka też bojowo wygląda, karabin nie miał być różowy czasem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Namówiliśmy go na malowanie w kolorach broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 1 minute ago, Bartosz Ciesielski said: Namówiliśmy go na malowanie w kolorach broni Tak było, potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Bartosz Ciesielski napisał: Namówiliśmy go na malowanie w kolorach broni 2 minuty temu, orzechu500 napisał: Tak było, potwierdzam Dzięki nie doczytałem na warsztacie najwidoczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) No niefajna scenka, nie myślę o twojej pracy bo ta jest dobra, кацап rewelacyjnie ci wyszedł Brawo za model. Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez copycat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Pojazd super, кацап sztos, a grunt obłędny. Całość niesamowita 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) Model git. Mam jedno pytanie czy masz jakiś patent na malowanie camo na mundurach, bo bardzo fajnie wyszło. Wydaje mi się, że nie zauważyłeś delikatnych nadlewek na poreczach dachu. Można je usunąć bo zdjeciach je dobrze widać Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez x_bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 2 minutes ago, x_bandit said: Model git. Mam jedno pytanie czy masz jakiś patent na malowanie camo na mundurach, bo bardzo fajnie wyszło. Kamuflaż na mundurze to kalkomania. Ta akurat jest od live-resin. Cienkie, ładnie wydrukowane, łatwo się poddają płynom zmiękczającym, dużo cięcia i klejenia małych kawałków ale idzie wszystko bezproblemowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Zupełnie nie rozumiem, dlaczego zostało tu napisane, że to nie fajna scenka? Bo przedstawia rosyjski sprzęt i żołnierza? Bo na pojeździe namalowane jest "Z"? Kurcze, to tylko modelarstwo. Ile na forum jest galerii modeli panter, tygrysów i mnóstwa innego hitlerowskiego badziewia przedstawianych w różnych scenkach, z namalowanymi krzyżami itp? Nikt wtedy nie pisze, że to nie fajne scenki! Nikt się nie przejmuje, że ten nazistowski złom rozpierniczył nam pół kraju. Wszyscy namiętnie kleją te pojazdy, trzęsąc się nad prawidłowym odcieniem aluminium. Scenka Przemka, jest świetna i doceniam ogrom i trudy pracy włożonej w jej powstanie 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Mistrzostwo, jedna z najlepszych (wykonanie i aranżacja) , jakie widziałem.... i przestańmy przepraszać, za to, że jesteśmy modelarzami, Antoś Banderas nie przeprasza za to, że zagrał w Znak Z oorro . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Obserwowałem warsztat i efekt mnie nie zaskakuje- spodziewałem się ekstra efektu i taki mamy. Prostota scenki, fajnie wykonane otoczenie. Głowni bohaterowie również trzymają wysoki poziom. GAZ stonowanie pobrudzony(trochę sterylne koło zapasowe). Figurka ekstra w tym kamuflażu. Czekam na kolejny „wypust” z Twojej ręki. ps- chyba pominąłem w warsztacie- jakim pigmentem brudziłeś koła? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 3 hours ago, makinen said: Obserwowałem warsztat i efekt mnie nie zaskakuje- spodziewałem się ps- chyba pominąłem w warsztacie- jakim pigmentem brudziłeś koła? Cześć użyłem tych kolorów. Pigment mieszany z tymi emaliami i pigment fixerem, takiej pasty użyłem do brudzenia czy to wcierane, czy strzepywane z pędzla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Świetnie wyszedł. A w środku jest tyle miejsca, że aż się prosi by tam jakąś trofiejną pralkę włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Obiegasz Świat Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Fajne oj fajne, figurka wymiata, drogowskaz dopełnia dzieło Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez wuwumaster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Następne muszę zrobić inaczej, model wymiata, figurka dopełnia dzieło a drogowskaz fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 18 Kwietnia 2022 Share Napisano 18 Kwietnia 2022 Fajny finał projektu. Gratuluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Kwietnia 2022 Share Napisano 18 Kwietnia 2022 Ja jestem pod wrażeniem! Imponująca praca nad modelem! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uapa Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 On 4/9/2022 at 7:12 PM, orzechu500 said: Czołem, Po przeszło dwumiesięcznych zmaganiach przyszedł czas na prezentację mojego ulepa. Model zbudowany z zestawu Meng, plus blaszki E.T, wieża i figurant od Liveresin, żywczne koła wykonane przez członka forum. W trakcie budowy było wiele pierwszych razów: pierwsze podejscie do trójbarwnego kamuflażu oraz pierwsze podejscie do blaszek. Jestem świadomy wielu niedociągnieć i braków technicznych w wykonaniu, niemniej jednak budowa dostarczyła mi wiele przyjemności i frajdy. Zapraszam do oglądania Jak pisałem na FB - świetna robota. A gdybyś stwierdził, że chcesz robić drugi model to tu ciekawostka z płytami dodatkowymi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Fajny. Zrób go. Tylko tym razem bez orków. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, Uapa napisał: Jak pisałem na FB - świetna robota. A gdybyś stwierdził, że chcesz robić drugi model to tu ciekawostka z płytami dodatkowymi... Fajny ten Tigr, są może gdzieś zdjęcia z drugiej lub z przodu ? To wygląda na pancerz fabryczny ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 To opancerzenie to chyba upgrade w zwiazku ze straconymi setkami Tigrów. Drugiego budować już nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi