abtb Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) Było w śmigłowcach to i będzie w samolotach Na widelec biorę MiG-acza 29-tego i będę go robił sobie relaksacyjnie. Ot, tak bez wnikania w szczegóły. bez przykładania do planów i mierzenia suwmiarką. Artbox: inbox: Jak widać jest słonecznik a to znaczy, że model jest konkursowy Malowanie tradycyjnie w jakieś ciekawe kamo bez wnikania w rzeczywistość. Edytowane 27 Września 2022 przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 12 godzin temu, abtb napisał: Malowanie tradycyjnie w jakieś ciekawe kamo bez wnikania w rzeczywistość. Ale nie ukraińskie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 14 minut temu, giberes napisał: Ale nie ukraińskie? Przecież napisałem, że "ciekawe" a nie ukraińskie Ducha Kijowa wypuszczonego z garnka na pewno robić nie będę. Jakoś tak skłaniam się w kierunku arabskim. Może coś w ten deseń: W końcu relaks ma być a nie spinanie pośladów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 2 minuty temu, abtb napisał: W końcu relaks ma być a nie spinanie pośladów To tak się da? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Xmen napisał: To tak się da? Ja mam zawsze taki plan, będzie na relaksie, przyjemnie, bez spiny. Często jednak modele nie chcą mojego relaksu ;D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Zdecydowanie da się. Trzeba tylko być głuchym na prowokacje wysłanników Zakonu Liczynitów i wyznawców Wielkiej Suwmiarki To ma być taka prosta relacja z postępów z budowy bez zadawania pytań typu "a jakiego łosza użylibyście............., A czym szpachlujecie.............. itd. Co prawda jest pewien problem - trzeba mieć dwie ręce (lewą i prawą a nie tylko dwie lewe) i trochę własnego rozumu 2 minuty temu, Vieh_san napisał: Często jednak modele nie chcą mojego relaksu A tu się nie zgodzę. Model jak ryba głosu nie ma i poddaje się tylko szlachetnej obróbce. Nie zapominaj, że nawet spokojne, takie szaoliniowe (od słynnego klasztoru gdzieś tam w Chinach) smyranie papierem ściernym tony szpachli nałożonej na model jest jak "muzyka relaksacyjna" A raczej "szuranie relaksacyjne" Mam nadzieję, że obędzie się bez "nalotu" grupy zdesperowanych modelarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 1 minutę temu, abtb napisał: Mam nadzieję, że obędzie się bez "nalotu" grupy zdesperowanych modelarzy Ja to się dziwię że jeszcze ich nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 1 minutę temu, abtb napisał: A tu się nie zgodzę. Model jak ryba głosu nie ma i poddaje się tylko szlachetnej obróbce. Nie zapominaj, że nawet spokojne, takie szaoliniowe (od słynnego klasztoru gdzieś tam w Chinach) smyranie papierem ściernym tony szpachli nałożonej na model jest jak "muzyka relaksacyjna" A raczej "szuranie relaksacyjne" Hahaha, a to też prawda, ma takie "szuranie" coś uspokajającego w sobie, zgadzam się. Dla mnie gorzej jak mi się ręka, że tak powiem omsknie i muszę coś odtwarzać od 0 ;D to się mogę wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Na drżenie rąk to jest podobno dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Bo użyłem cudownej wunderwaffe - model nie będzie z szachownicą i nie będzie miał pierdyliona dodatków. Ale oczywiście znam (może nie wszystkie) najbardziej powszechne pułapki na jakie się można natknąć przy budowie 29-tki i tu spodziewam się ataku "z partyzanta" 2 minuty temu, Vieh_san napisał: Dla mnie gorzej jak mi się ręka, że tak powiem omsknie Zdecydowanie odradzam wdychanie aromatów unoszących się w pojazdach służby zdrowia - eter powoduje senność i "omskiwanie" się ręki 2 minuty temu, Xmen napisał: Na drżenie rąk to jest podobno dobre. Ale tylko w określonych ilościach bo po przekroczeniu pewnej granicy to i Łoś wygląda jak MiG 29 - w końcu dwuster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 A konieczie musi byc SF? Moze któryś z forumowiczów odstąpiłby kalki do ciekawego afrykańca albo arabusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 1 minutę temu, abtb napisał: Zdecydowanie odradzam wdychanie aromatów unoszących się w pojazdach służby zdrowia - eter powoduje senność i "omskiwanie" się ręki Eteru nie mamy, tlen 100% powinien pomóc ;D Gorzej jak jedynymi oparami są opary jakiegoś Żuliana. Dobra bo tu zaraz druga strona będzie warsztatu a tylko inbox był ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 A dlaczego Zbychu wychodzisz z założenia że będzie SF? Przecież Libia używała/używa MiG-ów 29. Kwestia tylko znalezienia odpowiedniej fotki 1 minutę temu, Vieh_san napisał: Dobra bo tu zaraz druga strona będzie warsztatu a tylko inbox był ;D Mi to nie przeszkadza Może będzie "gorrący temat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) 8 minut temu, Vieh_san napisał: Dobra bo tu zaraz druga strona będzie warsztatu a tylko inbox był ;D Jak rozmowa na luziku bez "ą ę" i autorowi wątku nie przeszkadza to komu to szkodzi. Jak nas kolega abtb opierniczy to wtedy podkulimy ogon i zrobimy w tył zwrot. 15 minut temu, zegeye napisał: Moze któryś z forumowiczów odstąpiłby kalki do ciekawego afrykańca albo arabusa Coś by się znalazło. Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 No proszę - jeszcze nie ma drugiej strony a już grzeje jak w hucie Trza gasić albo i i jakim "śledziem" zakryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Działaj z tym MiGiem, chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 6 godzin temu, abtb napisał: (lewą i prawą a nie tylko dwie lewe) Zdecydowanie lepiej dwie różne mieć, jam jest mańkut, więc wyobraź sobie, jak bym wymiatał mając 2 lewe, tak jak Ty mając 2 prawe, strach pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 13 godzin temu, zegeye napisał: A konieczie musi byc SF? Moze któryś z forumowiczów odstąpiłby kalki do ciekawego afrykańca albo arabusa Ja to się na 29 za bardzo nie wyznaję, ale 9.13, z szeroko rozumianych "tamtych" okolic, to chyba tylko Sudan i Algieria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 A mam jakieś z Begemota kalki, mogę poprzeglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 8 godzin temu, Soris napisał: Ja to się na 29 za bardzo nie wyznaję, ale 9.13, z szeroko rozumianych "tamtych" okolic, to chyba tylko Sudan i Algieria No i koniec relaksacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Jery napisał: No i koniec relaksacji Jaki koniec? U mnie jak w porządnym państwie - głosowali jak chcieli a wybrali kogo trzeba 8 godzin temu, Soris napisał: z szeroko rozumianych "tamtych" okolic, to chyba tylko Sudan i Algieria A nie prawda, bo i Libia jest (a przynajmniej miała plan kupić w 2020) Miały na stanie jeszcze Irak i Iran A czy to była wersja 9-13 to mi to już zwisa. Model jest jaki jest (a nie jest to najlepszy model tej wersji na rynku) i nie mam zamiaru dowartościowywać go toną złotej blachy i kilogramami żywicznych aftermarketów Jak będziecie grzeczni to dorzucę jeszcze wersję UB z Italeri - też na relaksie Tak więc schować wszelkie mądre kwity pod dupę, żeby się lepiej siedziało i grzać popcorn w mikrofali. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 I tak sie robi , pod futerko siedzenia , bo wysiedziane przez innych, albo na odsuwaną szybe bo słonko wali...;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Ja chciałem tylko powiedzieć, że będę bardzo grzeczny, bo chcę zobaczyć co z tego wyjdzie także siadam i patrzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 UB to w polskim malowaniu, koniecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 11 minut temu, mig napisał: UB to w polskim malowaniu, koniecznie Jaki polski? Mig 29 UB Jemenu to jest "petarda". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi