Szydercza Gała Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 Choć niepolitycznie, jednak skończyłem dziada, inetersujące doświadczenie, ale nie wiem czy coś jeszcze jeżdżącego w tej skali zrobię. Zapraszam do oglądania: 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 W tej kance na wieży, to jak mniemam jakiś samogończyk się schował Na pancerce się nie znam, ale czołg wygląda dla mnie świetnie, a i dioramka klimatyczna... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 Modeli i scenka fajna ale liny czołgu do wymiany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 Na pierwszy rzut oka na ekranie mojej Nokii 3310 wygląda na wyraz czysto i sterylnie. Przybliżam i widać fajny brudzing. Nie wiem, może modelarskie dzieła zbytnio przyzwyczaiły mnie do modeli, które wzorem świń przeszły porządne taplanie? Tak myślę, i chyba chodzi o za mały brud z buciorów na powierzchniach poziomych i brak zacieków z tym związanych? Tak czy siak model klasa. Jeszcze sobie zobaczę na porządnym ekranie i może przyjdzie czas odszczekać. Zdjęcia też ładne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 like it ściany podstawki pomalowałbym na czarno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 Lakierunek pierwsza klasa. Bardzo mi się podobają przejścia barw kamuflażu. W miarę skromnych możliwości będę odgapiał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 Fajnie wyszło tylko cebuli brakuje, za wysoka ta podstawka i jak Bengal napisał kolor ścianek nie ten 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 Z czego wykonana jest podstawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Lipca 2022 Autor Share Napisano 23 Lipca 2022 44 minuty temu, cloner16 napisał: Z czego wykonana jest podstawka? Ze styropianu, kartonu, kleju do kafli. Do tego wszelakie barachło, ziemia i kamienie z ogródka trawa statyczna.... Nic specjalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Aż się głodny (i spragniony) poczułem. Scenka klimatyczna, choć siedzenie na lufie ryzykowne i niechybnie saltem się zakończy. Trochę rdzy w miejscach uszkodzeń nie zaszkodzi (błotniki na przykład), boki podstawki zasługują na inny kolor i będzie git. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Model pierwsza klasa. Scenka super. Wszystko bardzo mi się podoba. Aczkolwiek ja podobnie jak kolega @zarukzastanawiam się czy te wojaki z tej lufy zaraz nie spadną. Usiedli sobie w takim miejscu, że trudno tam wejść szczególnie z kubkiem samogonu a i siedzieć dłużej też i niebezpiecznie i niewygodnie. Widziałem na zdjęciach wojaków siedzących na lufie w takim miejscu ale widać to było że zdjęcia były pozowane. U Ciebie też ta część dioramy wygląda tak jakby pozowali do zdjęcia. Jak dla mnie gdybyś postawił jeszcze figurkę fotografa to scenka byłą by już najwyższych lotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Czołg bardzo ładny, przejścia kolorów, brudzenie, obicia widoczne na „drugi rzut oka” Najbardziej jednak podobają mi się wojacy. Są jakby to powiedzieć… bardziej „kolorowi” niż reszta sceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 11 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Ze styropianu, kartonu, kleju do kafli. Do tego wszelakie barachło, ziemia i kamienie z ogródka trawa statyczna.... Nic specjalnego. ścianki podstawki zwróciły moją uwagę bo są bardzo gładkie, też chcę użyskać taką fakturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 14 godzin temu, Tap-chan napisał: Na pierwszy rzut oka na ekranie mojej Nokii 3310 wygląda na wyraz czysto i sterylnie. Przybliżam i widać fajny brudzing. Nie wiem, może modelarskie dzieła zbytnio przyzwyczaiły mnie do modeli, które wzorem świń przeszły porządne taplanie? Tak myślę, i chyba chodzi o za mały brud z buciorów na powierzchniach poziomych i brak zacieków z tym związanych? Tak czy siak model klasa. Jeszcze sobie zobaczę na porządnym ekranie i może przyjdzie czas odszczekać. Zdjęcia też ładne. Obejrzałem. Odszczekuję. Telefon nie nadaje się do oglądania zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 @cloner16 ścianki to karton, coś w rodzaju podpiwkowych podkładek, tu u mnie można to dostać w sklepach dla artystów, biały z jednej strony czarny z drugiej. Po zlepieniu ramki szpachluje łączenia na krótkich ściankach, a potem wszystko wale szarym podkładem samochodowym z puszki, szlifuje i znowu podkład itd. Stąd gładkość Osobiście uważam że taki właśnie kolor jest najlepszy na katafalk, bo nie odwraca uwagi od modelu jak czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 30 minut temu, Szydercza Gała napisał: Osobiście uważam że taki właśnie kolor jest najlepszy na katafalk, bo nie odwraca uwagi od modelu jak czarny. Dla większego realizmu trzeba było namalować przekrój : 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: @cloner16 ścianki to karton, coś w rodzaju podpiwkowych podkładek, tu u mnie można to dostać w sklepach dla artystów, biały z jednej strony czarny z drugiej. Po zlepieniu ramki szpachluje łączenia na krótkich ściankach, a potem wszystko wale szarym podkładem samochodowym z puszki, szlifuje i znowu podkład itd. Stąd gładkość Osobiście uważam że taki właśnie kolor jest najlepszy na katafalk, bo nie odwraca uwagi od modelu jak czarny. Dzięki! Spróbuję tą metodę . Chyba czas sobie zakupić szlifierkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 @_OldMan_ Ty wiesz że to wcale nie jest taki gUpi pomysł, można porobić robale, mysie nory, a może nawet sufit piekła 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Bardzo ładnie i klimatycznie. Ale za te liny to się należy ze dwa razy pasem po gołej żopie. A może i tydzień banicji . Chopie, ty wiesz ile trzeba mieć krzepy żeby taką linę pod takim katem zagiąć? (pomijam fakt, że jest to praktycznie, fizycznie niemożliwe) Oczekuję poprawy . A wiadro z popiołem mogę przygotować i dać w gratisie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 Spoko wodza, tam takich ZDRAD jest więcej Przylepione są na AMENT, także trzeba z tym będzie żyć..... tylko JAK??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 3 godziny temu, abtb napisał: Chopie, ty wiesz ile trzeba mieć krzepy żeby taką linę pod takim katem zagiąć? (pomijam fakt, że jest to praktycznie, fizycznie niemożliwe) Możliwe. Możliwe. Gustaw Jeleń dałby rady bez problemu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 (edytowane) W dniu 24.07.2022 o 15:05, Szydercza Gała napisał: ....a może nawet sufit piekła to coś dla @chudyhunter- temat na następną dioramę : "Piekielny Szczecin" Edytowane 25 Lipca 2022 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 13 godzin temu, M.A.V. napisał: to coś dla @chudyhunter- temat na następną dioramę : "Piekielny Szczecin" Nie prowokuj bo zrobi w tej galerii nalot i Graf będzie na tle płonącego miasta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi