HK1885 Napisano 23 Lutego 2023 Napisano 23 Lutego 2023 11 minut temu, marek d napisał: No nie powiem jak pan Michał nazywał Luśnię w Rycerzch trzech w Trójce ongiś. A i sam Zydor miał swoje ulubione powiedzenia... 1 Cytuj
marek d Napisano 24 Lutego 2023 Napisano 24 Lutego 2023 Znakomity kolega pewnie zaplątał się w linkach, więc dla odbudowy weny i zapału kilka obrazków. Dodam nieskromnie że autor tego dzieła na żywo przyznaje się do znajomości ze mną, z czego jestem dumny. https://modelwork.pl/topic/29463-caudron-g-iii-choroszy-172/ Cytuj
marek d Napisano 24 Lutego 2023 Napisano 24 Lutego 2023 Nie no.. Twój jest większy i mniej linek. To tak na zachętę. Dasz radę. Cytuj
zaruk Napisano 24 Lutego 2023 Autor Napisano 24 Lutego 2023 Tam prawie w ogóle nie ma linek. Przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na tego Caudrona. Dam radę. Wystrugałem już nawet napinacz w kształcie cygara dyndający przed głową pilota. Cytuj
myszaty Napisano 24 Lutego 2023 Napisano 24 Lutego 2023 O! I to jest dobra wiadomość - działaj bo muszę ruszyć mojego...bo jakoś straciłem wenę ( cs męczę).... Cytuj
zaruk Napisano 26 Lutego 2023 Autor Napisano 26 Lutego 2023 Powrót do rzeczywistości. I od razu chlup na głęboką wodę. Nie wiem, czy nie zawiesiłem zbyt wysoko poprzeczki. Poniższego pajęczaka muszę bowiem rozpiąć w przestrzeni między kadłubem a górnym płatem. A jakie to złośliwe jest, jak wije się i plącze. No nic. Siwy już raczej jestem, część włosów też zdążyłem pogubić więc - poza garbem i osunięciem się w czeluść psychozy - nie ma powodów do obaw. Cytuj
marek d Napisano 26 Lutego 2023 Napisano 26 Lutego 2023 3 minuty temu, zaruk napisał: pajęczaka muszę bowiem rozpiąć w przestrzeni Przy zastosowaniu powszechnie dostępnych rozluźniaczy dasz radę. Cytuj
zaruk Napisano 26 Lutego 2023 Autor Napisano 26 Lutego 2023 16 minut temu, marek d napisał: Przy zastosowaniu powszechnie dostępnych rozluźniaczy dasz radę. Alaxu staram się nie używać. Więc może to: Cytuj
jachud3 Napisano 26 Lutego 2023 Napisano 26 Lutego 2023 Na pająki to tylko RAID. Przestają podrygiwać Cytuj
zaruk Napisano 6 Marca 2023 Autor Napisano 6 Marca 2023 Olinowanie między płatami z udziałem kadłuba jest skończone. Napinacz, będący prekursorem dyndającej płyty CD w kabinie kierowcy, usadowiony. Było kilka prób, ostatnia - choć nie idealna - przeszła sito wydziału kontroli jakości. Jest nauczka, że dokładniej należy pozycjonować śruby rzymskie. Próba ustawienia jednej z nich w osi liny skończyła się oderwaniem od powierzchni. No, mówię Wam - była zabawa. Podbechtany przez Kolegę Myszatego wykonałem również olinowanie w górnym oknie. Do wykonania zostały naciągi w okolicy ogona oraz linki sterujące lotkami z przodu i z tyłu. I kółka. 13 Cytuj
Luljan Napisano 6 Marca 2023 Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) Robota prima sort, nie ma co gadać. Edytowane 6 Marca 2023 przez Luljan 1 Cytuj
jachud3 Napisano 6 Marca 2023 Napisano 6 Marca 2023 Łomatkobosko, właśnie dlatego nigdy nie dotknę szmatolotów. Kosmicznie to wygląda, gratuluję i zazdroszczę cierpliwości 1 Cytuj
DamianPoltorak Napisano 6 Marca 2023 Napisano 6 Marca 2023 Musisz mieć gigantyczne pokłady cierpliwości. Wygląda naprawdę dobrze 1 Cytuj
zaruk Napisano 7 Marca 2023 Autor Napisano 7 Marca 2023 Dziękuję Wam za reakcję. Koniec prac już blisko, spotkamy się niedługo w galerii. Cytuj
burzatg Napisano 7 Marca 2023 Napisano 7 Marca 2023 Niby "zwykły projekt" ale jednak wykonanie nie "zwykłe". Patrzę i podziwiam, ładnie, schludnie, czysto, elegancko 1 Cytuj
lord_karton Napisano 7 Marca 2023 Napisano 7 Marca 2023 (edytowane) Przyglądam się temu Camelu jeszcze raz dzisiaj i taka myśl mnie naszła, że ten szary dzyndzelek (zapewne jakaś prądnica) na prawym słupku przed kabiną pilota powinien się znajdować na słupku bliżej silnika. Edytowane 7 Marca 2023 przez lord_karton Cytuj
zaruk Napisano 7 Marca 2023 Autor Napisano 7 Marca 2023 Tak. Niestety wówczas nie udałoby się najprawdopodobniej spasować płatów. A to dlatego, że model odwzorowuje wcześniejszą wersję Camela. Musiałem ten dzyndzel (to jest pompa Rotherhama pompująca paliwo ze zbiornika głównego do grawitacyjnego) umieścić tam, gdzie zaplanował producent. Cytuj
pulemiot Napisano 7 Marca 2023 Napisano 7 Marca 2023 Godzinę temu, zaruk napisał: A to dlatego, że model odwzorowuje wcześniejszą wersję Camela. Musiałem ten dzyndzel (to jest pompa Rotherhama pompująca paliwo ze zbiornika głównego do grawitacyjnego) umieścić tam, gdzie zaplanował producent. Jak to było u klasyka: "Jest prawda czasu i prawda ekranu" Szacun Zaruk za tą rozpiętkę nadkadłubową. Dobrze, że koła mają zakryte szprychy, bo inaczej kol. Myszaty by Cie jeszcze z kształtu nypli rolizczył Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi