HK1885 Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 11 minut temu, marek d napisał: No nie powiem jak pan Michał nazywał Luśnię w Rycerzch trzech w Trójce ongiś. A i sam Zydor miał swoje ulubione powiedzenia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Znakomity kolega pewnie zaplątał się w linkach, więc dla odbudowy weny i zapału kilka obrazków. Dodam nieskromnie że autor tego dzieła na żywo przyznaje się do znajomości ze mną, z czego jestem dumny. https://modelwork.pl/topic/29463-caudron-g-iii-choroszy-172/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Lutego 2023 Autor Share Napisano 24 Lutego 2023 Że niby ja? Tak o? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Nie no.. Twój jest większy i mniej linek. To tak na zachętę. Dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Lutego 2023 Autor Share Napisano 24 Lutego 2023 Tam prawie w ogóle nie ma linek. Przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na tego Caudrona. Dam radę. Wystrugałem już nawet napinacz w kształcie cygara dyndający przed głową pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 O! I to jest dobra wiadomość - działaj bo muszę ruszyć mojego...bo jakoś straciłem wenę ( cs męczę).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Lutego 2023 Autor Share Napisano 26 Lutego 2023 Powrót do rzeczywistości. I od razu chlup na głęboką wodę. Nie wiem, czy nie zawiesiłem zbyt wysoko poprzeczki. Poniższego pajęczaka muszę bowiem rozpiąć w przestrzeni między kadłubem a górnym płatem. A jakie to złośliwe jest, jak wije się i plącze. No nic. Siwy już raczej jestem, część włosów też zdążyłem pogubić więc - poza garbem i osunięciem się w czeluść psychozy - nie ma powodów do obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 3 minuty temu, zaruk napisał: pajęczaka muszę bowiem rozpiąć w przestrzeni Przy zastosowaniu powszechnie dostępnych rozluźniaczy dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Lutego 2023 Autor Share Napisano 26 Lutego 2023 16 minut temu, marek d napisał: Przy zastosowaniu powszechnie dostępnych rozluźniaczy dasz radę. Alaxu staram się nie używać. Więc może to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 Na pająki to tylko RAID. Przestają podrygiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 Olinowanie między płatami z udziałem kadłuba jest skończone. Napinacz, będący prekursorem dyndającej płyty CD w kabinie kierowcy, usadowiony. Było kilka prób, ostatnia - choć nie idealna - przeszła sito wydziału kontroli jakości. Jest nauczka, że dokładniej należy pozycjonować śruby rzymskie. Próba ustawienia jednej z nich w osi liny skończyła się oderwaniem od powierzchni. No, mówię Wam - była zabawa. Podbechtany przez Kolegę Myszatego wykonałem również olinowanie w górnym oknie. Do wykonania zostały naciągi w okolicy ogona oraz linki sterujące lotkami z przodu i z tyłu. I kółka. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Elegancko. Prezentuje się znakomicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) Robota prima sort, nie ma co gadać. Edytowane 6 Marca 2023 przez Luljan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Łomatkobosko, właśnie dlatego nigdy nie dotknę szmatolotów. Kosmicznie to wygląda, gratuluję i zazdroszczę cierpliwości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Piękna sprawa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Werypriti 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Masakra prostujesz zwoje takim wykonem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Musisz mieć gigantyczne pokłady cierpliwości. Wygląda naprawdę dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Marca 2023 Autor Share Napisano 7 Marca 2023 Dziękuję Wam za reakcję. Koniec prac już blisko, spotkamy się niedługo w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Niby "zwykły projekt" ale jednak wykonanie nie "zwykłe". Patrzę i podziwiam, ładnie, schludnie, czysto, elegancko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Piękny to za mało powiedziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 (edytowane) Przyglądam się temu Camelu jeszcze raz dzisiaj i taka myśl mnie naszła, że ten szary dzyndzelek (zapewne jakaś prądnica) na prawym słupku przed kabiną pilota powinien się znajdować na słupku bliżej silnika. Edytowane 7 Marca 2023 przez lord_karton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Marca 2023 Autor Share Napisano 7 Marca 2023 Tak. Niestety wówczas nie udałoby się najprawdopodobniej spasować płatów. A to dlatego, że model odwzorowuje wcześniejszą wersję Camela. Musiałem ten dzyndzel (to jest pompa Rotherhama pompująca paliwo ze zbiornika głównego do grawitacyjnego) umieścić tam, gdzie zaplanował producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulemiot Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Godzinę temu, zaruk napisał: A to dlatego, że model odwzorowuje wcześniejszą wersję Camela. Musiałem ten dzyndzel (to jest pompa Rotherhama pompująca paliwo ze zbiornika głównego do grawitacyjnego) umieścić tam, gdzie zaplanował producent. Jak to było u klasyka: "Jest prawda czasu i prawda ekranu" Szacun Zaruk za tą rozpiętkę nadkadłubową. Dobrze, że koła mają zakryte szprychy, bo inaczej kol. Myszaty by Cie jeszcze z kształtu nypli rolizczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi