Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@letalinmoze nie najlepszy, ale napewno najlepiej wydany. I to sie tyczy wszystkich modeli Army

Napisano (edytowane)
9 godzin temu, letalin napisał:

Hurricane najlepszy na świecie. Tak samo Wildcat, Jak-1, Mustang i Hayate. Z faktami się nie dyskutuje. Airacobra też będzie najlepsza i nikt nie podejdzie do tematu przez następne 30 lat, a jak spróbuje, to nie przeskoczy poprzeczki jak Zvezda ze swoim beznadziejnym Hurricane. 

Nie dręcz Josteina, bo nam chłop zupełnie ze śmiechu się rozpuknie. Kiedy zabraknie jego światłych komentarzy, Zbychu MAV z Mojżeszem przestaną Ćipsy wcinać. więc hodowcy ziemniaków zbankrutują.  Światowy kryzys i destabilizacja się pogłębią... A wszystko przez Armę!

Edytowane przez socjo1
  • Haha 11
Napisano

Nie wywołuj Josteina z lasu!

• Haha 3
Napisano

Cobra wygląda co najmniej fajnie. Problem w "opłótnionych" sterach - kierunkowy i wysokości wyglądają co najmniej dziwnie. A zdjęć tych elementów jest duużo. 

To tak na pierwszy rzut okiem.

PS. Wiem, podpadłem...

• Like 1
Napisano

Nie sugerowałbym się do końca tymi testshotami. Arma z jej finezją do detali, raczej takich ordynusów nie puści

Napisano

W sumie masz rację, nie doczytałem że to pierwsze wypraski produkcyjne. 

Napisano

I napiszę bez ogródek - przy Jaku-1b, w którym powierzchnie modelu wyglądały co najmniej tak samo dobrze jak w Eduardowskim Spitfire Mk.IX/XVI, tu mam wrażenie, że patrzę na wypust Airfixa.

• Like 1
Napisano

Teraz popatrzyłem na zdjęcia sterów Airacobry, i nie jest źle w modelu. Nie ma co narzekac

Napisano
13 minut temu, DamianosPL napisał:

Da sie to jakoś odtworzyc ładnie linie podziału po wlewie? 

image.jpeg.57865d5bdef86c1fafa0b4ba296a3096.jpeg

Skalpelem naciąć, później tamiyowska piłka, Tylko najpierw delikatnym być przy szlifowaniu tego.

Napisano

Oj tam.Czepiacie się szczegółów.Będzie najlepsza i basta.Tym bardziej że z elementami 3D.Niech się świat uczy jak się modele robi.

• Haha 1
Napisano (edytowane)

Czy nie ma co narzekać? Stery kryte płótnem są na wielu samolotach. Możesz sam porównać. To są tory kolejowe i cięły by płótno w oryginale. A poza tym model naprawdę fajny. No jeszcze części przezroczyste do oceny.

PS A potrafią- Jak ma OK.

p39q-8.jpg

Edytowane przez India
  • Like 2
Napisano

A może to są stery do wersji Q-25:haha: No nieważne. Ważne, że  w końcu można zakrzyknąć: nareszcie! Nareszcie następny w kolejce jest Hooligan czy jak mu tam:haha:. Nawet kalki już zamówiłem. 

Napisano
Godzinę temu, Moses napisał:

Teraz popatrzyłem na zdjęcia sterów Airacobry, i nie jest źle w modelu. Nie ma co narzekac

Lotki i stery były takiej samej konstrukcji. Albo na jednych i drugich żebra, albo bez żeber. Tu się zdarzyło coś nie teges. Jest problem. 

Napisano (edytowane)
6 minut temu, socjo1 napisał:

Cieszy mnie, że na pewno charakterystyczna dla Airfixa subtelność i ostrość detali oraz linii podziałowych przebije na głowę mydlane modele Arma Hobby i zadowoli Cię w 100%.

2 godziny temu, DamianosPL napisał:

Da sie to jakoś odtworzyc ładnie linie podziału po wlewie? 

image.jpeg.57865d5bdef86c1fafa0b4ba296a3096.jpeg

Masz na myśli subtelność ze zdjęcia powyżej? Bo te "subtelne" linie podziału na Arma-Cobrze śmiało mogą iść w zawody z dowolnym Airfixem. Tak jak i "subtelne" powierzchnie sterów wysokości i kierunku.

Edytowane przez Jostein
Napisano
57 minut temu, Jostein napisał:

Masz na myśli subtelność ze zdjęcia powyżej? Bo te "subtelne" linie podziału na Arma-Cobrze śmiało mogą iść w zawody z dowolnym Airfixem. Tak jak i "subtelne" powierzchnie sterów wysokości i kierunku.

Ciekawe, że taki wygadany nie byłeś w temacie subtelnych nitów w ibegowskiej Dorze. Na poniższym zdjęciu w towarzystwie Ju 87 z Bordera w skali 1/35.
P4123212.jpg

• Like 1
Napisano (edytowane)

Ciekawe, że tak chętnie wbijasz szpilę każdemu i za bzdety, ale przy Armie udajesz, że niczego nie widzisz.

Przy okazji, co tak cię w nitach na Dorze przeraziło?

Edytowane przez Jostein