letalin Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Nie ma BP188/JV-Z, bo jest lepsze, nie tak oklepane i z wielkim godłem jednostki. W początkach był brany pod uwagę, ale nie dałoby się go poprawnie odtworzyć. Miał malutki napis pod kabiną i nikt nie wie co tam było nabazgrane Podejrzewałem, że imię jakiejś białogłowy. Może Elois? Było kilka pomysłów, ale żaden nie był na 100% pewny. Znowu wtręt do Revella. Dali swojemu z boxarta nazwę "St. George Fort", ale nie ma żadnej pewności, że taka nazwa akurat była na tym samolocie. Badałem temat maszyn z 79 Dywizjonu i nie można było tego ustalić. W AH taki numer by nie przeszedł. Edytowane 19 Grudnia 2022 przez letalin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, letalin napisał: ... Wszystko po to, żeby modelarz uznał, że jeden Mk.IID w kolekcji, to jednak za mało. Dwa to miniumum, a optymalnie trzy! No bez żartów Jak kupie trzy to wydadzą limitke z dopancerzoną chłodnicą ... Edytowane 19 Grudnia 2022 przez martinello 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 Jak dopancerzali, to jeszcze zbiornik oleju na prawym skrzydle. Niestety nie ma na to żadnego wyraźnego zdjęcia. Mk.IV z pancerzami jak najbardziej, ale Mk.IID już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 Jeśli te ze zdjęć, to zapowiada się ciekawie. A "Our John" będzie? Albo któryś ze stadka z kolorowych zdjęć na pustyni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Jeden ze stadka kolorowych jest. KW704/R. Wybrany ze względu na to, że są zdjęcia z obu stron i miał nazwę własną: Christine. Prawdopodobnie takie nazwy miało więcej maszyn z tej jednostki, jak choćby JV-Z, ale nie widać ich na zdjęciach. "Our John" nie był i nie będzie brany pod uwagę, bo nie wiadomo jaką miał literę na kadłubie. Zdjęcie jest z czasu, gdy jej jeszcze nie namalowano, a za pewne potem była. W ogóle bym się nie spodziewał jakiegoś innego pudełka z Mk.IID w przyszłości. Te malowania wyczerpują temat w moim przekonaniu. Sowieckiego bym nie chciał i tak. Można szukać jakiegoś z 7 Dywizjonu SAAF, z afrykanerskimi kokardami, ale będzie trudno. Oni przejęli maszyny z 6 Dywizjonu, ale zdjęć nie znalazłem. Może pojawi się w następnej książce van Schalkwyk'a, który publikuje nieznane jeszcze zdjęcia z afrykanerskich jednostek. Edytowane 19 Grudnia 2022 przez letalin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2022 W dniu 17.12.2022 o 18:23, myszaty napisał: Ciekawe jak to idzie w produkcji - no chyba nie pojedyncze sztuki? Na fb Edek pochwalił się swoja drukarnią: 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Grudnia 2022 Share Napisano 20 Grudnia 2022 O matko i córko! Prawdziwa fabryka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Grudnia 2022 Share Napisano 20 Grudnia 2022 AH pokazała malowania. http://armahobbynews.pl/blog/2022/12/20/hurricane-mk-iid-malowania-z-zestawu/?utm_source=facebook&utm_medium=email&utm_campaign=H2D&utm_term=70062-malowania&utm_content=pl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Grudnia 2022 Share Napisano 21 Grudnia 2022 (edytowane) Pokazała też renfery wydruków 3d i stronę z instrukcji z korektami do wyprasek Mk.IIc. Czym są te dwie półsfery widoczne przed lufami działek? Edytowane 21 Grudnia 2022 przez martinello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 To są kapsle na końcu obudowy działka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2022 8 godzin temu, martinello napisał: Pokazała też renfery wydruków 3d i stronę z instrukcji z korektami do wyprasek Mk.IIc. Trochę szkoda, że nie dodali pasów pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Spoko, ja mam w zapasie trzy blaszki od Mk.IIb/c . Zreszta i tak zamówienie na Mk.IId uzupełniłem blaszką Edka. Edytowane 22 Grudnia 2022 przez martinello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2022 50 minut temu, martinello napisał: Zreszta i tak zamówienie na Mk.IId uzupełniłem blaszką Edka. Nie lubię blaszek w tej roli, a wydruk w Airacobrze jest bardzo dobrej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Nowości: http://armahobbynews.pl/blog/2022/12/30/co-czeka-arma-hobby-w-2023-roku/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Mustanga D to bym nawet kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Mustangi mam już sklejone - jeden z academy, drugi z tamki....i czeka brengun. Szkoda, dla mnie na ten moment nic ciekawego..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Mam pytanie jeśli zagladnie tu ktoś z Arma Hobby - czy kadłuby modeli Hurricane Mk.I i Mk.II 1/72 są podobne ? Chodzi mi o to, czy konwersja z modelu Sea Hurricane z I będzie pasowała do kadłuba Mk. II (bo nie wiem czy chce mi się czekać rok na pojawienie się zapowiedzianego pudełka Sea Hurricane IIc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 (edytowane) No wszedłem sobie na stronę AH a tam P-11c 1/48 za 170zł to już nie jest śmieszne. Ten nowy Hurri IIc to będzie kosztował równowartość wyprasek w złocie... Edytowane 30 Grudnia 2022 przez arhtus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 1 godzinę temu, martinello napisał: Mam pytanie jeśli zagladnie tu ktoś z Arma Hobby - czy kadłuby modeli Hurricane Mk.I i Mk.II 1/72 są podobne ? Chodzi mi o to, czy konwersja z modelu Sea Hurricane z I będzie pasowała do kadłuba Mk. II (bo nie wiem czy chce mi się czekać rok na pojawienie się zapowiedzianego pudełka Sea Hurricane IIc). wg mnie tylne części kadłuba są w obu zestawach takie same. Ja na Twoim miejscu jednak bym czekał. Sea H Mk.IIc miały detale, których nigdzie indziej nie dostaniesz. Np. lufy działek z krótką lufą powszechne na późnych, np. tych białych z HMS Nairana. Może będą też rakiety. No i AH zrobi jednak bardzo dobre kalkomanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 7 minut temu, arhtus napisał: Ten nowy Hurri IIc to będzie kosztował równowartość wyprasek w złocie... Myślę że będzie droższy od Revellowego w skali 1:32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 (edytowane) Będzie konkurował ceną z P-38 od Tamki oczywiście Tamki już sprowadzonej, bo na lokalnym rynku japońskim Tamka ma świetne ceny. Edytowane 30 Grudnia 2022 przez arhtus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 10 minut temu, barszczo napisał: Myślę że będzie droższy od Revellowego w skali 1:32. Ale słyszałem, że nie będzie obowiązku kupowania 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 13 minut temu, letalin napisał: wg mnie tylne części kadłuba są w obu zestawach takie same. Ja na Twoim miejscu jednak bym czekał. Sea H Mk.IIc miały detale, których nigdzie indziej nie dostaniesz. Np. lufy działek z krótką lufą powszechne na późnych, np. tych białych z HMS Nairana. Może będą też rakiety. No i AH zrobi jednak bardzo dobre kalkomanie To pewnie poczekam. Ale mam dwa Sea Hurricane I i brak pomysłu na tego drugiego... Może ktoś chce wydruki 3d i kalkomanie, a ja zrobię sobie zwykłego lądowego w jakimś ciekawym malowaniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 No to mnie już ciekawi w jakiej ilości padnie argument na Hurricane w 1/48, że za drogi ; Ja to najbardziej czekam na P-51 i nowe warianty P-39. I może jednego japońca. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 W tym roku były trzy premiery, w przyszłym dwie zapowiedziane. Regres ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi