letalin Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja To się chyba wyjaśnił powód opóźnienia P-51D w 1/72. Zamiast tego będzie coś w 1/48. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja 1 godzinę temu, barszczo napisał: " We will show test sprues, decals and other elements of a model kit of a classic US World War II fighter in 1/48 scale. P 40 B/C 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja "Łobuzy" idą w 48 kosztem królewskiej skali... Nieładnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Podstawił bym na P-36 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Powoli zaczyna mnie to nic nie interesować. Arma Hobby rozmawia tylko po angielsku, Nawet namawiają na kupno nowych modeli po angielsku. Polski klient sie nie liczy. 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja 4 minuty temu, Maxy napisał: Nawet namawiają na kupno nowych modeli po angielsku. Polski klient sie nie liczy. Może wzięli przykład z Kagero które też wysyła powiadomienia po angielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja 58 minut temu, Maxy napisał: Powoli zaczyna mnie to nic nie interesować. Arma Hobby rozmawia tylko po angielsku, Nawet namawiają na kupno nowych modeli po angielsku. Polski klient sie nie liczy. Jak doszedłeś do tego niesamowitego wniosku? Nie piszą także po japońsku, włosku czy hiszpańsku, podążając za Twoją "logiką" klienci z w/w krajów też się pewnie nie liczą. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja (edytowane) Bo polski producent modeli ma mieć ofertę modeli tylko polskich maszyn oferowaną wyłącznie po polsku tylko polskiemu klientowi... no czego nie rozumisz Dobrze, że jednak producenci nie idą tym tokiem rozumowania i nie ograniczają się z ofertą wyłącznie do podwórka, na którym mają siedzibę Edytowane 26 Maja przez Wojtu204 Zmiana emotki w pierwszym zdaniu - niektóre nie wyświetlają się poprawnie, przez co gubi się jego ironiczny wydźwięk. 3 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Wracając do tematu, jak pisali poprzednicy, P-36 czy P-40 są bardzo prawdopodobne, nie skreślałbym też Airacobry i Hellcata no i ... Buffalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja 5 minut temu, RogerM napisał: nie skreślałbym też Airacobry i Hellcata no i ... Buffalo. No właśnie coś mi ten Buffalo ostatnio nad głowa lata..., fajny temat poczynając od Dalekiego Wschodu, poprzez Kretę i Afrykę, aż po Finlandię. Fajnie by było . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja (edytowane) 2 godziny temu, Wojtu204 napisał: Bo polski producent modeli ma mieć ofertę modeli tylko polskich maszyn oferowaną wyłącznie po polsku tylko polskiemu klientowi... no czego nie rozumisz Uzupełnijmy, bo nie ma tak prosto, jak piszesz. Modele nie mogą być za drogie, tak góra do 30 złotych jakoś przełkniemy. Nie mogą być za proste ale i nie za skomplikowane. Nie za wiele części, ale i nie za mało, bo wówczas wiadomo, jest to nie modelarstwo, ale - poligrafia. I nie daj Bóg, jak producent dołączy oznakowanie niemieckie (zdobyczne itd.), bo wtedy wiadomo że to wredne naplucie w twarz polskiego modelarza. A w ogóle, to najlepsze modele robi Mistercraft i basta! Edytowane 26 Maja przez socjo1 5 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja (edytowane) 9 godzin temu, barszczo napisał: "New Kit Anouncement on Babaryba We will show test sprues, decals and other elements of a model kit of a classic US World War II fighter in 1/48 scale. Immediately after the “Babaryba” Festival, we will start preparing its pre-order, and in mid-June, the kit will be available. „Najbardziej to Mustanga z Allisonem bym chciał kupić!” Edytowane 26 Maja przez Bedrzich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja Nowości.. taaaa... a skończy się na Hurikanie Mk.I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja 9 minut temu, arhtus napisał: Nowości.. taaaa... a skończy się na Hurikanie Mk.I Nie, bo ma być "US figter" Ja stawiam na mustangi z allisonem, najlepiej wszystkie po kolei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja No to faktycznie pozostaje wczesny Mustang ewentualnie wczesne P-40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja A P-40 wczesne to nie zrobiło ostatnio bronco ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja No coś tam zrobiło, ale chyba kaszanka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja 2 godziny temu, martinello napisał: A P-40 wczesne to nie zrobiło ostatnio bronco ? Po dziadostwie z Bronco był jeszcze Airfix. Najlepszy w tej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja Specjalnie dla radykalnych miłośników języka ojczystego 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja No to jadę zobaczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja "Pokażemy więcej informacji o nowym modelu w 1/72" Czyli P-51D zdechł, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja (edytowane) Jak już kiedyś wspomniałem, że AH może zrezygnować z wydania P-51D bo przy swojej polityce nie mają najmniejszych szans konkurować z Eduardem. Jak niby mieliby wytłumaczyć fakt, że za jednego ich kucyka można mieć prawie duala profi od Edka? Z drugiej strony, jakby obniżyli cenę, to jakby to wyglądało odnośnie ich innych modeli, jedna nowość może być znacząco tańsza, a reszta cen nadal kosmos? P-51D od AH raczej prędko nie zobaczymy. Edytowane 29 Maja przez arhtus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja 5 godzin temu, HKK napisał: "Pokażemy więcej informacji o nowym modelu w 1/72" Czyli P-51D zdechł, tak? Nie wiem, ale jedno wyklucza drugie? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja 1 godzinę temu, arhtus napisał: P-51D od AH raczej prędko nie zobaczymy. Szybko zleci. Ja jestem dobrej myśli i bardzo mnie ciekawi konfrontacja dwóch najlepszych kucyków w 1/72. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja Ja też byłem tej konfrontacji bardzo ciekaw, ale tylko dlatego, ze chciałem zobaczyć jak AH się zachowa w tej sytuacji. Czego oczekujesz pod względem konfrontacji tych dwóch modeli? Obydwa będę na bardzo wysokim poziomie z jakimiś mniejszymi zaletami w jedną i w drugą stronę, ale pod względem ceny i jakiś dodatków Edek będzie bezkonkurencyjny dla AH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi