Xmen Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 22 minuty temu, martinello napisał: Regres ? Ekonomia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, martinello napisał: W tym roku były trzy premiery, w przyszłym dwie zapowiedziane. Na 2022 rok nie było żadnych zapowiedzi, z tego co pamiętam. Lepiej zapowiedzieć mniej i wydać więcej, niż na odwrót. Edytowane 31 Grudnia 2022 przez Roland_Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 2 godziny temu, Roland_Sebastian napisał: Na 2022 rok nie było żadnych zapowiedzi, z tego co pamiętam. O ile ja dobrze pamiętam, to był już zapowiadany Hurricane 1/48 i Hurricane Mk.IID Żaden się nie pojawił w tym kończącym się roku, chociaż ten drugi jest już w preorderach, czyli tak połowicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 3 godziny temu, Roland_Sebastian napisał: Lepiej zapowiedzieć mniej i wydać więcej, niż na odwrót. Pewno. Tym bardziej, że enigmatycznie napisał o "kilku projektach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, letalin napisał: Hurricane 1/48 Masz rację:) , nie zwracam dużej uwagi na zapowiedzi dla skali 1:48. Co do Mk. IID to była informacja puszczona gdzieś w odpowiedzi na czyjś komentarz na fb w stylu "może tak, może nie, nic nie wykluczamy" co jak dla mnie nie liczy się jako oficjalna zapowiedź. Dopisane: Tak się jeszcze zastanawiam czy Hurricane w 1:48 to nie był już zapowiedziany w 2021 roku po wydaniu PZL P.11c? Edytowane 31 Grudnia 2022 przez Roland_Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Nie zdra 1 godzinę temu, Roland_Sebastian napisał: Dopisane: Tak się jeszcze zastanawiam czy Hurricane w 1:48 to nie był już zapowiedziany w 2021 roku po wydaniu PZL P.11c? Wojtek Bułhak rzucił w lipcu 2020 w jakimś wywiadzie, że planują wydać Hurri 1/48, ale bez podawania terminu. Z tego co mogę powiedzieć: Model jest lepszy, przynajmniej w projekcie, od nowego Revella 1/32. Edytowane 31 Grudnia 2022 przez letalin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 2 hours ago, letalin said: Z tego co mogę powiedzieć: Model jest lepszy, przynajmniej w projekcie, od nowego Revella 1/32 I to jest bardzo dobra informacja (przedstawiana już w innym miejscu, pamietam ) i zapewne sobie kupię. Natomiast, 36 euro za 11-kę to powiem, ostry wist. Ja to rozumiem, że hurek powinien być w podobnej cenie. Oczywiście nic mi to tego, ale mam wątpliwości co do szturmu po hurka za 50 euro, jednocześnie wbrew lamentom, jak wynika z ostatnich informacji, firma się rozwija. A zatem? Czekamy czym nas Panowie oczarują . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Na szczęście nie zarabiam na produkcji modeli i kwestie finansów mnie nie obchodzą i nie martwią. Jak do tej pory żaden model nie zalegał im w magazynie, czyli trafiają w oczekiwania większości. Mogę jednak zdradzić, że są dyskusje jak zrobić model dobry i tani. Nie wiem tylko, czy im się kiedyś ta sztuka uda. Na pewno nie bez dużych zmian w podejściu do zdetalowania. Liczba części przekłada się na koszt. Jeśli chodzi o "najlepszość" projektu Hurri 1/48, to faktycznie już wspominałem, ale stary nudziarz jestem i się powtarzam. Pojawienie się Revella pobudziło do porównań. Ja tylko żałuję, że AH nie ma inwestora, bo to oni powinni wydać Hurri w 1/32 i by zamknęli temat. Edytowane 31 Grudnia 2022 przez letalin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Zapewne większość o tym wie, ale dla pozostałych last minute https://www.armahobby.com/category/winter-sale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 W dniu 31.12.2022 o 21:15, letalin napisał: Ja tylko żałuję, że AH nie ma inwestora, bo to oni powinni wydać Hurri w 1/32 i by zamknęli temat. Problem w tym, że niezbędne ku temu byłyby takie warunki, w których zarobiłaby nie tylko Arma, ale i inwestor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Nie jestem w sprawach finansowych dobrym doradcą. Mój poziom to: "Weź kredyt, zmień pracę, wyjedź z Kraju". Nigdy nie byłem przedsiębiorcą. Jestem pewien, że mają tam swoje pomysły na rozwój i życzę im, żeby te pomysły działały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 1 hour ago, caughtinthemiddle said: Problem w tym, że niezbędne ku temu byłyby takie warunki, w których zarobiłaby nie tylko Arma, ale i inwestor. To nie jest żaden problem, to warunek konieczny. Myślę, że lepiej sobie darować doradztwo finansowe. Jak się rozwijają to chyba dramatu nie ma. Ja jak wygram na loterii to piszę ofertę jeszcze tego samego dnia . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Luljan, mając kasę, to do Ciebie piszą ludzie z ofertami, a nie ty do nich. To jest podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Taaa, jesteś pewny? Pisze ten co chce inwestować. To on decyduje gdzie chce lokować kapitał. Ten co się dowiedział, że masz i truje dupę, to raczej golas z problemami. Tyle temacie „podstawy” mam do powiedzenia . 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 7 godzin temu, Marek K napisał: Zapewne większość o tym wie, ale dla pozostałych last minute czy to rzeczywiscie takie sale, ze prawie 25 Euro za 1:72? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 44 minuty temu, BRAVO112 napisał: czy to rzeczywiscie takie sale, ze prawie 25 Euro za 1:72? Winter deal packages of Arma Hobby kits and overstock sale of other manufacturer's products: Arma Hobby kits with 3D printed accessories Eduard – 20% Hobby2000 – 20% Tamiya – 15% Meng – 15% selected Hataka paints - 40% Products from other than Arma Hobby manufacturers are not subject of further discounts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 No cóż Luljan, widocznie inaczej mnie uczono ekonomi. Może dlatego nie muszę czekać na wygraną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 35 minut temu, India napisał: widocznie inaczej mnie uczono ekonomi. Może dlatego nie muszę czekać na wygraną? mnie uczono ekonomii politycznej socjalizmu i filozofii marksistowsko-leninowskiej. Wygrana na loterii jest jedyną zgodną z prawem metodą na uzyskanie środków na zakupienie większościowych udziałów w Eduardzie i przeniesienie ich do AH. 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 2 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2023 (edytowane) Na blogu zamieściłem recenzję zestawu "Cactus Air Force" czyli najnowszego dwupaku od AH. https://zap-modelarstworedukcyjne.blogspot.com/2023/01/cactus-air-force-deluxe-set-172-arma.html Edytowane 3 Stycznia 2023 przez Roland_Sebastian 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 (edytowane) 17 godzin temu, Roland_Sebastian napisał: Na blogu zamieściłem recenzję zestawu "Cactus Air Force" czyli najnowszego dwupaku od AH. https://zap-modelarstworedukcyjne.blogspot.com/2023/01/cactus-air-force-deluxe-set-172-arma.html Bardzo fajna i szczegółowa recenzja , tylko jedna uwaga do niej i większości recenzji/dyskusji o naszych modelach - tu nie ma odlanych elementów a są wtryskiwane/wtryśnięte. Odlewane były ( i nadal są ) elementy żywiczne. Technologia produkcji "wyprasek" z Polistyrenu to wtrysk a nie odlewanie i jest to językowy błąd poważniejszy niż brak nitów czy "jamki skurczowe" Edytowane 3 Stycznia 2023 przez mysiek13 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 17 godzin temu, Roland_Sebastian napisał: Na blogu zamieściłem recenzję zestawu "Cactus Air Force" czyli najnowszego dwupaku od AH. I jeszcze druga recenzja - bardzo podobna w wydźwięku https://www.kfs-miniatures.com/1-72-cactus-air-force-deluxe-set-arma-hobby/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 2 godziny temu, mysiek13 napisał: tu nie ma odlanych elementów a są wtryskiwane/wtryśnięte Ok, będę pamiętać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 Na blogu producenta jest instrukcja do Hurricane Mk.IId. Wysyłki podobno na dniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 Mam leszczarskie pytanko. Gdzieś- nie wiem czy nie na blogu Army czytałem, że wypraski dają możliwość zrobienie wersji od jakiejś tam wczesnej do Q. N-kę zrobię bez grubszych przeróbek? Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to trzeba wywalić półcalówki i to wszystko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi