zegeye Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 Ten japończyk to bardzo PRO. Ale już z szachownicami ..... to nuda 8-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 Ja bym jeszcze dołożył jakomśszczałę najlepiej czerwonom "Załogi Wyborowej" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Listopada 2023 Autor Share Napisano 16 Listopada 2023 2 godziny temu, jmx62 napisał: dołożył jakomśszczałę najlepiej czerwonom "Załogi Wyborowej" To już za bogato by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 Ale że tak powiem atrakcyjnie. Na bogato to by było jakby: pod kabiną kilka rzędów małych gwiazdek jako symbole zwycięstw powietrznych. oczywiście mam na myśli gwiazdki białe w niebieskich kółkach. A co nie mógł walczyć we Wietnamie i nakosić kilka Phantomów i Starfighterów? Jak sci-fi to niech tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Listopada 2023 Autor Share Napisano 24 Listopada 2023 (edytowane) Pomarudzili i pomarzyli, to teraz rzeczywistość: W związku z tym, że ma to być maszyna z 1 PLM to ma być po myśliwsku - 4 sidełindery plus dwa baniaki na naftę (bo wiadomo - na dopalaczu to żre niemiłosiernie) Teraz poleci podkład kontrolny - jak będzie git to smalę kolory Edytowane 27 Listopada 2023 przez abtb 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Listopada 2023 Share Napisano 25 Listopada 2023 W dniu 16.11.2023 o 19:16, jmx62 napisał: Na bogato to by było jakby: pod kabiną kilka rzędów małych gwiazdek jako symbole zwycięstw powietrznych. oczywiście mam na myśli gwiazdki białe w niebieskich kółkach. Zmieniłbym te białe na czerwone.Jak Wujek Sam wydał zgodę na sprzedaż to raczej walczył z drugą stroną i parę MiG-ów mogło paść jego łupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Listopada 2023 Share Napisano 25 Listopada 2023 A nie myślałeś żeby sidewindery zamienić na R-60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Listopada 2023 Autor Share Napisano 25 Listopada 2023 (edytowane) W dniu 25.11.2023 o 15:41, mig napisał: A nie myślałeś żeby sidewindery zamienić na R-60? Eee, raczej nie - jak dostaliśmy latadło to i vyzbroy wzięliśmy z dobrodziejstwem inwentarza A poza tym pudełko z sidewinderami już leci pocztą do mnie, więc o zmianie nie ma mowy A tymczasem, w związku z ostrymi zimami w Polsce i sporą ilością soli drogowej będącej w użyciu, należało kadłub dobrze zabezpieczyć poprzez smołowanie: Smołę pokryłem następnie bazą pod kolejne ajwaje kolorystyczne: Jutro kolejny etap maskowania i malowanie jakimiś tam formami sreberka . A jak pójdzie dobrze to i jest szansa na szachownice i numerek Edytowane 27 Listopada 2023 przez abtb 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Skoro dostaliśmy F-104 to może nasi konstruktorzy próbowali dostosować te samoloty do przenoszenia pocisków R-60. Takie tylko rozmyślania bo model i tak jest z kategorii si-fi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Listopada 2023 Autor Share Napisano 27 Listopada 2023 (edytowane) 16 godzin temu, mig napisał: Skoro dostaliśmy F-104 Aha, na pewno - grube petrodolary nas to kosztowało 16 godzin temu, mig napisał: nasi konstruktorzy próbowali dostosować te samoloty do przenoszenia pocisków R-60. Ja wiem, że temat "dostosowywania" jest ostatnio modny ale ja nie mam zamiaru iść drogą naszych wschodnich sąsiadów 16 godzin temu, mig napisał: bo model i tak jest z kategorii si-fi. Tak nie do końca - sam model jest wiernym odwzorowaniem wersji G istniejącej w rzeczywistości. Fikcyjne jest tylko polskie oznakowanie. Tak trochę jak swego czasu ktoś "wpuścił" na konkursy Su-27 w polskich barwach z Mińska Mazowieckiego A tymczasem trochę się wymalowało: Numerek seryjny już nadany: Z dobrym żaglem dziś szachownice i reszta oznakowań. Potem kalki i wiuuu Edytowane 27 Listopada 2023 przez abtb 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Listopada 2023 Autor Share Napisano 27 Listopada 2023 (edytowane) I jeszcze takie małe podsumowanie drugiej "trójki" w tym warsztacie: Galerie jeszcze w tym roku Edytowane 27 Listopada 2023 przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 27 Listopada 2023 Share Napisano 27 Listopada 2023 Właśnie dotarło do mnie, dlaczego robisz te śledzie, a nie jakieś ładne samoloty. Po prostu przy tych kształtach najwięcej się ich mieści na metrze kwadratowym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 27 Listopada 2023 Share Napisano 27 Listopada 2023 Ja mam inną koncepcję. Kolega ma podejście do tematu zgodne ze starą wojskowa zasadą. Może być h...wo ma byc jednakowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Listopada 2023 Autor Share Napisano 27 Listopada 2023 (edytowane) 48 minut temu, giberes napisał: Właśnie dotarło do mnie W końcu Po prawie pięciu latach - ale jak to mówią - lepiej późno niż wcale 48 minut temu, giberes napisał: jakieś ładne samoloty Będą, będą. Ale do działu wiatracznego, gdzie wkleiłem wczoraj galerię Mi-24 to już się zajrzeć nie chciało 48 minut temu, giberes napisał: najwięcej się ich mieści na metrze kwadratowym. Wygrał pan sanki plus łopatę do odgarniania śniegu (biorąc pod uwagę aurę za oknem - nagroda to "szczał" w dziesiątkę . Aha - trzeba odebrać osobiście w Bielsku ) 18 minut temu, Endrju napisał: Może być h...wo ma byc jednakowo. O właśnie - przysłowia mądrością narodu Edytowane 27 Listopada 2023 przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 27 Listopada 2023 Share Napisano 27 Listopada 2023 5 godzin temu, abtb napisał: Ale do działu wiatracznego, gdzie wkleiłem wczoraj galerię Mi-24 to już się zajrzeć nie chciało Bez zbędnej wywłoki naprawię to niedopieprzenie 5 godzin temu, abtb napisał: Wygrał pan sanki plus łopatę do odgarniania śniegu (biorąc pod uwagę aurę za oknem - nagroda to "szczał" w dziesiątkę . Aha - trzeba odebrać osobiście w Bielsku No problem, jak mawiają najstarsi Indianie. Co drugi dzień przejeżdżam w drodze do Milejczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Listopada 2023 Share Napisano 27 Listopada 2023 Czy takie śledziofilstwo nie jest już karalne...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Listopada 2023 Autor Share Napisano 27 Listopada 2023 (edytowane) Aha, na pewno A tymczasem muszę przyznać - ten widok ryje beret Edytowane 28 Listopada 2023 przez abtb 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Listopada 2023 Share Napisano 27 Listopada 2023 9 minut temu, abtb napisał: muszę przyznać - ten widok ryje beret Tak to skomentuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Listopada 2023 Autor Share Napisano 28 Listopada 2023 Czy ta grafika jest aby prawidłowa? Bo jakoś nie kojarzę żeby nasze latawce po drugiej wojnie miały szachownice na górnych powierzchniach Na szczęście na grafice wymalowanej przez @Grzes-ia tych szachownic nie ma, więc śpię spokojnie Dziś kontynuacja pracy twórczej poprzez nalepianie nalepek - dużo tego nie będzie, ale wieczór zleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 Nie żebym się czepiał ale czy prawa szachownica na kadłubie nie jest trochę krzywo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Listopada 2023 Autor Share Napisano 28 Listopada 2023 31 minut temu, Xmen napisał: czy prawa szachownica na kadłubie nie jest trochę krzywo? Nie, nie jest Jest tam cała masa linii do których można się odnieść przy pozycjonowaniu - nie ma szans coś krzywo wyjść. A poza tym szachownica jest "powiązana" z paskiem na doopie i jest do niego idealnie równoległa. Także wniosek jest jeden (a właściwe dwa) - zrestartować monitor i/lub pójść do okulisty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 Brakuje na tym śledziu jeszcze znaczka: "Załogi Służby Socjalistycznej". Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 5 godzin temu, Xmen napisał: czy prawa szachownica na kadłubie nie jest trochę krzywo? To złudzenie apteczne spowodowane zakrzywieniem czasoprzestrzeni powstałe wokół mnogości modeli wychodzących spod pędzla Tomka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Listopada 2023 Autor Share Napisano 28 Listopada 2023 9 minut temu, Endrju napisał: zakrzywieniem czasoprzestrzeni powstałe wokół mnogości modeli wychodzących spod pędzla Tomka. Nalepiło się tego. I to sporo. W lipcu/sierpniu tego roku minęło .........40 lat od chwili gdy po raz pierwszy zlepiłem (to dobre słowo) plastikowy model. To był Jak 1 kupiony na wywczasie w Krakowie w 1983 roku. Zlepiłem go na szybko u ciotki w Jeleniej Górze. A "błękitnego" Łosia (kupionego razem z "zielonym" Jakiem), z pomocą starszego brata, już zlepiłem w domu. I obowiązkowo był w .....rumuńskim oznakowaniu. Ależ mi się ono podobało. A potem to już poszło - Kp, Novo, OEZ Letohard kupiony na wycieczce do Czechosłowacji, kartony z MM, itd i itp. Oj, czas zleciał w przysłowiowym oka mgnieniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 3 godziny temu, PrzemekW napisał: Brakuje na tym śledziu jeszcze znaczka: "Załogi Służby Socjalistycznej". Przemek Sprawdź mój wpis z 16listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi