Vieh_san Napisano 30 Listopada 2022 Napisano 30 Listopada 2022 (edytowane) Witam i zapraszam do mojej kolejnej galerii. Tym razem temat był dość mi bliski, a mianowicie Mi-2 w barwach Lotniczego Pogotowia Ratunkowego. Śmigło o rejestracji SP-ZXY stacjonowało w Zielonej Górze, w późniejszym okresie nazwa kodowa Ratownik 15. Sam model to Hobby Boss z dodatkami w postaci, wydechów i osłon wlotów powietrza z Quickboosta, blaszki Parta do modelu Intecha, tablica przyrządów Yahu, sprzęt medyczny, koła i kilka innych pomniejszych pierdółek moja własna inwencja, łopaty wirnika głównego Intech, głowica wirnika ResKit. Trochę się bawiłem z tym modelem, bez parcia, ale mimo to już się trochę nim zmęczyłem ;D nieprzyzwyczajony jestem do takich długich warsztatów. Farba wykorzystana do malowania pomarańczowych pasów to Hataka RAL 2008, natomiast niebieska góra to była farba, która najbardziej mi pasowała z tych które posiadam Mr. Hobby Blue Impulse, łopaty wirnika głównego Mr. Color 351. Nie przedłużając. WARSZTAT Edytowane 30 Listopada 2022 przez Vieh_san 19 Cytuj
Bikernytzu Napisano 30 Listopada 2022 Napisano 30 Listopada 2022 Świetna robota! Robi wrazenie. Gratuluje pięknego modelu. 1 Cytuj
Mitrandir Napisano 30 Listopada 2022 Napisano 30 Listopada 2022 Bardzo very cacy Jak dla mnie ciut za czysty Ciesze się, że mogłem pomóc... 1 Cytuj
Grzes Napisano 30 Listopada 2022 Napisano 30 Listopada 2022 Elegancko Dzięki, że nie musiałem długo czekać na finał Tymczasem, 4 lata temu... 1 1 Cytuj
jmx62 Napisano 30 Listopada 2022 Napisano 30 Listopada 2022 39 minut temu, Mitrandir napisał: Jak dla mnie ciut za czysty A jaki ma być ratownik? Sterylny A swoją droga to przednie szybki są jednak trochę "zapaproszone". I lusterko-podstawka. Ok! Dość czepiania się bo nie ma do czego. Bardzo eleganckie śmigło. 1 Cytuj
barszczo Napisano 30 Listopada 2022 Napisano 30 Listopada 2022 Kawał dobrej roboty. Podoba się bardzo . 1 Cytuj
Vieh_san Napisano 30 Listopada 2022 Autor Napisano 30 Listopada 2022 4 godziny temu, Mitrandir napisał: Bardzo very cacy Jak dla mnie ciut za czysty Ciesze się, że mogłem pomóc... Troszkę tam okopciłem ;D ale bardzo się bałem przesadzić, a na zdjęciach SP-ZXY jakiś uświniony nie był. Oczywiście się odwdzięczę 4 godziny temu, Grzes napisał: Elegancko Dzięki, że nie musiałem długo czekać na finał Tymczasem, 4 lata temu... A mówiłem, że będzie? No i jest Gratuluję dyplomu. Może kiedyś tam się przełamię i gdzieś pokażę kilka moich ulepków 3 godziny temu, jmx62 napisał: A jaki ma być ratownik? Sterylny A swoją droga to przednie szybki są jednak trochę "zapaproszone". I lusterko-podstawka. Ok! Dość czepiania się bo nie ma do czego. Bardzo eleganckie śmigło. Wycierałem, ale za nic nie chciały mi się całkowicie usunąć. Co do środka to jeszcze spróbuję delikatnie dmuchnąć aero. 2 godziny temu, M.A.V. napisał: bardzo fajnie że go otworzyłeś Dziękuję, taki był plan od początku, ale tylko tylnie drzwi bo bałem się ciąć przód. Na szczęście okna są na tyle duże, że w miarę widać środek. Cytuj
Endrju Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 Model pierwsza klasa. Wykonanie rewelacyjne. Aż wzrok trudno oderwać. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi