Mikolaj75 Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 Akurat na Święta. Nieco bardziej kolorowy niż te nasze. Pomyślności wszystkim Państwu 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 Bardzo ładny. Jakie kolory użyte do malowania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 Świetna Jedenastka . Plus za malowanie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 Geniusz - przyłożył siatkę ogrodzeniową i wymalował kamo . Po prostu genialne rozwiązanie A poza tym to modelik świetny Jednak te rumuńskie PZL-e mają swój urok. Daję serducho. Czy się mylę czy zastosowałeś jakieś nowe techniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 Bardzo ładny Puławszczak, jestem jak najbardziej na TAK!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2022 Dzięki za dobre opinie. Xmen - brąz: MRP-108; zieleń: Gunze H302 rozjaśniany żółtym; błękit: H25 rozjaśniany bielą; żółty: Bilmodel 164. abtb - techniki nie są nowe, już wcześniej ćwiczone na P.7 i Dornierze - generalnie zintensyfikowałem cieniowanie farbami olejnymi na kilka sesji i praktycznie poprzez ich rozcieranie bez użycia white spiritu na satynowej powierzchni, do tego wcześniej znane etapy: "marmurek", kolory bazowe malowane transparentnie, filtr. Zwracam też uwagę, żeby efekty były na modelu rozłożone równomiernie, ale bez zachowania ścisłej symetrii - o ile w ogóle symetria może być nieścisła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 Nie było warsztatu??? Do ukarania !!! A na serio kolejny b. udany modelik . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 Wysmakowane zdjęcia, że o reszcie nie wspomnę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 No bardzo ładny model, widać że Cię nie zmęczył. Jak to, tak pyk i jest? nic nie przerabiałeś, nie wierzę. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 Fajny. I rumuński... Te niepolskie Pułaszczaki coś w sobie mają. 31 minut temu, marek d napisał: Jak to, tak pyk i jest? nic nie przerabiałeś, nie wierzę. Idę o zakład, że Mikołaj nie wytrzymał i coś dorabiał / przerabiał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 Świetny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 (edytowane) Jest śliczny. Może troszkę wash na górze mnie nie przekonuje - za bardzo go widać? Dołączam do pytań o konwencję - Prosto z Pudła, czy również jakieś własne przeróbki? Edytowane 26 Grudnia 2022 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 26 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2022 Dziękuję za wpisy. Michał - z tym washem na armowej 11 to nie jest łatwo, linie są dość konkretne, ale trzeba bardzo uważać, bo oczywiście wpływa też do żłobków. Ja ten wash rozjaśniałem po pierwszym podejściu. Momentami jest chyba nawet jaśniejszy od bazy. Na każdej fotce, która łapie światło bardziej z boku linie wyglądają na ciemne, co jest efektem ich fabrycznego wyglądu. W każdym razie mi subiektywnie pasuje. Zresztą pewnie 11-tka będzie tu i tam ze mną podróżować, to będzie można samemu ocenić Względem zapytań o przeróbki: Naprawdę niewiele: - rynkowe - venturka i chłodnica od Mastera; - własne - nitowanie, listwy kadłubowe z folii alu, rozpórki przy kolektorze spalin, cięgna amortyzatorów, uchwyty do wsiadania przy wiatrochronie, maszcik na stateczniku, pitocik pod skrzydłem, dziurki w fotelu, chyba tyle..; - kalki - techmodowe z zestawu 11b od IBG, numerek 317 od MrDecal 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 Godzinę temu, Mikolaj75 napisał: Względem zapytań o przeróbki: Naprawdę niewiele: - rynkowe - venturka i chłodnica od Mastera; - własne - nitowanie, listwy kadłubowe z folii alu, rozpórki przy kolektorze spalin, cięgna amortyzatorów, uchwyty do wsiadania przy wiatrochronie, maszcik na stateczniku, pitocik pod skrzydłem, dziurki w fotelu, chyba tyle..; - kalki - techmodowe z zestawu 11b od IBG, numerek 317 od MrDecal No!... Więc jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 20 minut temu, HK1885 napisał: No!... Więc jednak. Oj tam oj tam, kosmetyka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Super P11. Kolejny fajny model do rumuńskiej kolekcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2022 Dzięki Rymulus. To najwyższy czas. W niedługim czasie ustanowisz na kilka stuleci wzorzec P.11c w 72 i nie będzie co już pokazywać w tym temacie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Nie lubię tych samolotów, nie mój klimat, ale ten mi się bardzo podoba, fajnie pomalowany, ogólnie cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 28 Grudnia 2022 Share Napisano 28 Grudnia 2022 Bardzo ładne malowanie. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi