RogerM Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 6 minut temu, Xmen napisał: 16 minut temu, RogerM napisał: Niezły kabaret Dlaczego kabaret? U jednego się da u drugiego nie.Jak łatwo jest oceniać ze swojego punktu widzenia. Odpowiem nie dlatego, że mam ochotę tylko, że mnie ten wątek coraz bardziej rozśmiesza... Wyraziłem swoją opinię, nie oceniałem, to jednak jest różnica, której może nie dostrzegasz. Ujął mnie fragment o ocenianiu ze swojego punktu widzenia. Nie jestem pewien ale wydaje mi się, ze ciężko jest oceniać z nieswojego punktu widzenia....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 (edytowane) 14 minut temu, RogerM napisał: Odpowiem nie dlatego, że mam ochotę tylko, że mnie ten wątek coraz bardziej rozśmiesza... Wyraziłem swoją opinię, nie oceniałem, to jednak jest różnica, której może nie dostrzegasz. Ujął mnie fragment o ocenianiu ze swojego punktu widzenia. Nie jestem pewien ale wydaje mi się, ze ciężko jest oceniać z nieswojego punktu widzenia....... Spoko.Poprostu się nie zrozumieliśmy. W tym momencie zakończę udział w tej jakże kulturalnej dyskusji. Koledze @Kolekcjoner WPżyczę powodzenia w dalszych pracach choć pewnie niekoniecznie na tym forum. To tyle i do widzenia. Edytowane 19 Stycznia 2023 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 24 minuty temu, RogerM napisał: Nie jestem pewien ale wydaje mi się, ze ciężko jest oceniać z nieswojego punktu widzenia....... A ja chętnie jeszcze...bułę pomęczę. Na tym polega największa trudność Oceny...być obiektywnym czy subiektywnym? Obiektywnie: kolega maluje za grubymi warstwami, powinien lżej i rzadszą farbą itd....jak już trzyma się pędzelków, mało dokładnie obrabia detale. Choć nie wykluczam - może są przeciw temu jakieś ograniczenia ...bo nie znamy się z kolegą osobiście. Ocena subiektywna? To ocenianie na podstawie własnego stanu posiadania bez wiedzy o ocenianym. Aerograf???? Co za prooblem - jak mnie stać to i innych też...blok? Ja też mieszkałem w bloku: były - 80m i 4 pokoje bo ojciec przodownik. A my w 5 na 42m... ten sam blok. Jak to? Nie dasz rady zrobić śrubek w 72na feldze 3mm no bez jaj, dziecko by zrobiło.. i to do kolesia np. po udarze ( nie chwali się tym bo i po co???) I potem mamy : ,,naciski" ,,groch o ścianę" ,, zaniżanie poziomu" itp. brednie. Sorki...ulało mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 3 godziny temu, Xmen napisał: Dlatego że są takie wysokie wymagania.Malo kto jest w stanie je spełnić.Ekskluzywność i elitarność do czegoś w końcu zobowiązuje. Ferrari i Prada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 (edytowane) 6 minut temu, astarott napisał: Ferrari i Prada Nieprawda. Ty znowu z tymi autami i kasą. Na niebieskim po prostu musisz trzymać ramkę przez bibułkę a przy malowaniu obowiązuje mały palec - wyprostowany. Edytowane 19 Stycznia 2023 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, marek d napisał: Gdzie? tam w warsztatach i galeriach lotniczych wiatr hula. Zostawmy ten temat. Polecam przeglądać po aktywnych wątkach, ostatnie lata to sporo prac w galeriach i warsztatach konkursowych. 4 minuty temu, socjo1 napisał: Nieprawda. Ty znowu z tymi autami i kasą. Musisz trzymać ą, ę ramkę przez bibułkę a przy malowaniu obowiązuje mały palec - wyprostowany. Edytowane 19 Stycznia 2023 przez astarott 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelasz Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 4 godziny temu, Xmen napisał: Dlatego że są takie wysokie wymagania.Malo kto jest w stanie je spełnić.Ekskluzywność i elitarność do czegoś w końcu zobowiązuje. Ja tylko chciałem wyrazić ubolewanie, że smutne czasy nadeszły kiedy zwykła estetyka jest ekskluzywna i elitarna. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 Cytat Dlatego że są takie wysokie wymagania.Malo kto jest w stanie je spełnić. Pieśń przeszłości. A i wtedy wymagania były zupełnie podstawowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) 11 godzin temu, astarott napisał: Polecam przeglądać po aktywnych wątkach, ostatnie lata to sporo prac w galeriach i warsztatach konkursowych. Chyba nie przeczytałeś uważnie mojego postu. No gdyby nie te konkursy było by słabo. Normalne warsztaty i galerie zdecydowana większość powielona jest tu. Jedyny wyjątek to perełka pana Marcina Matejko. Tylko trochę odjechaliśmy już od głównego tematu. Edytowane 20 Stycznia 2023 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 4 minuty temu, marek d napisał: Jedyny wyjątek to perełka pana Marcina Matejko. Tylko trochę odjechaliśmy już od głównego tematu. W tym kontekście to ani trochę - Marcin jest niedoścignionym mistrzem w budowie PZL-ek. Takich ludzi nam trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 6 minut temu, abtb napisał: Marcin jest niedoścignionym mistrzem w budowie PZL-ek. .. i nie tylko, można wymienić więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Marca 2023 Autor Share Napisano 25 Marca 2023 Wasze skargi i zażalenia zostały wysłuchane. P.11c dostała washa i okopcenia wydechów. Jak ktoś chce się bliżej przyjrzeć to zapraszam na konkurs do Bytomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 Tu nie chodzi o krytykę, tylko o formę jej wyrażania. Wskazując błędy należy to robić tak, jakbyśmy byli fizycznie razem w modelarni, jak ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Widziałem na żywo i wygląda całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi