Vieh_san Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Żeby się zmotywować zakładam kolejny warsztat. Tym razem na blat trafia Su-22UM3K od firmy Modelsvit. Od razu trzeba powiedzieć, że ilość części, ich jakość jak i detale są na naprawdę najwyższym poziomie. Trochę się stresuję żebym podołał bo niektóre elementy wydają się dosyć skomplikowane, plus zmienna geometria skrzydeł. Ilość elementów w dwóch fotelach chyba jest większa niż w niejednym całym modelu (23 x 2, czyli 46 elementów na dwa fotele). Cały model składa się z 221 części, także szykuje się niezła zabawa. Nie zdecydowałem się jeszcze na malowanie, niby w pudle są kalki dla dzika, ale robiłem go w tamtym roku dla kolegi, z tą różnicą, że wypraski były KP. Bardziej bym chyba skłaniał do tradycyjnego kamuflażu, lub tego nowoczesnego szarego. Jednak chyba najbardziej bym chciał ten stary klasyczny. Zdjęcie z instrukcji składania fotela. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Godzinę temu, Vieh_san napisał: Nie zdecydowałem się jeszcze na malowanie A może by tak Tygrysiczkę... Wprawdzie jeszcze niedostępna, ale zanim dojdziesz do malowania, kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Przymierzałem się do Modelsvita, ale po zmalowaniu szarego ( z powodu grupowego lklejenia MC) straciłem zainteresowanie. Więc chętnie popatrzę na to cudo bo detal wymiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Grzes napisał: A może by tak Tygrysiczkę... Wprawdzie jeszcze niedostępna, ale zanim dojdziesz do malowania, kto wie... No to by było optymalnie, bo charakterystyczny i w kamo. 1 godzinę temu, myszaty napisał: Przymierzałem się do Modelsvita, ale po zmalowaniu szarego ( z powodu grupowego lklejenia MC) straciłem zainteresowanie. Więc chętnie popatrzę na to cudo bo detal wymiata. Ja po KP to tak średnio chciałem, ale jednak ten detal mnie przyciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 2 godziny temu, Grzes napisał: Tygrysiczkę... Chyba Tygrysa? ? W końcu to Suchoj... Dla mnie zbyt ekstrawaganckie. Ale: de gustibus non est disputandum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 1 minutę temu, myszaty napisał: Chyba Tygrysa? ? Błądzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Popatrzę, bo to niezły model jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 37 minut temu, myszaty napisał: Chyba Tygrysa? ? W końcu to Suchoj... Dla mnie zbyt ekstrawaganckie. Ale: de gustibus non est disputandum. To Suka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 Między łapy nie zaglądałem, także się nie wypowiem. Zobaczymy, co ma być to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Ładny model, niedawno był w konkursie na nPWMie. Popatrzę co zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 4 godziny temu, mirage3 napisał: To Suka jest Jaka tam Suka to Szparka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 4 godziny temu, mirage3 napisał: To Suka jest Albo ,, Sucz" ... Szparka ma większą dziurę w kabinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Nooo to ja rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 1 godzinę temu, HK1885 napisał: Ładny model, niedawno był w konkursie na nPWMie. Popatrzę co zrobisz. Przejrzałem właśnie przed chwilą warsztat i galerię. Wychodzi na to, że w kilku miejscach będzie trzeba uważać, ale można zrobić z tego świetny model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 22 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2023 Bez szaleństw na razie. Skończyłem sklejać jeden fotel. Zajęło mi to chyba 1,5h, natomiast teraz robię drugi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 Ja tez wbijam na widownie Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 No fajny temat. Jak tam będzie potrzeba jakiejś dokumentacji zdjęciowej służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 Dajesz Dajesz bo to fajny model, u mnie i leży i czeka w kolejce po Migu-29 i kilku następnych. A niestety na kalki do tygrysiego malowania trzeba trochę poczekać, bo Modelmaker robi wznowienie od poł roku ale podobno już za chwileczkę , już za momencik maja być gotowi Jakbyś potrzebował jakiś zdjęć to dawaj znać, bo trochę dokumentacji już pozbierałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 2 godziny temu, Psar77 napisał: Ja tez wbijam na widownie Powodzenia ! Nie wbijaj bo wlecisz z drzwiami, zrobisz przeciąg i warby będą za szybko wysychały Na spokojnie, pełna kulturka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 24 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2023 Szczerze to nie mogę znaleźć zdjęć paneli za fotelami wyrzucanymi. W instrukcji jest niby opisane co jak pomalować, ale wolałbym mieć fotę. Najlepsze pewnie by było takie bez foteli w kabinie, ale nigdzie nie widzę takiego. Najwyżej pomaluję po prostu tak jak jest w instrukcji, to też nie jest tak, że to będzie super widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 Może trochę pomogę, wszak to z wersji bojowej ale powinno być tak samo w szkolno-bojowej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 On 1/20/2023 at 3:15 PM, Vieh_san said: Ilość elementów w dwóch fotelach chyba jest większa niż w niejednym całym modelu Witam! Tak duża liczba drobnych detali pozwala na złożenie fotela z pudełka nie gorszego niż z żywicy. Popatrzę budowę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2023 10 godzin temu, Tazman79 napisał: Może trochę pomogę, wszak to z wersji bojowej ale powinno być tak samo w szkolno-bojowej Dzięki trochę ten drugi panel się różni, ale kolory mniej więcej będę wiedział jakie dobrać. 3 godziny temu, JollyMonk napisał: Witam! Tak duża liczba drobnych detali pozwala na złożenie fotela z pudełka nie gorszego niż z żywicy. Popatrzę budowę! Tak, zdecydowanie A na pewno nie będą szpeciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 12 minutes ago, Vieh_san said: A na pewno nie będą szpeciły Otóż to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi