marek d Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 (edytowane) Przedstawiam moją najnowszą plasykową instalację. Modelik prosto z pudła + lufy Mastera+ pasy z zapasów. Kilka fotek, nie marudzić na jakość. N1K2-J Shiden-kai "343-C-45" dowódcy 701 Dywizjonu 343 Grupy Powietrznej (701 Hikotai / 343 Kokutai) W czasie budowy były okresy że się nie lubiliśmy z modelikiem co pewnie odbiło się na wykonaniu. Gdyby był doskonały to musiał bym szukać nowego hobby. Jednak zapraszam do wyrażania opini wszelakich. Można rzucać pomidorami /byle nie w modelistę/, szydzić i podobne fanaberie. Jednak ochy i achy lubię bardziej. Zapraszam do oglądania. Edytowane 8 Lutego 2023 przez marek d 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Paskud samolot, ale model bardzo fajny, dobrze że się przemogłeś. Miałem kiedyś to samo z P-40E, bardzo nam było nie po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 2 godziny temu, marek d napisał: W czasie budowy były okresy że się nie lubiliśmy z modelikiem co pewnie odbiło się na wykonaniu. Śladów poważniejszych urazów, czy złamań nie widzę. Poza tym bardzo ładny wyszedł. Całość nieco ciemno się prezentuje, ale może to wina koloru tła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 (edytowane) Malowanko ale zastanawiam się nad tymi klapami czy w rzeczywistości były takie niesymetryczne. Mam tylko taką fotkę i trochę inaczej to wygląda Edytowane 8 Lutego 2023 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 A tyle było narzekania. Bardzo ładny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 34 minuty temu, Adamo722 napisał: zastanawiam się nad tymi klapami Patrzę na model jest Ok, patrzę na foto coś nie halo. Podejmę stosowne działania, tz nic nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Bardzo sympatycznie wygląda, pomarudzę tylko że jest dość duża rożnica między powierzchniami z gory i dołu. Wiem że srebrny to dość niewdzięczny temat przy brudzeniu , ale można było więcej uświnić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 13 minut temu, Marek K napisał: pomarudzę tylko Ależ proszę bardzo, jest wskazane. Fajnie że Ci się chciało. Pewnie że można więcej/ mniej. Tak sobie wymyśliłem maszynę dowódcy. Otarcia mocno wyszły na fotkach, powiem sakramentalne: na żywo wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 2 godziny temu, Adamo722 napisał: Malowanko ale zastanawiam się nad tymi klapami czy w rzeczywistości były takie niesymetryczne. Mam tylko taką fotkę i trochę inaczej to wygląda Ale że o co chodzi z tymi klapami? Co niby jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 5 minut temu, jmx62 napisał: Co niby jest nie tak? Pytaj Adamo. Wg mnie jest Ok. Na fotkach lekko z góry przy kadłubie przerwa wygląda nie równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Modelik świetny, bardzo mi się podobają przetarcia, na minus jak dla mnie zbyt mocne rozjaśnienia paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Elegancki grubelek, przebarwienia na górze siępodobająsię Faktycznie ten spód taki czysty jakiś, nawet kapciuszków mu nie ufyfluniłeś. Ogólnie oceniam 0/10, bo nie jest to P-40 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 No piękny Shiden Kai . Świetne zużycie powłoki lakierniczej, zwłaszcza w rejonie kabiny. Naprawdę miniatura robi wrażenie prawdziwej maszyny frontowej zmęczonej walką. Ogromny plusik za misterne przenitowanie płatowca. Cholernie fajny model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 素敵な飛行機、さらに良いモデル。 バンザイ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 Kwinto ten z obrazka krzyczy w szafie. ありがとう 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Model George pierwsza klasa, aż miło popatrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 4 godziny temu, HK1885 napisał: 素敵な飛行機、さらに良いモデル。 バンザイ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Ale fajne zdjęcie , mogę skopiować na avatar ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 (edytowane) 14 godzin temu, marek d napisał: Pytaj Adamo. Wg mnie jest Ok. Na fotkach lekko z góry przy kadłubie przerwa wygląda nie równo. Moim zdaniem może być jakiś błąd w położeniu klap i ich symetrii do skrzydła. Nie powinno być dziury w skrzydle. Postaram się znaleźć jakieś kwity i oryginalne fotki do wyjaśnienia Edytowane 9 Lutego 2023 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Elegancki. Szkoda tylko, że brzuszek a szczególnie podwozie potraktowałeś jak dla obcego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 6 godzin temu, Marek K napisał: Ale fajne zdjęcie , mogę skopiować na avatar ? Ależ proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Te pasy na kadłubie nie były koloru czerwonego. Detale klap: Edytowane 9 Lutego 2023 przez bsnt3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 39 minut temu, bsnt3k napisał: Te pasy na kadłubie nie były koloru czerwonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Godzinę temu, bsnt3k napisał: Te pasy na kadłubie nie były koloru czerwonego. Obstawiasz białe? Rozwiązania chyba należało by poszukać w tej książce: A wracając do modelu i pomijając kolor pasów, muszę z czystym sumieniem stwierdzić, że model bardzo mi się podoba. "Zużycie" powierzchni płatowca fenomenalne. Piękny ci on Edytowane 9 Lutego 2023 przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 białe, żółte trzeba by było zobaczyć w gakkenie o shiden kai bo tam są w miarę aktualne badania na ten temat. na pewno nie czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi