Xmen Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Przedstawiam następny ukończony model.Model w malowaniu Regia Aeronautica.Wnętrze zrobione z wykorzystaniem zestawu Eduarda natomiast kalkomanie są z zestawu RS Model. Galeria miała być jutro do kawy ale że ta pora jest zaklepana przez jednego z użytkowników mimo udzielonej dyspensy wolałem nie ryzykować.Zapraszam do komentowania. A to grupowe zdjęcie moich D-520.Trzech największych użytkowników tego samolotu. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) No i pięknie. Francuz po włosku. Ostatnie zdjęcie w sam raz na fotkę admina tylko "królewskiego" na początek, a reszta jako tło. Edytowane 11 Lutego 2023 przez HK1885 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 Teraz, HK1885 napisał: Ostatnia zdjęcie w sam raz na fotkę admina Raczej się nie doczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Ładny model, ładnego samolotu. Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 26 minut temu, Xmen napisał: Raczej się nie doczekam. To się postaraj. Przearanżuj kadr, królewskiego na pierwszy plan i naprzód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 Teraz, HK1885 napisał: Przearanżuj kadr, królewskiego na pierwszy plan i naprzód Ale po co?Jak to powiedział komisarz Ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 Zrobiłem. Wrzuciłem dwa bo nie wiem które lepsze. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 13 minut temu, Xmen napisał: Zrobiłem. Perfetto signore! Perfetto! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 5 minut temu, HK1885 napisał: Perfetto signore! Perfetto! Grazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Świetna praca . Ładnie pomalowany i przykuwa uwagę. Lubię te Twoje maluszki no i wielki plus na dość rzadko widywane tematy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) Zapomniałem o najważniejszym. Wielkie dzięki kolegom @lord_karton, @HK1885, @zaruk i @Cypis za pomoc w kwestii malowania. Edytowane 11 Lutego 2023 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Fajny bo nie Francuz, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 No i jeszcze plus ode mnie za maszynę, której historię widać w malowaniu. Napiszesz, gdzie on latał? Piszesz o "trzech największych użytkownikach" - czy Włosi mieli całą jednostkę D.520? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) 9 minut temu, Helmut napisał: Napiszesz, gdzie on latał? Mogę spróbować ale zdjęcie przedstawiające tą maszynę jest różnie podpisane. 9 minut temu, Helmut napisał: czy Włosi mieli całą jednostkę D.520? I to nie jedną. Edytowane 11 Lutego 2023 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 13 minut temu, Xmen napisał: I to nie jedną. O! Które? A gdzie walczyły? A nie przemalowali którychś na swoje maziaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 1 minutę temu, Helmut napisał: A gdzie walczyły? Głównie w obronie powietrznej Włoch bo gdy zaczęły się naloty okazało się że Fiaty CR-42 słabo sobie radzą i są za słabo uzbrojone. 2 minuty temu, Helmut napisał: A nie przemalowali którychś na swoje maziaje? W maziaje nie.Część została przemalowana zestaw kolorów zielona góra i szary dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Bardzo ładny i do tego w słusznym malowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) Model przedstawia samolot prawdopodobnie z 161 Gruppo Autonomo CT. podczas walk o Sycylię.Piszę prawdopodobnie bo ciężko o pewne informacje.Niestety jedno zdjęcie tego samolotu a także innych w podobnym malowaniu ( biała 14 i biała 6)jest różnie podpisane.Raz jest to lotnisko Istres a raz lotnisko w Kalabrii. Trochę też wprowadziłem kolegę @Helmut w błąd. Większość D-520 była przydzielona do różnych jednostek.Dopiero w sierpniu 1943 roku wszystkie sprawne samoloty zgrupowano w 24 Gruppo Autonomo ale czy miała na wyposażeniu tylko D-520 to nie wiem. Edytowane 11 Lutego 2023 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Piękny model!!! A jeśli chodzi o wash, to zastosowałeś jedynie brudzenie linii podziału, czy brudziłeś cały model i potem ścierałeś? Żeby mieć komplet użytkowników proponuję jeszcze skleić niemieckiego D-520 : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) 4 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: Piękny model!!! A jeśli chodzi o wash, to zastosowałeś jedynie brudzenie linii podziału, czy brudziłeś cały model i potem ścierałeś? Żeby mieć komplet użytkowników proponuję jeszcze skleić niemieckiego D-520 : Dzięki. Co washa to staram się brudzić tylko linie ale jak wyjadę gdzieś za daleko to nie ma tragedii i ścieram. Niemiecki odpada bo nie były używane bojowo chyba a w takim malowaniu RLM 74/75/76 jest bułgarski.Możliwe że będzie jeszcze Vichy bo jest ciekawy kolorystycznie. Edytowane 11 Lutego 2023 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Wybrałeś bardzo atrakcyjny schemat malowania. Uwielbiam takie nietypówki. Fajne wykonanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 20 godzin temu, Xmen napisał: ta pora jest zaklepana przez jednego z użytkowników mimo udzielonej dyspensy wolałem nie ryzykować. Spoko, mozna korzystać do woli. Moja następna niedzielna galeria do kawy , tak koło 16 października (albo w okolicy) 20 godzin temu, Xmen napisał: Zapraszam do komentowania. A zatem czuję się zaproszony Model spoko, typowo w twoim klimacie malarskim Tradycyjnie już napszę, że podoba mi się "czystość" wykonania modelu pod względem budowlanym - wszystko ładnie wyszlifowane i wyprowadzone na prostą, ładnie i równo wymalowany. Światełka na plus Jeszcze dwa i będziesz posiadaczem rasowej kolekcji D-520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 Dziękuję wszystkim za komentarze i opinie.Cieszę się że model się podoba. 6 minut temu, abtb napisał: Jeszcze dwa i będziesz posiadaczem rasowej kolekcji D-520 Być może tak będzie. Dzisiaj pierwsze cięcia przy modelu Airacobry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Chwaliłem już na FB, pochwalę i tu. Bardzo mi się podoba. Elegancko pomalowany i weathering w sam raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 12 godzin temu, GreGG24 napisał: Chwaliłem już na FB, Oooo... A gdzie na tym FB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi