afruch Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 nie za bardzo rozumiem co chcesz zakleic. Dysze do gwintu? czy dysze zastapic tasma? Co bys nie chcial zrobic mysle ze to i tak nie przejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hippo Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Jakie macie opinie o kompresorkach firmy MAR? Zwłaszcza MA-1000 - bo mam wybór, używany 4letni MA-1000 (podobno bardzo dobrze chodzi...) za połowę ceny MA-3000, albo MA-3000 (tylko gdybym wybrał MA-3000, to bym kasy na model i farbki nie miał :/). Podobno kompresorki membranowe długo nie pożyją. No i do sedna, czy ten MA-1000 jeszcze długo pożyje? Tutaj link na licytacje: http://www.allegro.pl/item731409267_idealny_tani_kompresor_ma_1000_pod_aerograf_3bary.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Mam pytanie ponieważ obiło mi się o ucho że istnieje polska firma produkująca aerografy, stąd rodzi się moje pytanie 1. Jak ta firma się nazywa? 2. Mają może stronę internetową( jeśli tak to poproszę link). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Kiedyś gość który wyrabiał aerografy nazywał się jeśli dobrze pamiętam Łukowiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Zakład Mechaniki Precyzyjnej w Łukowie , ale czy robią jeszcze aerografy to nie wiem . PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 O ile wiem ta firma jest teraz w branży medycznej ( tak mi się zdaje ). Proszę o dalsze wypowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 "Fachowiec" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 "Fachowiec"???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek1975 Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Witam. Planuję zakup areografu do malowania modeli plastikowych głównie w skali 1:35, pancerka. Po długim zastanowieniu wybrałem dwa modele, który z tych byście wybrali? Badger 360-CS Aerograf 360 Universal - zestaw CS czy Mr. Procon Boy WA Platinum (0.3 mm) Dziekuję i Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Chyba masz na myśli aerograf pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek1975 Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Oczywiścieże aerograf, przepraszam za błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=9&przedm=201955 Niedawno go kupiłem, w papierach stoi, że robi go firma "Fachowiec". Ale czy robi, czy tylko składa i owija w sreberka, nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=9&przedm=201955Niedawno go kupiłem, w papierach stoi, że robi go firma "Fachowiec". Ale czy robi, czy tylko składa i owija w sreberka, nie wiem. Nawet nie owija, sprzedaje prosto z chińskiego kontenera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Oglądaliście kiedyś Plastikowy HIT? W jednym z odcinków pokazywany był aerograf polskiej firmy. Ten odcinek jest na YouTUBE. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekpt Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 hej interesuje mnie kompresora , i teraz pytanie który wziąść z butlą czy bez - czym one się różnią i czy warto brac któregoś z tych czy może coś innego doradzicie? do tego kompresora chcia wybrałem tego: http://www.allegro.pl/item734496008_mini_kompresor_do_aerografu_4bar_aerograf_sklep.html lub tego: http://www.allegro.pl/item729244017_mini_kompresor_butla_aerograf_zestaw_do_malowania.html Ps. Czy aerograf TG180 to dobry wybór czy tez wybrać coś innego? http://www.allegro.pl/item728820543_aerograf_tg180_0_25_z_regulacja_cisnienia.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Mam łukowiaka od 7 lat ,nie narzekam ,pewnie że nie światowa klasa ,ale i cena nie światowa.Mogę podać telefon ,wtedy aktualny ,no i bardzo uczynny Gość: 0-25 798 23 70- Zakład Mechaniki Precyzyjnej 21-400 ŁUKÓW ul. Siedlecka 20 Dysza 0,3-żadnych problemów typu: ukręcona dysza, zerwany gwint, rdzewiejący zbiorniczek,bardzo łatwy w rozkręcaniu,myciu itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 A moją może stronę internetową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Lenistwo jest bardzo wygodne. Wpisz nazwę zakładu -wyskakuje w googlach bez problemu.Nie sugeruj sie opisem odnosnie zbiorniczka ze strzykawki-aerografy mają bardzo solidne metalowe chromowane zbiorniczki. I przede wszystkim nie ma problemu z częściami zapasowymi Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Dlatego chce go kupić :-) A i problem w googlach wyskakują same katalogi z innymi firmami a nie z tą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 zakład mechaniki precyzyjnej łuków Po wpisaniu w google w/w słów -patrz pozycja 3 od góry-chyba nawet telefon się nie zmienił- można zadzwonić i zapytać.Chyba że mamy różne Google ? Otwiera się lista z aerografami ,sprawdż dokładnie ,na pewno jest łukowiak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 A i problem w googlach wyskakują same katalogi z innymi firmami a nie z tą ;) O ile mi wiadomo firma ta nie ma strony www. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 OK thx już sprawdzam Działa !! Dzięki wam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 ktoś ma ten aerograf? Jakieś opinie na jego temat? http://www.allegro.pl/item745040286_profesjonalny_aerograf_tg_130_0_3mm_sklep_lodz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzh Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Wypróbowałem zakupiony aerograf. Parametry malowania: ciśnienie - około 2 bary farba - gunze rozcieńczenie - 1:2 z lekką przewagą rozcieńczalnika Przesadziłem z rozcieńczaniem brązowej to na pewno. Do ćwiczenia wykorzystałem transporter 6x6 Fuchs, skala 1/72. Kamuflaż wykonany jako ćwiczenie, bardziej fikcyjny. Oto efekty: Jakieś uwagi, wskazówki? Przypominam, że to tylko model do ćwiczenia malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Mi tam miejscami wygląda jak by był malowany pędzlem:> Nie ma takiego delikatnego rozmazania plam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi