Łukasz Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Miałem obydwa, ale Zvezdę sprzedałem. Revell jest droższy, ale ma ładne kalkomanie i tworzywo koloru białego, co nie jest bez znaczenia, gdy chce model pomalować na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 i tworzywo koloru białego, co nie jest bez znaczenia, gdy chce model pomalować na biało. to nie problem surfacer załatwia sprawe a rożnica w cenie znaczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 I Zvezda. Ciekawe który lepszy? Miał ktoś styczność z obydwoma? No to już mam odpowiedź Zvezda i Revell to jeden i ten sam model. Różnica jest tylko w kalkomanii, pudełku oraz kolorze tworzywa. Zvezda jest szara, Revell biały. Tworzywo Revella raczej lepsze jakościowo. Acz to raczej różnica dla wybrednych. Część zestawów Zvezdy miała zwichrowane skrzydła, ale aktualnie kleję ten model i nie ma żadnych problemów - spasowanie wręcz idealne. Natomiast kalkomania w modelu Zvezdy nadaje się li tylko do śmietnika, nie dość, że zamiast białego jest żółta, to jeszcze film kompletnie z innej bajki - powinien być przezroczysty, a jest zielony . A kiedy kaleczki do jaków(LOT) się pojawią ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Na dniach. W Techmodzie poślizgi jak zawsze... . Miały być ponad miesiąc temu. Ale jest jak jest. Nie mam na to wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 A co z Vulcanem GWH? Jest już dostępny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Na dniach. W Techmodzie poślizgi jak zawsze... . Miały być ponad miesiąc temu. Ale jest jak jest. Nie mam na to wpływu. A An-2 "Milka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Na dniach. W Techmodzie poślizgi jak zawsze... . Miały być ponad miesiąc temu. Ale jest jak jest. Nie mam na to wpływu. A An-2 "Milka"? Heh, 'patrz tekst powyżej' - nie mam na to wpływu. Poszło do druku kilka miesięcy temu Szczerze? Nie liczyłbym, że w tym roku będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 W Techmodzie poślizgi jak zawsze... Podobno po Nowym Roku sytuacja ma się poprawić i będzie szybciej. Taką bynajmniej mam nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 W Techmodzie poślizgi jak zawsze... Podobno po Nowym Roku sytuacja ma się poprawić i będzie szybciej. Taką bynajmniej mam nadzieję... Tak, wiem. Od stycznia wraca 'personel' ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 W końcu pojawił się dawno zapowiedziany z Rodena ATL-98. Jest już dostępny na e-bay. Cena 24$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Cześć ;) Kalka do Dreamlinera wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Czyli tylko jeden reg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Nie, nie jeden. Są wszystkie, tylko jpg jest z wcześniejszej wersji. Później podmienię pliki - zwykłe przeoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Teraz właściwy plik wrzuciłem (chyba) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Ukazała się zapowiadana nowość z EE. W dwóch odsłonach Cena na ebay ok 28$. Teraz tylko czekamy na kalki LOT'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Wow, super. Z tego polarnego to już można zrobić polskiego wojaka, tylko numerki i szachownice dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 Brengun wypuścił dodatki do eduardowego Spita: - osłonę kabiny (http://www.brengun.cz/e-shop/1-144-accessories-19/spitfire-ix-canopy-839) - wnętrze kabiny i troche innych bibelotów poprawiających wygląd (http://www.brengun.cz/e-shop/1-144-accessories-19/spitfire-mk-ix-%28eduard%29-841) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Post pod postem ale rozumiem, że kolegom ręce zdrętwiały z wrażenia Mamy w końcu F-16 Revella Kilka słów, a w zasadzie a few words i kilka fajnych zdjęć zawartości pudełka można znaleźć tu: antsizedman.blogspot.com. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Widziałem wczoraj ten modelik. Dziwne, że jeszcze się nie pojawił w Polskich sklepach. Jakość superowa i malowanie takie całkiem inne. Ciekaw jestem czy ceną dorówna nowym f-15 i f-18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 Pojawił się w sklepach IŁ-14 z brodą . Licencyjny IŁ-14 w wykonaniu naszych braci z Czechosłowacji zwany Avia-14FK. Wypust Amodel'u. http://www.martola.com.pl/pl309/produkty46705/avia_av_14_fk Oraz kilka ciekawości ze wschodu: http://www.pas-decals.ru/ Ciekawy zwłaszcza AN-70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Grudnia 2012 Share Napisano 19 Grudnia 2012 http://www.hyperscale.com/2012/reviews/kits/az14412reviewmd_1.htm Czy to zupełnie inny model niż EE, czy znowu AZ Model skopiował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Grudnia 2012 Share Napisano 19 Grudnia 2012 Czy to zupełnie inny model niż EE, czy znowu AZ Model skopiował? Jest to inny model ,podobno gorszy jakościowo od EE. Kupiłem EE i jestem zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Jest to inny model ,podobno gorszy jakościowo od EE. Kupiłem EE i jestem zadowolony . Dzięki. A Zvezda się nie szykowała do Iła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Dzięki.A Zvezda się nie szykowała do Iła? Z tego co wiem to w przyszłym roku ma się ukazać Ił 62 M Zvezdy i chyba Ił 76 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 http://www.hyperscale.com/2012/reviews/kits/az14412reviewmd_1.htm Czy to zupełnie inny model niż EE, czy znowu AZ Model skopiował? Może się mylę ale pierwszy wypust Ił-18 z AZ i z EE to nie były różne wersje? Przypadkiem ten z AZ nie miał grzbietowych anten (starsza wersja)? Tu są zdjęcia wyprasek nowej wersji: http://www.findmodelkit.com/content/iljushin-il-18 A właśnie EE zapowiedział starą wersję IŁ-18 A/B (z grzebietowymi antenami) Oraz naszego LOT'a (nowsza wersja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi