abtb Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 (edited) Witam Dziś kolejna niedzielna kawa ze "śledziem" - tym razem wersja której jeszcze nie miałem w kolekcji - F-104S ASA w odmianie szturmowej . Model wykonałem w eksperymentalnym kamuflażu testowanym przez Włochów w latach 1991-93. Czyli po raz 28-y: Lockheed F-104S ASA Starfighter, 18 Grupa Myśliwsko - Bombowa "Brandy" 37 Skrzydła im. "Cesare Toschi", lotnisko Tarpani - Birgi, 1993r, Włochy. Serdeczne podziękowania dla @Soris-a za wycięcie masek do wymalowania numerów i oznaczeń, bez których ten model by nie powstał Fotki - jak to u mnie - słabe, ale coś tam widać Edited December 3, 2023 by abtb 28 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Idą święta, to i Śledź obwieszony jak choinka. Świetna robota jak zawsze . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachud3 Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Galant rybka! Naprawdę coraz bardziej nabieram ochoty na taki okaz do gabloty 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Twoja konsekwencja w marynowaniu tych śledzi zachęciła mnie do rozmyślań o własnej kolekcji... Ale to będą raczej foki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Kolejny śledzik :). Jak zawsze sympatyczny modelik :). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 (edited) Bardzo ładny. Jak dla mnie najładniejszy z kolekcji. Edited December 3, 2023 by Xmen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Fajny, ale jeśli miałbym wybierać - przy okazji niedawnej prezentacji zdjęć z gabloty - wpadł mi w oko kamuflowany Japończyk (japończyk? - nie wiem jaką literą pisać określenie samolotu). Piękny układ kolorów dekorowany pulpetem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 japończyk 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 3 godziny temu, kozborn napisał: Twoja konsekwencja w marynowaniu tych śledzi zachęciła mnie do rozmyślań o własnej kolekcji... Ale to będą raczej foki Mnie już wciągnęło w tą zabawę. Ja na Babarybę mam zamiar przyjechać z 12 Shermanami. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Godzinę temu, Endrju napisał: Ja na Babarybę mam zamiar przyjechać z 12 Shermanami. Jeden z 40 F-104 drugi z 12 Shermanami a mi głupiemu przyszło na myśl jechać z pięcioma Bf-110. Całe szczęście że szybko mi przeszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 (edited) Najbliższa Babaryba będzie odbywała się chyba na Narodowym z uwagi na jego przestrzenność Edited December 3, 2023 by rudy0007 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 3 minuty temu, rudy0007 napisał: Najbliższa Babaryba będzie odbywała się chyba na Narodowym z uwagi na jego przestrzenność Ale przy zamkniętym dachu.Żeby modele nie zmokły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 42 minuty temu, Xmen napisał: Żeby modele nie zmokły. sledzie nie zmokna.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Kolejny pięknie wykonany śledź. Aż się zaczynam zastanawiać nad zakupem drugiego Starfightera, tym bardziej że znowu pojawił się model Hasegawy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Ładnie wyszedł w tym malowaniu, taki hamerykański 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted December 3, 2023 Author Share Posted December 3, 2023 Dziękuję wszystkim bardzo za opinie i uwagi . Po raz kolejny jest mi niezmiernie miło, że model się podoba (pomimo że to JUŻ 28 "śledź"). 8 godzin temu, kozborn napisał: Ale to będą raczej foki Swego czasu miałem ich zrobionych 8. Ale to były stare czasy, kiedy jeszcze nie stosowałem żadnych technik "chemicznych" i malarskich. Jeszcze chyba wszystkie stoją w hangarze zapomnianych i porzuconych modeli 4 godziny temu, Xmen napisał: Jeden z 40 F-104 Nic z tych rzeczy - "śledzie" były na tegorocznej i już nie mogą startować w imprezie ( bo zdobyły wyróżnienie) . Chyba że całe stadko przygarnie IPMS Warszawa na swój stolik klubowy (ale gdzie się wtedy wciśnie @Mitrandir ze swoimi wiatrakami ) A może dostanę taki oddzielny stolik dla chwalipięty 4 godziny temu, Xmen napisał: przyszło na myśl jechać z pięcioma Bf-110. I bardzo dobrze. W kolekcjach chodzi o jakość wykonania, sens i ideę jej stworzenia i ciekawy temat , a nie o ilość pokazanych modeli Także wal śmiało na imprezę o medale i wyróżnienia. 2 godziny temu, Rafał B napisał: taki hamerykański Jak najbardziej. Z tego co mi się udało wyczytać we włoskiej prasie, kamo było odrobinę wzorowane na malowaniu F-15. Niektórzy twierdzą nawet, że użyto tych samych kolorów. Ale ja jakoś mam inne wrażenie Tym bardziej, że każde źródło podaje różne odcienie szarości i nr FS. Jeszcze raz wielkie dzięki chłopaki W szczególności dla @giberes-a, który pomimo mocnej niestrawności i bólu oczu nadal zagląda i klika serduszka 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted December 3, 2023 Author Share Posted December 3, 2023 Aha, za tydzień znowu śledź do kawy Tym razem pod postacią sushi. - ciekawe jak to smakuje z kawą? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 7 minut temu, abtb napisał: Także wal śmiało na imprezę o medale i wyróżnienia. Na szczęście już z tego wyrosłem.Na szczęście. Parę kolekcji tematycznych zrobię ale to tak na półkę dla własnej przyjemności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giberes Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 2 godziny temu, abtb napisał: W szczególności dla @giberes-a, który pomimo mocnej niestrawności i bólu oczu nadal zagląda i klika serduszka Ponieważ w temacie samej maszyny jestem już zbyt monotematyczny i pewnie nudny, więc odnoszę się tylko do wykonania. Zgadzam się z opinią, że to malowanie dodaje uroku, jakieś takie żywe. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Panie, wybijesz Pan wszystkie śledzie i co potem? Jak to introdukować? 6 godzin temu, Xmen napisał: Ale przy zamkniętym dachu.Żeby modele nie zmokły. Myślisz, że na Narodowym to jakaś różnica z dachem czy bez? A po za tym śledź jako rybka lubi pływać.... Tak, że ten ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 2 godziny temu, abtb napisał: Aha, za tydzień znowu śledź do kawy Tym razem pod postacią sushi. - ciekawe jak to smakuje z kawą? Podlej wUTkOM na odwagę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 3 godziny temu, abtb napisał: Nic z tych rzeczy - "śledzie" były na tegorocznej i już nie mogą startować w imprezie ( bo zdobyły wyróżnienie) . Chyba że całe stadko przygarnie IPMS Warszawa na swój stolik klubowy (ale gdzie się wtedy wciśnie ze swoimi wiatrakami ) A może dostanę taki oddzielny stolik dla chwalipięty Tomciu możesz śmiało przerzucić na IPMS, ja sobie poradzę ... Widocznie Cię ominęło, i nie jesteś na bieżąco, ale ja już jeżdżę z własnym stolikiem " HELIBORNE WORLD" 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted December 3, 2023 Author Share Posted December 3, 2023 5 minut temu, Mitrandir napisał: ja już jeżdżę z własnym stolikiem Ale żeś tego naklepał 5 minut temu, Mitrandir napisał: możesz śmiało przerzucić na IPMS, Czyli już pora wydeptywać ścieżki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Brat Cię wprowadzi A co do ilości to i tak nie wszystkie na Włocławek zabrałem tylko 40 szt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 10 godzin temu, Mitrandir napisał: ja już jeżdżę z własnym stolikiem " HELIBORNE WORLD" Niedługo będziesz musiał mieć osobna salę . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts