abtb Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 (edytowane) Witam Dziś kolejna niedzielna kawa ze "śledziem" - tym razem wersja której jeszcze nie miałem w kolekcji - F-104S ASA w odmianie szturmowej . Model wykonałem w eksperymentalnym kamuflażu testowanym przez Włochów w latach 1991-93. Czyli po raz 28-y: Lockheed F-104S ASA Starfighter, 18 Grupa Myśliwsko - Bombowa "Brandy" 37 Skrzydła im. "Cesare Toschi", lotnisko Tarpani - Birgi, 1993r, Włochy. Serdeczne podziękowania dla @Soris-a za wycięcie masek do wymalowania numerów i oznaczeń, bez których ten model by nie powstał Fotki - jak to u mnie - słabe, ale coś tam widać Edytowane 3 Grudnia 2023 przez abtb 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Idą święta, to i Śledź obwieszony jak choinka. Świetna robota jak zawsze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Galant rybka! Naprawdę coraz bardziej nabieram ochoty na taki okaz do gabloty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Twoja konsekwencja w marynowaniu tych śledzi zachęciła mnie do rozmyślań o własnej kolekcji... Ale to będą raczej foki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Kolejny śledzik :). Jak zawsze sympatyczny modelik :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 (edytowane) Bardzo ładny. Jak dla mnie najładniejszy z kolekcji. Edytowane 3 Grudnia 2023 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Fajny, ale jeśli miałbym wybierać - przy okazji niedawnej prezentacji zdjęć z gabloty - wpadł mi w oko kamuflowany Japończyk (japończyk? - nie wiem jaką literą pisać określenie samolotu). Piękny układ kolorów dekorowany pulpetem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 japończyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 3 godziny temu, kozborn napisał: Twoja konsekwencja w marynowaniu tych śledzi zachęciła mnie do rozmyślań o własnej kolekcji... Ale to będą raczej foki Mnie już wciągnęło w tą zabawę. Ja na Babarybę mam zamiar przyjechać z 12 Shermanami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Godzinę temu, Endrju napisał: Ja na Babarybę mam zamiar przyjechać z 12 Shermanami. Jeden z 40 F-104 drugi z 12 Shermanami a mi głupiemu przyszło na myśl jechać z pięcioma Bf-110. Całe szczęście że szybko mi przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 (edytowane) Najbliższa Babaryba będzie odbywała się chyba na Narodowym z uwagi na jego przestrzenność Edytowane 3 Grudnia 2023 przez rudy0007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 3 minuty temu, rudy0007 napisał: Najbliższa Babaryba będzie odbywała się chyba na Narodowym z uwagi na jego przestrzenność Ale przy zamkniętym dachu.Żeby modele nie zmokły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 42 minuty temu, Xmen napisał: Żeby modele nie zmokły. sledzie nie zmokna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Kolejny pięknie wykonany śledź. Aż się zaczynam zastanawiać nad zakupem drugiego Starfightera, tym bardziej że znowu pojawił się model Hasegawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Ładnie wyszedł w tym malowaniu, taki hamerykański 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2023 Dziękuję wszystkim bardzo za opinie i uwagi . Po raz kolejny jest mi niezmiernie miło, że model się podoba (pomimo że to JUŻ 28 "śledź"). 8 godzin temu, kozborn napisał: Ale to będą raczej foki Swego czasu miałem ich zrobionych 8. Ale to były stare czasy, kiedy jeszcze nie stosowałem żadnych technik "chemicznych" i malarskich. Jeszcze chyba wszystkie stoją w hangarze zapomnianych i porzuconych modeli 4 godziny temu, Xmen napisał: Jeden z 40 F-104 Nic z tych rzeczy - "śledzie" były na tegorocznej i już nie mogą startować w imprezie ( bo zdobyły wyróżnienie) . Chyba że całe stadko przygarnie IPMS Warszawa na swój stolik klubowy (ale gdzie się wtedy wciśnie @Mitrandir ze swoimi wiatrakami ) A może dostanę taki oddzielny stolik dla chwalipięty 4 godziny temu, Xmen napisał: przyszło na myśl jechać z pięcioma Bf-110. I bardzo dobrze. W kolekcjach chodzi o jakość wykonania, sens i ideę jej stworzenia i ciekawy temat , a nie o ilość pokazanych modeli Także wal śmiało na imprezę o medale i wyróżnienia. 2 godziny temu, Rafał B napisał: taki hamerykański Jak najbardziej. Z tego co mi się udało wyczytać we włoskiej prasie, kamo było odrobinę wzorowane na malowaniu F-15. Niektórzy twierdzą nawet, że użyto tych samych kolorów. Ale ja jakoś mam inne wrażenie Tym bardziej, że każde źródło podaje różne odcienie szarości i nr FS. Jeszcze raz wielkie dzięki chłopaki W szczególności dla @giberes-a, który pomimo mocnej niestrawności i bólu oczu nadal zagląda i klika serduszka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2023 Aha, za tydzień znowu śledź do kawy Tym razem pod postacią sushi. - ciekawe jak to smakuje z kawą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 7 minut temu, abtb napisał: Także wal śmiało na imprezę o medale i wyróżnienia. Na szczęście już z tego wyrosłem.Na szczęście. Parę kolekcji tematycznych zrobię ale to tak na półkę dla własnej przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 2 godziny temu, abtb napisał: W szczególności dla @giberes-a, który pomimo mocnej niestrawności i bólu oczu nadal zagląda i klika serduszka Ponieważ w temacie samej maszyny jestem już zbyt monotematyczny i pewnie nudny, więc odnoszę się tylko do wykonania. Zgadzam się z opinią, że to malowanie dodaje uroku, jakieś takie żywe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Panie, wybijesz Pan wszystkie śledzie i co potem? Jak to introdukować? 6 godzin temu, Xmen napisał: Ale przy zamkniętym dachu.Żeby modele nie zmokły. Myślisz, że na Narodowym to jakaś różnica z dachem czy bez? A po za tym śledź jako rybka lubi pływać.... Tak, że ten ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 2 godziny temu, abtb napisał: Aha, za tydzień znowu śledź do kawy Tym razem pod postacią sushi. - ciekawe jak to smakuje z kawą? Podlej wUTkOM na odwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 3 godziny temu, abtb napisał: Nic z tych rzeczy - "śledzie" były na tegorocznej i już nie mogą startować w imprezie ( bo zdobyły wyróżnienie) . Chyba że całe stadko przygarnie IPMS Warszawa na swój stolik klubowy (ale gdzie się wtedy wciśnie ze swoimi wiatrakami ) A może dostanę taki oddzielny stolik dla chwalipięty Tomciu możesz śmiało przerzucić na IPMS, ja sobie poradzę ... Widocznie Cię ominęło, i nie jesteś na bieżąco, ale ja już jeżdżę z własnym stolikiem " HELIBORNE WORLD" 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2023 5 minut temu, Mitrandir napisał: ja już jeżdżę z własnym stolikiem Ale żeś tego naklepał 5 minut temu, Mitrandir napisał: możesz śmiało przerzucić na IPMS, Czyli już pora wydeptywać ścieżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Brat Cię wprowadzi A co do ilości to i tak nie wszystkie na Włocławek zabrałem tylko 40 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Grudnia 2023 Share Napisano 4 Grudnia 2023 10 godzin temu, Mitrandir napisał: ja już jeżdżę z własnym stolikiem " HELIBORNE WORLD" Niedługo będziesz musiał mieć osobna salę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi