abtb Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca Jest niedziela - to można startować z galerią i kawą Dziś mały MiGacz w wersji dwuosobowej czyli UTI MiG-15. O modelu, malowaniu i innych pierdołach pisałem w warsztacie więc tu tylko fotki gotowego modelu. A model całkiem zacny (jak to Eduard) więc polecam UTI MiG -15, Algierskie Siły Powietrzne (Al-Kuwwat al-Dżawwija al-Dżazairija), lata 70-te XX wieku I tyle - można coś skrobnąć w temacie jak ktoś ma ochotę 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca 9 minut temu, abtb napisał: Jest niedziela - to można startować z galerią i kawą No kawę o tej porze to tak średnio, ale rano to i owszem. A maluchy, tak jak pisałem w wątku warsztatowym, pierwszorzędne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca (edytowane) Bardzo fajny migacz może dla zasady czepiania się, zwróciłbym uwagę na odrobinę niechlujstwa w usuwaniu washa na spodzie lewego skrzydła, ale to taki pryszczyk mały bo zazdroszczę zwyczajnie Edytowane 24 Marca przez jachud3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Bardzo ładny model. Duży plus za tematykę. Podstawka to nowość w kolegi galeriach czy już była? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Ładny i ciekawy. Podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Świetny Lim-ek. W Babimoście takich ładnych nie mieliśmy. Bardzo mi się podoba antena linkowa. Podoba mi się bo prawie jej nie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Ładnie wyszedł, może ciut za mocny łosz, a może mi się tylko wydaje za sprawą piaskowego koloru ale ogólnie podoba się 10 godzin temu, barszczo napisał: No kawę o tej porze to tak średnio... A to zależy od człowieka, bo przykładowo na mnie kawa nie działa. Mogę wypić i od razu bez trudu zasnąć Godzinę temu, Endrju napisał: Bardzo mi się podoba antena linkowa. Podoba mi się bo prawie jej nie widać. To fakt , subtelna jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Nawet nawet, mogłeś dać więcej zdjęć spodu, chętnie bym zobaczył jego drugą stronę Zbiorniki z góry do połowy masz czymś pomalowane, w sensie innym kolorem trochę niż srebrny czy są może jakoś pobrudzone? Trochę to wygląda jak jakiś odkurz od malowania zielonym... I kolejna rzecz wspomniana już wcześniej, godzina dodania galerii nie jest godziną do picia kawy, chyba że ktoś zasuwa nockę w robocie. Ja w pracy nie byłem, kawę wypiłem przez co zasnąłem dobrze koło 3 dopiero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Bardzo fajny Mig. Ładne i ciekawe kamo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca Dziękuję wszystkim za opinie A teraz - jak zwykle - się ustosunkuję do tez i teorii: 11 godzin temu, barszczo napisał: No kawę o tej porze to tak średnio Zakładam, że uczciwy obywatel tego kraju wstaje rano, je śniadanie, robi sobie kawę , "wchodzi" na forum i pyk, jest galeria do kawy. 6 godzin temu, jachud3 napisał: zwróciłbym uwagę na odrobinę niechlujstwa w usuwaniu washa na spodzie lewego skrzydła To wszechobecny kurz, brud etc. Napiszę tak - zdjęcia trochę przekłamują i coś co w realu jest delikatne i (czasami) trudno dostrzegalne, na zdjęciach wyłazi jak robactwo na wiosnę. Trochę sobie pofolgowałem z tym łoszem i nie "wylizywałem" go dokładnie z powierzchni modelu. Stąd takie efekty (wpadki ) 4 godziny temu, Xmen napisał: Podstawka to nowość w kolegi galeriach czy już była? Była. Stworzona specjalnie pod syryjskiego MiG-a 19S (oraz inne arabsko-afrykańskie tematy) 2 godziny temu, Endrju napisał: Bardzo mi się podoba antena linkowa. Nić okrętowa 0,04mm (15m za ok 7 złociszy) 54 minuty temu, Rafał B napisał: może ciut za mocny łosz, Raczej nie. Kwestia zdjęć - majster trochę za mocno wyostrzył . Ale i tak zdecydowanie lepsze niż w moim wykonaniu. A łosz do kamo pustynnego - jakieś delikatne zielono -brązowe badziewie z Hiszpanii 47 minut temu, rudy0007 napisał: chętnie bym zobaczył jego drugą stronę W sensie że co? Ciemną Stronę Mocy? To nie serial Lucasa tylko poczciwy radziecki wyrób (w oryginale, bo tu to czeski) 48 minut temu, rudy0007 napisał: Zbiorniki z góry do połowy masz czymś pomalowane, w sensie innym kolorem trochę niż srebrny Zaczepy są w kolorze płata, natomiast sam baniak jest srebrny, ciut cieniowany. 49 minut temu, rudy0007 napisał: Trochę to wygląda jak jakiś odkurz od malowania zielonym... Trudna sprawa, bo zbiorniki były oddzielnie malowane i podczepione pod model po lakierach końcowych. Z tego jeden wniosek - albo monitor do wymiany masz, albo już pora odwiedzić pana od "szkiełek" 52 minuty temu, rudy0007 napisał: godzina dodania galerii nie jest godziną do picia kawy, Godzina dodania galerii nie wymaga od "oglądacza" robienia i picia kawy. Można sobie wypić rano, a nawet po południu - ja nie będę komuś organizował dnia I wyszło tak, że się nie załapałeś na emotka - limit. Więc możesz wypić kawę jutro pomiędzy rozrobieniem kleju i lepieniem kafli Za tydzień widzimy się przy "śledziu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca 22 minuty temu, abtb napisał: Za tydzień widzimy się przy "śledziu" Będziemy śledzić z uwagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Bardzo fajna maszyna. Robiłem kiedyś ten model, całkiem przyjemny. Spod Twojej ręki wyszedł znakomicie. Gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Fajnie wyszedł Ci tem MiGacz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Ładne UTi, gratulacje! Z czystej ciekawości - są jakieś kwity na górny panel na nosie z innej maszyny? Pozdrawiam, Marek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca 9 minut temu, donalyah00 napisał: są jakieś kwity na górny panel na nosie z innej maszyny? Tak na szybko: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca W dniu 24.03.2024 o 12:24, abtb napisał: Dziękuję wszystkim za opinie A teraz - jak zwykle - się ustosunkuję do tez i teorii Specjalnie nie pchałem się, żeby nie zostać zakrzyczanym. W dniu 24.03.2024 o 05:54, jachud3 napisał: Bardzo fajny migacz może dla zasady czepiania się, zwróciłbym uwagę na odrobinę niechlujstwa w usuwaniu washa na spodzie lewego skrzydła, ale to taki pryszczyk mały bo zazdroszczę zwyczajnie To nie wykonanie, to produkt, przecież autor wyraźnie pisze, że to W dniu 24.03.2024 o 00:24, abtb napisał: A model Misie podobają te kolorki kamuflażu, fajny ciapatek. W dniu 24.03.2024 o 12:24, abtb napisał: Za tydzień widzimy się przy "śledziu" Leo, why? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca 30 minut temu, giberes napisał: Leo, why? Jak post to post Ale na 5.05 będzie kolejny MiG-acz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Tomek widzę, że nie tylko 104 ładnie Ci wychodzą. Dajesz radę i z maszynami produkcji ZSRR. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi