rymulus Posted July 20, 2024 Share Posted July 20, 2024 Galeria modelu z historią. Historia jest taka, że zawsze chciałem mieć jakiegoś drugo wojennego Włocha ale jakoś nie wiedziałem jakiego, do momentu wizyty w Bytomiu. Przechadzałem się bezmyślnie między stoiskami i moją uwagę przykuło pudełko z namalowanym Fiatem w kanty. Przypadło mi to malowanie do gustu podobnie jak cena modelu, który okazał się dwupakiem, drugi model przygarnął kolega więc cena jeszcze bardziej przypadła mi do gustu. Zauroczony kamuflażem postanowiłem przypadkiem nie sprawdzać czy taki w rzeczywistości istniał żeby sobie zabawy nie psuć. Taka to historia modelu zrobionego dla całkowitej frajdy. Poniżej jedno ze zdjęć referencyjnych na którym się wzorowałem. A sam model tak się prezentuje. Cztery ostatnie zdjęcia robione są w promieniach słońca. 35 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 Piękne Fiacisko, podoba się bardzo . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 Mucha nie siada. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 W rzeczy samej przedni model. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIRO Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 (edited) 8 godzin temu, rymulus napisał: Zauroczony kamuflażem postanowiłem przypadkiem nie sprawdzać czy taki w rzeczywistości istniał żeby sobie zabawy nie psuć Istniał, istniał. To akurat maszyna Ugo Drago. A sam model dla mnie się podoba. Tylko źle nakleiłeś rózgi. One powinny być w lustrzanym odbiciu. Edited July 21, 2024 by MIRO 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 Udało Ci się znakomicie odtworzyć strukturę poszycia, szczególnie to widać na skrzydłach. Gratuluję. Dopiero teraz dowiedziałem się, że to rózgi są. Najpewniej liktorskie... Czy tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RogerM Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 Ten samolot miał piękną linię, mam model tyle, że w 1-48, który czeka na swoją kolej.... Bardzo ładna miniatura, styrałeś ją mocno ale za to jest "jakaś" i plastyczna. Malowanie bardzo profi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted July 21, 2024 Author Share Posted July 21, 2024 3 godziny temu, MIRO napisał: Istniał, istniał. To akurat maszyna Ugo Drago. A sam model dla mnie się podoba. Tylko źle nakleiłeś rózgi. One powinny być w lustrzanym odbiciu. Jeśli pisząc rózgi masz na myśli te znaki na skrzydłach to nawet jakbym wiedział, że powinno być lustrzane odbicie to i tak bym tego nie zrobił bo producent w kalkach tego nie przewidział. Ale, że się nie znam na włoskich Ferrari i założenie podczas budowy było takie, a nie inne to mogę z tym spać spokojnie (tym razem). Dzięki jednak za informację, jak kiedyś mi się znów jakiś makaroniarz trafi to już z większą wiedzą do niego podejdę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted July 21, 2024 Author Share Posted July 21, 2024 4 minuty temu, RogerM napisał: Ten samolot miał piękną linię Zgadza się, takie Ferrari wśród samolotów. Generalnie Fiatom do twarzy w kanciastym malowaniu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RogerM Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 4 minuty temu, rymulus napisał: Zgadza się, takie Ferrari wśród samolotów. Generalnie Fiatom do twarzy w kanciastym malowaniu. O tym "Maluchu" ze zdjęcia można w ciemno powiedzieć, że pali... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxy Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 Samolocik jakiś taki bardziej bojowy w kanciastych łatach. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowalec222 Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 Podoba się, szczególnie zdjęcie spodu z akcentem perkusyjnym 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 Bardzo ładny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 Ładnie zmalowany i jeszcze ładniej złachany. Gratulować i zazdraszczać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kelly9mm Posted July 22, 2024 Share Posted July 22, 2024 (edited) Typowy Włoch. Przepiękny i pewnie się zepsuje w pierwszym locie Fajna robota! Edited July 22, 2024 by kelly9mm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted July 22, 2024 Share Posted July 22, 2024 Jest świetny. Cała gama efektów, a nie mam wrażenia przesady. Kolejny raz gratki! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts